התלבטות קשה בנוגע לעבודה

LostSoul5

New member
התלבטות קשה בנוגע לעבודה

שלום לכולם,
אני בת 35, נשואה ובהריון עם ילד שני, מסיימת בימים אלה את מחקר הדוקטורט הביולוגי שלי באקדמיה. אני בהתלבטות מאוד קשה וזקוקה לעיצה בלתי משוחדת.
באופן מפתיע פנתה אליי נציגה של חברת ביוטק שכרגע מוקמת ורוצה לגייס אותי בגלל ניסיון ספציפי שיש לי. הם מחזרים אחרי באינטנסיביות מחשידה, למשל לא איכפת להם שאני בהריון (חופשת הלידה תשולם) או שזו עבודה ראשונה שלי ואני ללא ניסיון בתעשיה אלא רק באקדמיה. גם לא איכפת להם לחכות לי עד אחרי החופשת לידה (עוד שמונה חודשים מהיום!) כל עוד אחתום על החוזה מראש אבל מעדיפים להעסיק אותי כמה חודשים לפני הלידה ולהמשיך אחריה. הם טוענים שקיבלו עליי המלצות טובות וכבר מוכנים להחתים אחרי הראיון הראשוני. מדובר בממש להקים את המחקר בחברה מאפס יחד עם עוד שני אנשים. זה קוסם לי גם כי התחום שעובדים עליו שם מאוד מדבר אליי וגם כי אני חושבת שאצליח להתבלט ולבנות את עצמי טוב יותר בחברה קטנה מאשר להיות בורג בחברה גדולה, גם אם מוצלחת. כמובן שכמו כל חברה חדשה יש סיכוי שהיא תיפול תוך שנה עד שלוש, אבל אז לפחות תהיה לי דריסת רגל ראשונה במקום עבודה שתיחשב כניסיון בתעשיה, וקשה מאוד למצוא עבודה ללא ניסיון.
עד כאן מאוד התלהבתי וכבר עמדתי להסכים, אבל כשסיפרתי לפרופסור שמנהל את המעבדה שבה אני מסיימת את הדוקטורט, הוא אמר שלא יעצור בעדי אבל שהוא חושב שלא נכון לי לעזוב עכשיו וניסה לשכנע אותי להישאר שנה נוספת כדי לנסות לקדם פטנט שעבדנו עליו. הוא טוען שזה עשוי להוביל אותנו תוך שנה שנתיים לזה שכבר נוכל להקים חברה בעצמנו, שאני המובילה שלה, עם שליש מהזכויות על הרווחים. זה נשמע לי לא ריאלי, ויכול להיות שהוא מציג תמונת שווא כי יש לו אינטרס להשאיר אותי, אבל יש בי חשש שאולי אני מפספסת הזדמנות. במידה ואעזוב את המעבדה לא יהיה מי שיקדם את הפרוייקט והפטנט בעצם לא ימומש ולא יהיו רווחים. מצד שני אם אני אפספס את הצעת העבודה הזאת מי יודע אם תהיה לי עוד הזדמנות להצעה כשאין לי ניסיון ובתחום מעניין כזה.
אין שום דרך לחזות איפה אצליח או אכשל. לכן הייתי שמחה אם תייעצו לי אם להישאר באקדמיה לשנה שנתיים או לקחת את העבודה בחברה.

תודה מראש על כל עיצה

קוברה23

New member
היי

תשאלי בבקשה בפריסת השוואה:
האם נכון לי להישאר באקדמיה או לקבל את המשרה החדשה"?
תודה..

LostSoul5

New member
התוצאה... תודה רבה מראש!!

השאלה שנשאלה:
האם נכון לי להישאר באקדמיה או לקבל את המשרה החדשה
&nbsp
תוצאות פריסת ההשוואה:
אפשרות 1
- מרכבה
- תשע המטבעות
- הכוהנת הגדולה
אפשרות 2
- הכוח
- אביר המטות
- ארבע הגביעים
מסר / עיצה - עשר החרבות

קוברה23

New member
היי

רציתי לשאול אם את אוהבת את העבודה האקדמית, בלי קשר לבוס שלך שם, ואם חשבת לשנות כיוון בקריירה לגמרי? לעבוד בתחום אחר?!

המסר לא חיובי וכרגע לא כדאי לבצע שינויים..מחכה לתשובה..

LostSoul5

New member
שאלה מפתיעה :)

אני מאוד אוהבת ביולוגיה\מדע רפואי ועבודת מחקר, תמיד מאוד נמשכתי ואהבתי את זה. היו שנים ששקלתי מעבר ללימודי רפואה מעשיים ולהיות רופאה כמקצוע מטעמים של יוקרה ומעמד אבל מהר מאוד הבנתי שזה לא ייתן לי את אותו עניין וסיפוק ולא מתאים לאישיות שלי.
&nbsp
כמובן שאחרי שעובדים על אותו נושא מחקר 5 שנים ישנה שחיקה מסויימת, אבל כדי שפטנט יגיע לידי מימוש או התגשמות לידי תרופה\מוצר חייבים להתמיד, והחשש שלי הוא בעצם להפסיד את התגשמות או מימוש אותו פטנט רק כי אני לא מוכנה להשקיע בזה עוד שנתיים. מצד שני יכול להיות שגם אחרי שנתיים דברים לא יתממשו ואהיה באותו מקום של היום.
&nbsp
האם את רואה שהשינוי כרגע לא נכון כי יש הזדמנות טובה עם הפטנט שכדאי לנצל?
או שמדובר בזמן שבו אין הזדמנויות אחרות טובות וכדאי לגרור עוד שנתיים רק כדי לחכות לדברים אחרים שאולי כן יתאימו?
&nbsp
שוב תודה :)

קוברה23

New member
אבל בשני

המקומות מדובר בתהליך מתמשך עד לפטנט, לא?

האם הית רוצה לשאול לגבי משרה אחרת בתחום אחר או שינוי באקדמיה, אולי משרת הוראה שם, מה דעתך? סתם נותנת לך כיוונים כי נשמע שאת שחוקה ולא בטוחה שזה מעניין אותך יותר.

LostSoul5

New member
הפטנט רלוונטי רק לאקדמיה

כי אני מהממציאים ויש לי עליו זכויות. לפי הפרופסור מדובר בלפחות שנתיים. לדעתי יותר.
&nbsp
במעבר לעבודה בתעשיה בחברה, לא מקבלים זכויות או כסף עם פרוייקט מצליח כי זה שייך לחברה. אלא יש משכורת חודשית וכמובן הצלחה גורמת לקידום או הערכה במקום העבודה אבל אין אינטרס כספי.
&nbsp
אני חושבת שמה שאת רואה זה שחיקה שאני מרגישה כרגע באקדמיה מעיסוק באותו מחקר הךטנט כבר 5 שנים. אני באמת עייפה ורוצה להתרענן ולהיות מאותגרת שוב בעבודה בחוץ ודיי התלהבתי מעבודה בחברה הזאת. רק יש חשש ליפול או לפספס.
יש שאלה יותר ספציפית שאני יכולה לשאול בהקשר של שתי האופציות שתבהיר את המצב? כי אני לא רואה את עצמי עושה שינוי קריירה אני אוהבת את התחום.
&nbsp
תודה ��

קוברה23

New member
אוקי

תשאלי:
האם נכון לי להמשיך באקדמיה או לקחת את העבודה החדשה?

פריסת השוואה מורחבת. תודה..

LostSoul5

New member
באתר יש כמה פריסות השוואה -

1. הראשונה שכבר פתחתי
2. השוואה משולשים
3. השוואה 2 התפתחותית
4. השוואה גרסה 2/ב
&nbsp
מה מבחינתך זה המורחבת ?
תודה :)

LostSoul5

New member
תוצאת פריסת השוואה משולשים

השאלה שנשאלה:
האם נכון לי להמשיך באקדמיה או לקחת את העבודה החדשה?
&nbsp
תוצאות פריסת השוואה משולשים:
מצב נוכחי:
- מלכת הגביעים
- מרכבה
אופציה ראשונה:
- תשע הגביעים
- שבע הגביעים
תוצאה/מסכם - ארבע המטבעות
אופציה שנייה:
- הכוכב
- הכוח
תוצאה/מסכם - עשר הגביעים

קוברה23

New member
היי

שתי האפשרויות טובות, פשוט באפשרות הראשונה את מרגישה יותר בנח כי זה מקום מוכר, אך צפוי ולא מחדש, ובמקום החדש תצטרכי להוכיח את עצמך וההצלחה תבוא בהמשך. אם את זקוקה לשינוי, לכי על האופציה השנייה.

LostSoul5

New member
כלומר

הישארות במקום הנוכחי היא לא רעה אבל הכל יתנהל כרגיל ולא תהיה איזו הצלחה גדולה עם הפטנט?
&nbsp
תודה
&nbsp

קוברה23

New member
זה

אומר שלא ידוע מתי והאם תגיעי לתוצאה המיוחלת, אבל תהיה לך יציבות באקדמיה..כך נראה בקלפים.

למעלה