התלבטות על בחירת מקום עבודה

מייכלוש

New member
התלבטות על בחירת מקום עבודה

שלום, התקבלתי לעבוודה בבית אבות וגם בלשכת רווחה כעו"ס משפחה.
אני מתלבטת במה כדאי לי לבחור. תחום הקשישים מאוד מעניין אותי אבל אני חוששת בגלל ימי החופשה. בבית האבות אני זכאית לפי החוק לחופשה (10 ימים) בעוד ברווחה לפי תקן העו"סים ומאחר ואני אמא וצריכה חופשות כדי להיות עם הילדים לא יודעת האם לקחת זאת בחשבון. עוד דבר שהרווחה היא בעיר מגוריי בעוד לבית האבות עליי לנסוע 25 דק' לכל כיוון. אשמח לשמע את דעתכם!!!!!!

מללנ

New member
התלבטות בין מגזר פרטי לציבורי

ההתלבטות בעניין תנאי שכר היא הרבה מעבר לימי חופשה
יש הבדלי תנאים משמעותיים בין מגזר ציבורי לפרטי, לטובת המגזר הציבורי
לעניות דעתי, כעוס משפחה יש הרבה יותר אפשרויות למידה והתמקצועות עם הזמן
שינוי בתפקידים, קורסים וגם תנאים סוציאליים כמו ימי בחירה, הצהרה, חופשה רבה יותר כולל בחול המועד.
קרן השתלמות, פנסיה וקופת גמל. כל אלו משמעותיים מאוד. וכדאי להתחיל לצבור זכויות כמה שיותר מהר ולא לחכות עם זה.
וכמובן, לצאת ללמוד. השתלמויות, קורסים , התמקצעות. ..
בהצלחה

מייכלוש

New member
תנאי שכר

בהתחשב בעובדה שאני אקבל קרן פנסיה, קרן השתלמות וימי בחירה, ועבדתי בעבר כעו"ס משפחה מה אז? לא עדיף להתמקצע בתחום ספציפי של קשישים?

שאלה נוספת: כיצד אוכל לדעת מה תהיה המשכורת שלי בעירייה?

מללנ

New member
זה כל כך סובייקטיבי

כל אחד עדיף לו משהו אחר.
תבקשי סימולציית שכר כדי לדעת מה יהיה שכרך והתנאים

levlev4

New member
עוד נקודה שיש לקחת בחשבון

עוד משהו חשוב - כתבת שהרווחה נמצאת בעיר המגורים שלך. זה נוח מבחינת נסיעות, אבל זה פחות כיף כשאת פוגשת פונים בסופר, באסיפת הורים של הגן, בתור בקופ"ח ועוד.
לגבי המשכורת בהרבה מקומות עבודה אין דרך לדעת את השכר רק אחרי שמתחילים לעבוד - עצוב ומעצבן, אבל אמיתי!

מייכלוש

New member
העלת נקודות חשובות

יש לכן איזה הערכה לגבי שכר? אני עם ותק של 7 שנים בע"ס ושירות צבאי של שנתיים. תואר ראשון.

שאלה נוספת - כמה ימי חופש מגיעים לעו"ס במגזר הציבורי (כלומר לפי ההסכם הקיבוצי)?

מללנ

New member
תשובות

אין סיבה לא לבקש ולקבל סימולציית שכר
מאוד נהוג בימינו אלו ובייחוד אחרי השביתה.
בינואר תהיה פעימה נוספת
אפשר לפנות לאיגוד ולבקש לבדוק את התלוש שכר
לגבי ימי חופשה- 22 ימי חופשה בשנה + 2 ימי בחירה עד 5 שנות ותק. + 4 (2 כפול 2) ימי הצהרה על חשבון ימי מחלה.

מנסיוני

בשני מקומות עבודה כאלה ולאור נושא האימהות לילדים כפי שציינת, הייתי בוחרת ברווחה.

למעלה