התלבטות קשה בעקבות הארועים האחרונים

התלבטות קשה בעקבות הארועים האחרונים

שלום לכם, שמי דנה. אני כיום בהתלבטות מאד קשה לגבי הבחירות הקרובות ואשמח לעזרכתם. באופן כללי הייתי בטוחה שאני מצביעה קדימה (אני מגדירה עצמי כמרכז שפוי אולי נוטה קצת ימינה) אבל בעקבות מה שקרה לאריאל שרון שוב הגיעו ההתלבטויות כי אני בכלל לא מכירה את אולמרט. בסוף החלטתי שאני בכל זאת אצביע קדימה בגלל המצע למרות שהאיש שנראה לי המתאים ביותר הוא שרון. בעקבות השבועות האחרונים אני כבר ממש לא חושבת שאני אצביע קדימה, דבר ראשון החמאס שעלה לשלטון לא ממש מעודד- מה שגרם לי לחשוב שכנראה ההתנתקות בהחלט תרמה להתחזקותו וממנה לא הרווחנו משהו ממשי אלא רק קסאמים שעדיין נופלים על ישוביי עוטף עזה. אני לא חושבת שבמצב כזה עוד התנתקות חד צדדית תעזור מכיוון שיהודה ושומרון לא נראים לי עצם תקועה בגרון כמו שנצרים היה נראה לי (לא איכפת לי מהכיבוש שעליו הפלסטינים מדברים! איכפת לי משלום המדינה!) ומכיוון שאין פרטנר לדבר איתו אין סיבה לתת להם שטחים. בנוסף, עצם העובדה שאולמרט נתן לחמאס להשתתף בבחירות מאד הרתיחה אותי! ישראל הביאה לו עוד חמישה מושבים! אני חושבת שזה בושה שהוא נתן לחמאס להשתתף בבחירות כאן ואני חושב שזה דבר שאריאל שרון לא היה עושה. ומה שממש לא הגיוני זה שהוא עדיין ממשיך להעביר לרשות הפלסטינית כספים אחרי שהחמאס שם נבחר! ואני לא קונה את זה שהם עדיין לא בשלטון ממש ולא יקבלו את הכסף, עצם העובדה ששאר העולם עוצר כספים וישראל ממשיכה מאד לא הגיוני. דבר אחרון זה כמובן עמונה, אני חושבת שההוראות שם היו לא הגיוניות, ברור לי שהמקום הזה צריך להתפנות אבל אני לא ראוה סיבה לא לנסות להידבר עם המתנחלים ומה שזיעזע יותר זה האלימות שהופגנה שם כלפם- קיבינימט! מה לעזאזל הלך שם?! אמנם הם זרקו אבנים ובלוקים ואת אלה צריך להכניס לכלא אבל איך לעזאזל הם הרביצו ככה בלי בושה לאנשים?! אני ראיתי שהשוטרים פשוט מרביצים שם לכולם באלימות מוגזמת!! ובנוסף ראיתי כאן סרטון שגם מאד זיעזע אותי! ברור לי שדברים שם הלכו לא כשורה! אפילו על הטרדות מיניות מדברים שם! עם כל הכבוד זה הגזמה שזעזע אותי ועשתה לי רק רע! איך הוא הגיע למצב כזה של כמעט מלחמה שם?! מה ההראות שנתנו לשוטרים האלה?! מי בכלל היו השוטרים האלה?! והכי חשוב למה הוא לא מקים ועדת חקירה, ברור כשמש שמשהו שם התנהל לא כשורה! הועדה צריכה לחקור את שני הצדדים גם השוטרים וגם המתנחלים ולהעמידם לדין במידת הצורך! לאחר כל אלה אני חושבת שכבר לא אצביע לאולמרט, אם בזמן כל כך קצר הוא גרם לי כל כך הרבה תהיות ובעיות אני פוחדת לדעת מה יקרה ב-4 שנים. אבל בכל זאת הגעתי לכאן כדי לשמוע קצת את דעתכם ואולי תצליחו לשכנע אותי..

שָׂרָה

New member
שימו לב לעוד משהו מעניין

בגירוש קטיף, היו גם חיילות, אבל בגירוש עמונה כולם היו חיילים גברים
לגבי ההצבעה, אני לא מצביעה לאףאחד (זה רלוונטי לגבי,לפעמים מביאים את הקלפי לארה"ב שאזרחי ישראל יצביעו מחו"ל)

צורי80

New member
אחת השאלות הקשות שיש לי על המשטרה

מעבר לזוועה שהייתה בעמונה אולי אפשר לחשוב לרגע שנאשים רק את יסמניקים שהיו בשטח א ב ל מישהו מלמעלה נתן הוראה להוריד את תגיות הזיהוי זה אומר שמישהו שלח שוטרים למטרה אחת לכסח

נחמד שאתם עונים לי..

אבל את הצד שלכם שמעתי הרבה וכבר אמרתי שאני מזועזעת ממה שהלך שם! אבל אני אשמח לשמוע תגובות של תומכי קדימה לדבריי... אם לא אולמרט אני כנראה אצביע לנתניהו... אבל אני רוצה לשמעו תגובות מתומכי קדימה! אני עדיין בהתלבטות קשה.

השאלה למה בתקשורת לא שידרו?

לא שידרו את הסרטון שראינו פה כולנו? והתשובה היא כי התקשורת מגמתית ותומכת בקדימה ולא חשוב מה. ולכן היא גם מעלימה ראיות נגד המפלגה הזאת.

מסכימה איתך...

סרטונים שבהם רואים שוטרים מכים אנשים שיושבים חייבים להתפרסם בתקשרות וזה לא בסדר שזה לא קרה! אני מסכימה עם כל הימין בכך שהתקשורת לא אובייקטיבית ומציעה לנסות לעשות משהו בעיניין.

bhnadav

New member
תגובה

קודם כל שלום וברוכה הבאה לפורום
אני מוכרח לציין שאני דווקא התרשמתי לטובה מהתנהלותו של אולמרט בתקופה קצרה זו. אהוד אולמרט יחד עם צוות ההנהגה, מנהלים כרגע מדיניות אחראית, שקולה ורצינית. לא מסעי הפחדות, לא סיסמאות ריקות מתוכן. עשייה עשייה עשייה. אולמרט ולבני הבינו שהדבר החשוב ביותר כרגע זה דעת הקהל הבינלאומית. לכן הם השקיעו את כל מרצם בעניין הזה, ובימים שלאחר נצחון החמאס הם שוחחו את מנהיגי כל העולם המערבי, והשיגו תמיכה עולמית מעוררת התפעלות. הם לא לקחו זאת כמובן מאליו, הם עצרו רגע, חשבו, שקלו, והחליטו שזה הדבר שצריך לעשות כרגע. לא להתפוצץ עם ססמאות מופזרות, לא לתקוף ולהכפיש, אלא לעשות לעשות לעשות, בשקילות ובמחשבה אמיצה ואחראית. ראינו בימים האחרונים אירועי טרור קשים. אהוד אולמרט ומערכת הביטחון לא נבהלו. 7 סיכולים ממוקדים מדוייקים ב-48 שעות, אין כאן חוכמות. האירועים בעמונה - את ניזונה בעיקר מצילומים מגמתיים ופרשנויות מגמתיות שאף אחד לא יודע אם הן נכונות. לא הוכח שהיו שם הטרדות מיניות, והדבר הרציני היחיד שאנחנו יודעים הוא שחבורה של עבריינים הייתה במקום, ועם המקררים על הגגות, הבלוקים והאבנים - הכוונה הייתה ברורה וחד משמעית. לא הייתה כאן כל כוונה לכבד את החוק במדינת ישראל ואת החלטות בג"ץ ולהתפנות בצורה מסודרת, אלא להשתמש באלימות כנגד כוחות הביטחון. אהוד אולמרט רצה להגיע להבנות עם ראשי המתנחלים, ונפגש איתם מספר פעמים לפני הפינוי. הדבר לא עזר, וכוחות הביטחון נתקלו בחבורת עבריינים שנתמכו על ידי ההנהגה והשתמש באלימות וסיכנו את חיי כוחות הביטחון. נורא נחמד לבוא ולומר - "רואים שהשוטרים היכו בהם!". אבל האם את יודעת מה הביא לכך? האם סתם לשוטר היה בא להרביץ לאדם שסתם "גר במקום, רוצה לשבת בשקט, להתפרנס בכבוד", כפי שמישהי כתבה כאן אתמול? כולנו יודעים שזה לא המצב, יש גבול להיתממות הזו, יש גבול! אהוד אולמרט, ציפי לבני ושאר הנהגת המדינה מתפקדים בצורה האחראית ביותר שיכולה להיות. אני מוכרח לומר שאני לא רואה אפשרות אחרת, ולעולם לא הייתי מחליף כרגע את מקבלי ההחלטות באדם לחוץ כמו ביבי נתניהו, או באדם חסר ניסיון כמו עמיר פרץ. המדיניות השקולה והאחראית שמפגין כרגע אהוד אולמרט, שמנהל את ענייני המדינה המורכבים והקשים האלה בקור רוח ובשפיות, לא ניתן כיום להחלפה, ואין אופציה אחרת. החמאס כאן, איראן כאן, נו באמת. ביבי חושב שהציבור נשאר ב-1996 יחד איתו. אי אפשר יותר לעבוד על הציבור. כולנו מבינים שצריכים לבוא פה פתרונות, כולנו מבינים שהמצב כרגע הוא בלתי אפשרי, כולנו מבינים שנמאס ממסעי הפחדות, מהשמצות אישיות, מהכפשות, מסיסמאות חסרות תוכן. נמאס לנו מקיצוניות, נמאס לנו מהפירוד הזה. אנחנו רוצים ממשלה אחראית, מנוסה, שקולה. ממשלה שתנהיג את ענייני המדינה בצורה אחראית, ולא שכל שני וחמישי ניתקל במאבקי כוחות ובהכפשות אישיות. אין לאף אחד יותר כוח לדברים האלה. אהוד אולמרט וציפי לבני הם מהמנהיגים המוכשרים ביותר שיש כרגע במערכת הפוליטית, הם קיבלו את המדינה במצב קשה ולאחר טראומה רצינית, והם מבצעים את המשימות על הצד הטוב ביותר. בלי לחץ, בלי פאניקה! עם אחריות, עם שקילות, עם מחשבה צלולה, עם הסכמה כללית רחבה. אני רוצה לראות את האנשים האלה בהנהגת המדינה, ואת האנשים האלה מובילים תהליכים שמשרתים את האינטרסים של המדינה. אני לא סומך על אף אחד אחר. אנחנו צריכים היום הנהגה אחראית עם אנשים אחראים, עם אמונה שהם אלה האנשים שאפשר לשים בידם את המפתחות להובלת המדינה. אני ממליץ לך לקרוא את הודעתי זו בדבר התמיכה בקדימה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=345&msgid=71231058

קודם כל תודה על התגובה העיניינית!

אני שמחה שאתה מדבר לעיניין וברצינות. אני חושבת שיפה שהם השיגו דעת קהל עולמית אבל בכל זאת רואה טעות גדולה בכך שאולמרט נתן לחמאס להיבחר במזרח ירושלים ובייחוד שהוא ממשיך להזרים כספים לרשות בזמן שרוב העולם הודיע שיפסיק העברת כספים לחמאס. הסיכולים זה דבר נצרך וטוב שהוא נעשה וצריך להמשיך במדיניות זאת! אבל אני עדיין רואה קסאמים שנופלים יום יום על יישובי עוטף עזה, ואני גם רואה שהתקיפות התחילו רק בימים האחרונים בעוד שהקסאמים נוחתים כבר הרבה זמן, למה היו צריכים לחכות לתינוק שיפצע כדי להתחיל במדיניות זאת? וזה מוביל אותי לטענה הבאה שאני לא חושבת שבמצב כזה התנתקויות חד צדדיות נוספות יעזרו- דבר כזה יראה בעיני הפלסטינים כעוד ניצחון לחמאס ושוב נצא מזה לא מורווחים ואולי גם עם קאסמים על היישובים שיהיו סביב הגבול החדש... אני לא רואה ביהודה ושומרון יישובים שבהם נהרגים אלפי חיילים כמו שהיה ברצועת עזה. בנוגע לעמונה ברור לי שמי שהיה שם היה פורע חוק, אבל כמו שלא ידוע לך אם היה הטרדות מיניות (למרות שאני בהחלט חושב שהיו כי לא הגיוני שסתם עשרות מתנחלות יתלוננו על זה, אני לא חושבת שגם מתאים להם לשקר בכזה דבר נוראי) לא ידוע לך שכולם שם באו להתעמת עם חיילים וכוחות הביטחון, להפך אני חושבת שרבים שם (ורואים זאת בתצלומי וידאו שצולמו שם באחד הבתים) ישבו בלבד וחטפו מכות רצח, את הסרטים על אלימות המתנחלים ראיתי הרבה בתקשורת וחבל ששם לא מראים את הסרטים שמסתובבים באינטרנט כי זה חלר מזכות הציבור לדעת והדמוקרטיה בכלליות- באופן אישי אני מסכימה עם טענת הימין על כך שהתקשורת לא אובייקטיבית ומאד בעד קדימה, אני בחיים לא אצדיק מכות כאלה גם על מי שעבר על החוק אבל ישב שם בתוך הבית! וככה כל אדם בלי קשר לדעותיו צריך לחשוב! השוטרים שם היכו גם את הפורעים שזרקו אבנים ובלוקים, אבל בוא לא ניתמם- ברור שהיו הרבה שבאו לפינוי פסיבי כמו בגוש קטיף, חבל להתעלם מעובדה זו ולהגיד שכולם שם באו לפגוע בכוחות הביטחון בזמן שיש לך עדויות מצולמות שלא כך הדבר (וגם יש עדויות על מתנחלים שהפגינו אלימות והם צריכים לעמוד לדין), יכול להיות שהמתנחלים מיתממים במקצת אבל באותו אופן גם כל שאר הציבור שטוען שהמכות שם היו באופן שהיה צריך להיות בזמן שברור שלא כך הדבר ואלימות שם הייתה נוראית, אני אישית גם לא חושבת שאלות בראש צריכים להיות האופציה הראשונה! למה לא בידיים וברגליים במקרה של מתפרעים?! הרי רואים בתמונות שהם פשוט היכו בהם בראש בחוזקה ולא סתם יש 250 פצועים... אני לא רואה את ביבי בתור מישהו לחוץ ובוא לא נתעלם מהעובדות שהוא היה מנהיג טוב וברור לי שהוא יכול להנהיג את העם, וקשה לי עם העובדה שמישהו שבקושי אני מכירה אותו והוא לא השתפשף יותר מידיי בפוליטיקיה יהפוך להיות ראש הממשלה הבא, אני חושבת שהמהלך של פינוי עמונה באופן הזה הוא שגרם לי לפחד מאולמרט מאד, אם הוא רוצה לפנות כל כך הרבה יישובים עכשיו ובגלל 9 בתים יש 250 פצועים אני לא רוצה לחשוב מה יהיה בהמשך, את הפינוי הזה היו צריכים לתכנן כראוי וברור לי שאז הכל היה יכול להראות אחרת! אשמח לתגובתך ותגובת כל אחד אחר...

שָׂרָה

New member
מספיק עם השקרים

החיילים הרביצו מכות רצח. וחיילת יקרה, לכי לבתי החולים ותראי בעצמך כמה פצועים יש שם. ממה הם פצועים, מהתחבקויות עם חיילים?!

למעלה