התלבטות עם שתי אפשרויות גרועות..

magal101

New member
התלבטות עם שתי אפשרויות גרועות..

רציתי לשתף אותכם באיזו התלבטות שאני נמצא בה. אני גר בתל-אביב, בן 36, חברה שלי מזה כשנה ואולי קצת יותר בת 32. שנינו רווקים. בואו לא נדבר על אהבה כי בגיל הזה זו קצת מותרות. בשלב מסוים אני אמור להציע לה נישואין. ההתאמה בינינו לא משהו. אנחנו מאוד שונים. אבל בגיל כזה, במקום מסוים, יש הרגשה שאף אחד מאיתנו לא יכול למצוא מישהו יותר טוב. הפערים בינינו הם גדולים. אני בעל תואר שני, לה אין אפילו תעודת בגרות. היא עברה גם איזה ניתוח שקצת פגע לה בפונקציות מסוימות במוח, לא זוכרת כל מיני דברים. אני מחובר אליה, אכפת לי ממנה והסקס די טוב אבל נראה לי שהגיע הזמן להיות רציני או לעזוב אותה. יש בה גם דברים חיוביים רבים- היא נראית די טוב, כולם סביבי מתלהבים ממנה מאחר שהיא נראית טוב ובכל זאת מקרינה אינטלגנטיות, לפחות בקול אבל הרבה פחות בשטח. אני מתלבט בין שתי אפשרויות- מצד אחד להיות איתה ואז פשר הדבר להתחתן איתה, להביא ילדים ואני לא משוכנע שאהיה מאושר כי זוגיות זה לא דבר קל. מצד שני, לעזוב אותה, להיכנס שוב למעגל המתיש של חיפוש ולא קל לי למצוא בחורה שמתאימה לי כי יש לי איכויות שלא כולן אוהבות (אפשר להגיד שהבחורה הנוכחית היא הקשר הרציני הראשון שלי). גם הגיל די מתקדם. אין לי גם חברים מעבר אליה, כך שלעזוב אותה פירוש הדבר בדידות ללא חברים. אין לי מושג מה לעשות, אז בינתיים אני מורח את הזמן, לא מחליט, מתלבט- למישהו יש מושג איך יוצאים מזה-אשמח לשאלות מנחות.

תשמע :

אני בהחלט מבין את טון הדיבור ואת הדילמה. קשה לי, באמת קשה לי להבין משהו מאוד בסיסי - טוב נו, כמה דברים בסיסיים : אמור להציע נישואין ? - מישהו עומד עם אקדח ? אהבה - בגיל הזה זה מותרות ? - מעניין, חשבתי שלאהבה אין גיל... אח שלו - אם יש ספק - אין ספק. אתה מתאר כאן מצב של ברירת מחדל - "עד שתפסתי כרטיס... אז מה אם הוא בסוף האולם בצד, זה כרטיס... אין לי כוח לעמוד בתור שוב... אין לי כוח והרגליים שלי קצרות מדיי וכואבות יותר מדיי..." אתה באמת חושב שהפתרון הוא - "נו שוין, אני כבר רגיל אליה, זה מה יש - יאללה נקים משפחה, זה אולי יעבוד..." ? אנחנו לא מדברים על דייט... או שאתה שם או שאתה לא - אין באמצע. הצעת נישואין, חתונה, הקמת משפחה - כל אלה אמורים להגיע עם התרגשות מסויימת, עם שלמות מסויימת ועם המון רצון - לא ככה... ומיילא אתה מחליט להשאר "תקוע" בברירת מחדל - למה אתה עושה לה את זה ?

bulb

New member
תתחתן איתה

כדי שאחר כך נוכל להגיד "אמרנו לך!" החתונה אמורה לפתור את כל הבעיות באופן פלאי? לאן התדרדרנו ,כל אחד נהיה לי אורי גלר.

a y a 3 2

New member
אני מנסה להעמיד את עצמי במקומך

לך אין שעון ביולוגי, אז אתה יכול למשוך עוד כמה שנים. אם אתה חושב שיש לך פגמים באופי שאתה רוצה לשנותם, כדאי אולי להתייעץ עם פסיכולוג.למשל, מצב בדידות ללא חברים הוא לא טוב לנשוי או לרווק. לא הייתי נשארת בקשר רק כי "אין ברירה". אחרי החתונה המצב לא יהיה טוב יותר, תצטרכו להתגבר על עוד קשיי חיים כמו ילדים ומשכנתא. כאשר תוכל להיות שלם עם עצמך ללא תלות בקשר, תוכל להעריך את הבחורה איתה אתה כן בקשר, או ליצור קשר עם אחרת שאתה חש שמתאימה לך בדיוק. וחוץ מזה, אהבה זה אף פעם לא מותרות. אדם אוהב את ילדיו, אלה מותרות? אוהב את עצמו- אלה מותרות? אז למה שלא יאהב את אישתו/חברתו? הדרך האנליטית והביקורתית בה אתה מתאר את הפער בניכם הפרשי ההשכלה וקושי הזכרון שלה - תמוה, כי הוא לא אמור להוות גורם בקשר. והעובדה שהיא נראית טוב וזו הסיבה שמתלהבים ממנה מסביב - עד איזה גיל היא תיראה טוב, 40? בקיצור, הדבר האידיאלי הוא שתיהיה שלם עם עצמך ועם מה שאתה עושה, כי זה גם עוול כלפיה וכלפי הילדים העתידיים, לא רק כלפיך. ואני מקווה שאלה לא נשמעות כמו עיצות מלאישה:)

SupermanZW

Well-known member
אין ביניכם התאמה ואתה סתם לחוץ

לך יש תואר שני, מה אתה עושה עם מישהי נטולת השכלה? אכפת לך ממנה כי התרגלת אליה, זה חשוב מאוד אבל לא מספיק בשביל זוגיות מוצלחת. אם הסקס די טוב אתה יכול להשיג סקס יותר טוב. יש גם בחורות משכילות שנראות די טוב, היכולת שלך להשיג מישהי שנראית טוב תלוי בשני דברים, במראה שלך ובכסף שלך, אם השגת אותה אתה יכול להשיג מישהי משכילה ממנה שנראית לא פחות טוב ממנה. אינטיליגנציה עוברת בתורשה, אם יהיו לך ילדים ממנה הסיכוי שיהיו משכילים כמוך הוא נמוך וברור לך שככל שעובר הזמן לאנשים משכילים פחות קשה יותר לשרוד, אם לילדיך לא תהיה אינטיליגנציה מספיקה כדי להוציא תואר פראקטי הם יהיו אומללים עד כדי כך שמוטב להם לא להיוולד, לא כדאי לך להביא ילדים ממישהי בעלת אינטיליגנציה נמוכה. אני מניח שבתור בן 36 עם תואר שני אתה גם מבוסס, לאחד כמוך אמור להיות קל למצוא בת זוג, אם הגעת אליה כנראה אתה מחפש בחורות ברמה נמוכה ממך מלכתחילה ולכן אתה לא מצליח, אתה צריך לחפש מישהי ברמתך ולא מישהי ברמה נמוכה ממך ואם אתה מתפשר על מישהי ברמה נמוכה ממך לפחות עליך לבחור במישהי שאפתנית שמתכוונת לרכוש השכלה נוספת ולקדם את עצמה יותר. אם אין לך חברים מעבר אליה כנראה אינך אדם חברותי ושום דבר לא ישנה את זה, חשוב שתקבל את עצמך כפי שאתה ושלא תראה בה תחליף לחברים שאין לך. הגיל שלך לא מתקדם, משום שאתה גבר אתה פורה כל חייך ולכן כל עוד אתה בריא אין לך שום סיבה להילחץ. שחרר את בת זוגך לחופשי ואל תעכב לה את החיים, תן לה למצוא מישהו המתאים לרמתה ומצא לך מישהי המתאימה לרמתך.

a y a 3 2

New member
אלוהים, מאיפה אתה שואב את השטויות

האלה? אני קראתי ספרי פסיכולוגיה, מה התירוץ שלך? אינטיליגנציה עוברת בתורשה? אולי נבדוק את אילן היוחסין של איינשטיין וגאונים אחרים על מנת לראות במה הוריהם עסקו. ילדים שאין להם השכלה לא יצליחו בחיים? לאנשים פחות משכילים קשה לשרוד? מה עם 200,000 עורכי הדין, לכולם יש עבודה טובה? עבודה קשורה להיצע וביקוש בשוק אדוני הכלכלן. אני מכירה אנשים עם תואר שני שהלכו ללמוד הנהלת חשבונות כי אין לי עבודה בתחום מקצועם, ועורכי דין שעשו הסבת מקצוע. זה שיש לו תואר שני אומר שהוא מבוסס כספית? הבחורה שחיה איתו יכולה להיות חסרת השכלה אך מבוססת כספית והוא יכול להיות עם תואר שני במדעי המדינה ועובד כמרצה. אה, דרך אגב, הוא גם מסוגל להיות מובטל, כן. העובדה שהוא לא חברותי כרגע, לא אומרת שהוא לא יכול לשנות את זה אם ירצה, פיענחת את סודות הפסיכולוגיה?

SupermanZW

Well-known member
קראת ספרי פסיכולוגיה?

אם כך, איך לא שמת לב שגם בהם כתוב שאינטיליגנציה עוברת בתורשה? מי שהצליח בלימודי משפטים יכול להצליח בלימודי כל מקצוע כמעט ואז תשכחי שלימודי משפטים מקנים בנוסף למקצוע גם ידע מאוד פראקטי לחיים וגם מי שלמד משפטים ועוסק במקצוע אחר מבטא את כישוריו. לא כל תואר שני שווה משהו, מדעי המדינה=מדעי הדשא אבל לכל התארים הטכנולוגיים, המדעיים, הרפואיים והמחקריים יש ערך בשוק העבודה, יש ביניהם כמה תארים שבארץ אין הרבה מה לעשות איתם אבל הביקוש להם גבוה במדינות מפותחות (למשל, תואר שני בפיסיקה, בארה"ב וביפאן יש ביקוש אדיר לבעלי תואר שני בפיסיקה, בארץ לא...) כך שמי שלמד אותם ומוכן לעבוד בחו"ל תמיד ימצא מה לעשות איתם. המציאות מוכיחה שככל שרמת ההשכלה גבוהה יותר הסיכוי להיות מובטל נמוך יותר, כמו כן הסיכוי היחיד להתבסס ללא השכלה גבוהה הוא להיות איש/אשת עסקים חריף/ה, גם בשביל זה נחוצה אינטיליגנציה גבוהה והוא כבר כתב שבת זוגו אינה אינטיליגנטית. אנשים לא חברותיים על פי רוב נשארים לא חברותיים, מה לעשות שהמציאות לא כל כך ורודה...

magenta73

New member
אני לומדת פסיכולוגיה

אז תקרא את מה שכתבתי לך, לגבי השטויות שכתבת. רוצה גם את המחקרים, ולמה הם מוטלים בספק? אין בעיה.... רק תגיד.

SupermanZW

Well-known member
שלחי לי את המחקרים שקראת במסר

או במייל דרך כרטיסי האישי.

magenta73

New member
לא הוכח שאינטיליגנציה

עוברת בתורשה, זו רק תיאוריה אחר. והממצאים שיש לה, אפשר להטיל בהם ספק. וכמובן - שיש לה גם תיאוריה אחרת - לכיוון השני - שהכל קשור סביבה ולא תורשה, ובכל מקרה, עכשיו אומרים שזה גם וגם, גם תורשה וגם סביבה. ושהסביבה משפיעה על התורשה והתורשה על הסביבה. אז מה שאמרת, זה ממש שטויות.

SupermanZW

Well-known member
גם וגם אינו רק

לכן אסור להתעלם ממרכיב התורשה. על הסביבה יש לנו שליטה מסויימת, על הגנים של ילדינו השליטה היחידה שיש לנו היא בחירת בן/ת זוג מתאים/ה ולכן טוב יעשה אם יבחר בת זוג אינטיליגנטית.

magenta73

New member
ביצה ותרנגולת.

בבקשה - התיאוריה, והמחקרים הנלווים אליה והביקורת. בקצרה. תיאורית התורשה - הכל קשור לגנים. בני משפחה - יש להם מאפיינים דומים, תכונות דומות וכך גם אייקיו דומה. בשביל להראות זה עשו מבחני מישכל לכל מיני אנשים, קרובי משפחה ומצאו מתאם גבוה באינטילגנציה. בנוסף, עשו מחקר כזה על תאומים זהים - שלהם מטען גנטי זהה, שגדלו בבתים אחרים, והראו כי רמת האינטילגנציה שלהם מאוד מאוד דומה. ולכן החליטו שזה קשור לגנים. באו אנשי תיאוריה הסביבה ואמרו - אותן משפחות בהן נמצא מתאם אינטילגנציה גבוה, נולדו באותו המקום והסביבה שלהם דומה. לכן ניתן להראות/להוכיח קשר מתאמי בלבד בין גנטיקה לאינטילגנציה. מתאמי אומר - שזה קשור, אבל לאו דווקא הגורם. כלומר לא א' גרם לב' - כלומר הגנטניקה לאינטילגנציה הדומה, אלא גורם אחר גרם גם לא' וגם לב' והוא מקשר בניהם - כמו הסביבה. כמו המעמד הסוציואקונומי וכמה גירויים היו להם, מה היתה התזונה שלהם וכו'. לגבי התאומים הזהים שהופרדו ונולדו בבתים אחרים - אכן היתה סביבה שונה, כלומר, לא אותם בתים/משפחה. אבל מה שכן, הסביבה היתה דומה מבחינת הרמה הסוציואקונומית (גבוהה יחסית) והגירויים והקירבה הממשית להשכלה טובה. עוד מחקרים הראו אינטילגנציה נמוכה יחסית אצל המעמד הנמוך. יותר טוב. אצל שחורים. עכשיו. רמת משכל נמדדת על ידי מבחני אינטילגנציה, שהם הרי מוטים תרבותית. ויש בהם גם הרבה ידע כללי, וצורך בדברים שלנו נראים בסיסיים כמו לדעת חוקי לוגיקה ומתמטיקה. ויש אנשים - במיוחד במעמד הסוציואקונומי הנמוך שלא קיבלו את החינוך המתאים ולא קיבלו כלים בכדי לממש את הפוטנציאל שלהם להגיע רמת אינטילגנציה זו או אחרת. עכשיו, אתה תמיד יכול ללכת ולהאשים את השחורים. שהם טיפשים יותר. השאלה היא א. האם זה באמת נכון? והאם זאת לא גזענות?... חופשי כן, לדעתי. (גזענות, לא נכון). ולכן - מה שאומרים בסופו של דבר, כיום זה- שהגנים נותנים לאדם פוטנציאל מסויים, והסביבה נותנת לו גירויים מסויימים, ובכך נותנת לו את האפשרות לממש את כל הפוטנציאל שבו. ולכן מדובר בשילוב.

SupermanZW

Well-known member
מסיבות של Political correctness

מתכחשים למציאות. במבחני IQ אין שום שאלות של ידע כללי, יש בהם רק לוגיקה מתימטית, לוגיקה מילולית, הבנת הנקרא, ומבחני צורות, לכן גם הטענה שהם מוטים תרבותית שגויה. הטענה היא תוצר של Political Correctness שנועד למנוע טענה לגזענות, אך מה לעשות, שחורים הם באמת פחות אינטיליגנטים, לראיה כל מדינות אפריקה הן נחשלות, הן היו פחות מפותחות גם לפני השתלטות האירופאים עליהן, בנוסף, לו הייתה נכונה טענת ההטיה התרבותית היו צריכים האנגלים לקבל את הציונים הגבוהים ביותר כי הם המציאו את המבחנים האלו, אך העובדות מראות שדווקא היפאנים הם בעלי הIQ הגבוה ביותר ולא האנגלים, מכאן נובע שלו היתה קיימת הטיה תרבותית היא מכוונת לטובת היפאנים, זו כמובן שטות מושלמת.

magenta73

New member
לכל ארץ יש מבחן אייקיו אחר, משלה.

שיש בו גם חלק מתמטי, גם חלק לוגי וגם חלק של מילים וכו'. בדיוק כמו בפסיכומטרי בארץ. שלא דומה לאס-איי-טי האמריקאי וכו'. וגם לוגיקה מתמטית צריך ללמוד את החוקיות שלה. אז לפני שאתה אומר על מישהו שהוא מדבר שטויות, תבדוק קצת. הכי הרבה תעשה חיפוש בגוגל. שבת שלום.

SupermanZW

Well-known member
את מחזקת את טענתי

לכל ארץ מבחן משלה כי לכל ארץ שפות משלה. החלק של המילים אינו חלק של זכרון מילים שיצאו משימוש כמו בפסיכומטרי אלא לוגיקה מילולית. מבחן IQ ומבחן פסיכומטרי הם מבחנים שונים. דווקא משום שלכל ארץ מבחן משלה מתבטלת טענת ההטיה התרבותית, מכאן נובע שהיפאנים הם באמת הכי אינטיליגנטים בעולם ושהסיירה-לאונים הם הכי פחות אינטיליגנטים בעולם (לפחות ע"פ נתוני 2005).

magenta73

New member
אויש...

אתה מעייף. ברגע שמלמדים חוקים של לוגיקה, ברור שתדע יותר לוגיקה. ותהיה יותר מוצלח בזה. לימוד חוקי לוגיקה הוא חלק מהסביבה ולא מהגנים.

SupermanZW

Well-known member
דווקא לוגיקה היא גנטית בעיקר

לוגיקה היא תוצר של היגיון בריא, לא של ידע, לא סביר שסביבה תהפוך אדם בעל היגיון בריא לבעל היגיון עקום או בעל היגיון עקום לבעל היגיון בריא. את יכולה לטעון שאדם יכול ללמוד (דהיינו לרכוש ידע) מסביבתו, אבל לשנות את ההיגיון שלו? זה מוגזם.

magenta73

New member
לוגיקה היא בכלל לא גנטית.

מלמדים אותך מגיל אפס, על ידי משחקים וכו' לחשוב לוגית. אם אתה מעוניין בזה, תיכנס קצת ותחפש על פיאג'ה והתיאוריה הקוגניטיבית שלו ויותר נכון על הביקורות על התיאוריה שלו. כי לי ממש אין כוח להסביר לך.

magenta73

New member
אני מעדיפה להיות לבד

מאשר להיות בזוגיות שלא ממש מתאימה ולא ממש טובה לי. ובטח שאני מעדיפה להיות לבד, ולא לקטר ולחשוב כ"כ "קטן" על מי שאמור להיות בן זוגי. בסופו של יום, חתונה וכו', לא תסלק את כל המחשבות והספקות שיש לך עכשיו. הכי הרבה היא תרושש אותך, גם בכסף וגם באנרגיות, למציאת השימלה/האולם/המעצב אירועים וכו'.... ואז תשאר עם משהי, שלא טוב לך ממש איתה, ואתה לא מוצא איתה שפה משותפת וכו', שגם תהיה אישתך וגם אולי האמא של הילדים שלך. פיצ'י.

למעלה