התלבטות קשה לגבי 2 מקומות עבודה.

התלבטות קשה לגבי 2 מקומות עבודה.

שלום לכולם, אני ממש זקוקה לכל עצה וכיוון מחשבה. אני עובדת מזה חמישה חודשים, בשני מקומות עבודה שונים. בכל מקום חצי משרה. במקום הראשון, אין כ"כ לאן להתפתח מבחינת התפקיד, ובנוסף ויש לי בוסית אנטיפתית שלא מסתדרת עם אף אדם שאני עובדת ישירות מולה (כך שאין אפשרות לחמוק ממנה). מצד שני שאר הצוות מקסים ודי נקשרתי למקום (אם כי לא רואה את עצמי שם למעלה משנה מקסימום). במקום השני אני נהנית הרבה יותר מבחינת התפקיד, והבוסית מקסימה וממש כלבבי (וגם שאר הצוות, או לפחות רובו). במקום השני הציעו לי להגדיל את המשרה למשרה מלאה ולקבל תפקידים נוספים, שלא הכי קורצים לי. אני ממש מתלבטת מה להחליט.... יש עצות?

תשובה

בעצם את אומרת שאת נהנית מן התפקיד השני, ורוצים להוסיף לו גם דברים שאינך אוהבת. אני בסיכומו של דבר הייתי מעדיף את התפקיד השני. גם עדיף לעבוד במשרה אחת מלאה.

תוכל להסביר מדוע היית בוחר בתפקיד השני,

האם רק בגלל שעדיף לעבוד במקום אחד משרה מלאה? האמת שזהו הכיוון שלי, אני פשוט באופן טבעי חוששת משינויים, ולעזוב מקום עבודה זה לא פשוט.... מצד שני, המקום שהציע לי משרה מלאה מושך אותי...

כי

במקום הראשון אין לך להיכן להתפתח ובמקום השני את נהנית בעבודה ומסתדרת עם האחרים וזו גם משרה מלאה.

dudusch

New member
סיבה נוספת

סביבת עבודה יכולה לתרום רבות לתחושת העובד. מה הכוונה? בשני המקומות את אמורה להתמודד עם מטלות שחלקן יותר "קורצות" לך וחלקן פחות. אז למה לעשות את זה בסביבה בה את חשה שלא מעריכים אותך או מתייחסים אלייך לא כשורה? מעבר לנוחות בעבודה במקום אחד, מה שחוסך לך את זמני המעבר וכו'? מעבר לכך, אם יש מטלה מעצבנת את יכולה לעשות הפסקה קצרה ולדבר עם אחד החבר'ה, מה שעושה את העניין קל יותר...

הבעיה שיש בזה סיכון מסויים...

הדבר העיקרי שמטריד אותי בעניין העלאת את אחוזי המשרה במקום השני, זה שהרחבת התפקיד לא תמצא חן בעיני ולא ארצה להמשיך בזה, ואז אשאר רק עם חצי משרה... אין הרבה סיכוי שזה יקרה אבל קיים אצלי מעין חשש טיפשי כזה.

קבלת החלטות

הי, פעמים רבות בחיינו אנו נדרשים להחליט. כן לא או כלום. גם לא לשנות זו החלטה. יחד עם זאת, העדר החלטה המגיעה ממקום של פחד, ובעיקר אם הוא מגיע ממקום לא ידוע הרי שמצב זה עושה איתך עוול. לכן הצעתי נחלקת לשניים: ראשית מיצאי לעצמך את הייתרונות והחסרונות בכל אחת מהאפשרויות, גם במצב בו לא תחליטי לשנות. בחני את האפשרויות שכל עבודה עשויה לתת לך, עם מה את הכי לא יכולה להשלים ועם מה את יכולה להסתדר, ומה הכי טוב עבורך. לאחר מכן אתרי את הדברים החשובים לך באמת, קיבעי סדר עדיפויות ביניהם ואח"כ בחני כל אחת מהאפשרויות. איזו מהן הולמת את מי שאת, את מה שאת רוצה עבור עצמך. כמובן שהדברים נאמרים כאן בקליפת אגוז, שכן חשוב להעלות שאלות בתהליך שיאפשר לך לראות בברור מהי הדרך שלך. בנוסף העצימי עצמך ואימרי לעצמך שההחלטות שלך הן נכונות. שאת יכולה לסמוך על עצמך כי את עושה תהליך מושכל ומובנה לאיתור הדברים המתאימים והראויים לך, לכן כשתגיעי להחלטה הנובעת מכך את יכולה להיות סמוכה ובטוחה שזו ההחלטה הטובה ביותר שיכולת להגיע אליה. ודבר אחרון, אף אחד לא חף מטעויות, מה שברור הוא שעליך להצטייד בכל הבטחון העצמי האפשרי ולהיות בטוחה בעצמך, שגם אם החלטתך תביא בסופו של דבר למציאות שאינה לשביעות רצונך, בידיך ליצור מציאות מתאימה יותר. בהצלחה גדולה ורק טוב, הילה הדר מכון קשת אימון אישי (איזון חיים-עבודה, טיפוח הזוגיות), אימון עסקי

למעלה