התלבטות נוראית לגבי הריספרדל

קציעה1

New member
התלבטות נוראית לגבי הריספרדל

חששות כבדים להביא לילד ריספרדל בן 7 בבית ספר חינוך מיוחד בפ"ת = שחר
לטענת בית הספר עומר מתפזר ולא יושב עם קבוצת לימוד לאחרונה התקפי בכי והתקפי זעם.
לא עזר לא ריטלין ולא ויונס, גם ד"ר מיכל רפפורט הפסיכיאטרית ממליצה על ריספרדל.
אבקש דעות , הצעות ורעיונות, יש בבית מנתחת התנהגות כבר שנתיים היא לא ברשימת המנתחות שיש רישיון אבל טובה לעומר
גם היא חושבת שצריך כדורים
הצילו, כבר חשבתי להחליף המנתחת תעזרו לי

yuliyuli1

New member
את יכולה לפרט ממה את חוששת?

יש נזק שיכול להגרם מזה שתבדקי אם התרופה טובה לילד או לא?

TikvaBonneh

New member
התקפי זעם

אני מבינה שהקשיים הם בבית הספר ולא בבית. למרבה הצער, מנתחת ההתנהגות, טובה ככל שתהיה, לא יכולה לשנות ע"י הנחיית התכנית הביתית את ההתנהגות בבית הספר. על מנת להתגבר על קשיי ההתנהגות בבית הספר, יש צורך בהדרכת הצוות החינוכי בבית הספר על ידי מנתחת התנהגות. האם יש בבית הספר מנתחת התנהגות? האם הם מוכנים לשתף פעולה עם מנתחת התנהגות מטעמך? האם למנתחת ההתנהגות שלך יש ניסיון בהדרכת צוות בית ספר?

קציעה1

New member
מנתחת התנהגות

יש מנתחת התנהגות בבית ובבית הספר והן חושבות שהוא צריך תרופה כדי לקדם אותו בלימודים כי הוא לא רוצה לשבת
ובנוסף ההתקפי זעם שיש לו.
משום מה אני חוששת מהריספרדל,,ובכלל מתרופות

TikvaBonneh

New member
אין כמו לב של אמא

יש לי בן שלקח ריספרדל כמה שנים זה פגע לו בתיפקודי כבד, נהיה לו כבד של אלכוהוליסט. לקחתי ילד בריא והפכתי אותו לחולה. הוא באמת למד טוב אבל זה לא היה שווה את הבריאות שלו. אם הייתי יודעת מה זה יעשה לו הייתי אומרת: שלא ילמד. אפשר לחשוב. בין כה וכה הוא לא במרוץ של כולם. גם ככה הוא לא גמר בגרות בגיל 18 והלך לצבא, אז מה עשינו בזה. הריספרדל עזר לשנתיים אחרי שנתיים הפסיק להשפיע, הפסיכיאטרית העלתה מינון. עוד שנתיים למד יפה ואז הפסיק להשפיע והוא הפסיק ללמוד. אז מה זה עזר? ארבע שנים של כל יום כדור לילד שגדל ומתפתח.
הוא בחינוך מיוחד, נכון? שיתאימו לו את התכנית לימודים. אני אמרתי להם בבית ספר לשים לו כל יום שיעורי ספורט, גינון טיפולי, חיות, כל מה שיוצאים החוצה. וגם הסייעות ידעו שצריך להוציא אותו לסיבוב באמצע השיעור אם זה שיעור שיושבים בו.
האם מנתחות ההתנהגות ניסו למצוא את הנסיבות בהם מופיעים התקפי הזעם? אם קשה לו לשבת ללמוד, אז אני מנחשת שזה קורה כשדורשים ממנו לשבת ללמוד... נכון?
הן הראו לך את הניתוח שהן עשו להתנהגות שלו? הן הסבירו לך מה קורה איתו, מה הן מצאו שמחזק את התקפי הזעם? מה הטריגר?

קציעה1

New member
לא שלמה עם כדורים

כן הילד שלי בחינוך מיוחד, אני שלמה עם הכדורים והבית הספר משגע אותי כל הזמן ,
הן טוענות שהוא לא יושב עם הילדים ולאחרונה התחיל לדפוק על הקירות ואת צודקת אין לי אומץ להביא לו כדורים
אם אאלץ אחליף לו בית ספר או מטפלים
תודה רבה לך

TikvaBonneh

New member
אולי החלפת מסגרת תעזור

אחרי הנזקים שהריספרדל עשה לבן הגדול שלי, כבר הייתי ממש נגד. ואז הזמינו אותי בגן תקשןרת של הקטן לפגישה עם הפסיכיאטרית ועם הצוות, רצו לתת לו ריספרדל. ולמה, תשאלי. כי הפביכיאטרית עשתה תצפית וראתה הוא בעולם שלו ולא יוזם משחק עם ילדים ואין לו חברים. אמרתי להם בוקר טוב אליהו כל זה כתוב כבר באיבחון שלו חבל על הזמן היקר של הרופאה. אז היא אמרה שהתרופה תזיז אותו על הרצף שיהיה בתפקוד יותר גבוה. יעני מצאה תרופה לאוטיזם. אמרתי תודה רבה פניתי לשפח וביקשתי לעבור גן. הבנתי שהצוות כבר התעייף מהאוטיזם שלו. שנתיים הוא אצלם מגיל שלוש רוצים כבר שיזוז לו על הרצף ויהיה ילד כמו כולם. אני רואה שאצלך אותו סיפור. הוא לא יושב בקבוצה כי הוא אוטיסט.

TikvaBonneh

New member
כן, עשו לו בדיקות של תפקודי כבד

וכן, הם יצאו לא תקינים. ובכל פעם שבאתי אליה הראיתי לה את התוצאות והיא אמרה שזה שום דבר, רק חריגה קטנה, ולא הפנתה אותו לא לאולטראסאונד ולא לרופא מומחה כבד. את חושבת שיש כאן עילה לתביעה על רשלנות רפואית? אני לא מבינה מספיק ברפואה כדי לדעת. אני לא יודעת מה ההנחיה. מאיזו רמת חריגה בתפקודי כבד הרופא צריך להפנות לברור מקיף יותר. גם אל רופא הילדים באתי עם זה, אבל הוא אמר שאני צריכה לפנות לפסיכיאטרית כי היא זו שרשמה לו את הריספרדל.

yuliyuli1

New member
אני גם לא מבינה בזה מספיק

למרות שעל פניו נראה לי שיש עילה לתביעה.

אולי אפשר להתייעץ בזה עם עו"ד בפורום באינטרנט (יש לא מעט פורומים מקצועיים של עורכי דין ברשת, שמאפשרים להתייעץ בחינם)

TikvaBonneh

New member
אין לי כבר כוח לכל המלחמות האלו

רק בשבוע שעבר הייתי אצל עורכת דין של הקליניקה המשפטית לתבוע את ביטוח לאומי כי הם לא מסכימים לשלם על הלימודים שלו.

אצלנו רופא המשפחה עקב אחרי הבדיקות דם

וגם דר' גל מאירי שהיה אז הפסיכיאטר שטיפל ונתן את הרספרידל , לא היו בעיות עם תפקודי הכבד אצל בן אבל על פניו זו בהחלט רשלנות של שני הרופאים שטיפלו בבן שלך .
&nbsp

3מרגו

New member
בוקר טוב.זה הנורמה,לא?

בני נוטל ריספרדל כמה שנים.שהיה בגן "אשפוז יום" דרשו לעשות כל שנה.אחרי זה עבר למעקב של הרופאה בקופה והיא לא הזכירה את הנושא.היא עוד תשמע ממני...אחרי שהכניסה לאבחנה לועדה "בעיות התנהגות" במקום "בעיות נפשיות".
כנ"ל יש במסגרת פסיכיאטרית "לשימוש המערכת".שלא ראיתי אותה בשנתיים ורק שמעתי לאחרונה על קיומה.והם דורשים דיווח על תרופות כל כמה זמן.ואף אחד לא הזכיר נושא של בדיקת דם!
לפני כמה ימים היינו באבחון אצל פסיכיאטרית במראות.היא הייתה בשוק!שככה שנים ריספרדל בלי פיקוח.
עוד כמה ימים נקבל סיכום ויכתבו שם גם לגבי זה.אז נראה מה בדיוק לבדוק.
בדיקת דם כרוכה בהפסד יום לימודים במסגרת נורא רחוקה.מקווה שאלה חודשים אחרונים שם...

בדיקות דם כל חצי שנה

מנסים לעשות בחופשים ככה לא מפסידים יום במסגרת וכן אתם חייבים להיות תחת השגחה כולל בדיקת מפרקים ( יש תופעה של הסתיידות מפרקים גם

3מרגו

New member
נכון.היו חופשים

עכשיו זה רק ב-15/08.אולי חבל לחכות...
בתקווה שניפרד מהסמסגרת לתמיד.

SMADAR55

New member
האם התקפי הבכי והזעם הם רק או בעיקר בבית הספר?

אם כן, אני מסכימה עם תקוה שכדאי לנסות להכניס את מנתחת ההתנהגות שלכם לבית הספר. אם בבית הילד רגוע זה מעיד שיש משהו בבית הספר שמפריע וגורם לו להתנהג כך (מורים/ ילדים/ קושי בלימודים וכדומה).
אני חושבת שכדאי לנסות קודם להבין באמצעות אנשי המקצוע מה מקור הבעיה להתקפי הבכי והזעם ולא ללכת ישר לנסות טיפול תרופתי.

יפית178

New member
אני לא בעד רספירדל

גם אני התלבטתי שנה עד שלבסוף נתתי.הכדור עשה לו שמות במערכת העיכול.אחרי 3 חודשים הפסקנו ע״י גמילה איטית. מה גם שחוץ מתופעות לוואי קשות לא היה שום שיפור חיובי.

3מרגו

New member
אני דוחפת לבני מגיל 5 כבר 3.5 שנים

וזה בגלל שאובחן עם בעיות רגשיות=נפשיות(
).
היום יש על הפרק אבחון אוטיזם ונאמר שאז אין צורך לתת.נראה כבר מה אבחנה.
ריספרדל נותנים לאלף ואחד הפרעות ולקויות.
לבכור רצו לתת נגד טיקים.אך אביו לא הסכים וניתק קשר עם מוסדות שלא הסכימו להמשיך בלי טיפול תרופתי.
בכל מקרה זה לא השפיע על הטיקים של הצעיר.אולי לא היה משפיע גם על הבכור,מי כבר יודע.חסכו ממנו.

למעלה