התלבטות קשה, תואר שני ו/או ניהול תיקים????

rayven11

New member
התלבטות קשה, תואר שני ו/או ניהול תיקים????

היי אני בן 36 בקרוב בעל תואר ראשון במגעי החברה (כלכלה ,סוציולוגיה ומדעי המדינה) מאוניברסיטת בר אילן אני מתלבט כיום בין 1. אם להתחיל ללמוד תואר שני בכלכלה (אסיים בגיל 38 ) ולאחריו לנסות לקבל פטורים (מה שאפשר) בבקשה לרשיון ניהול תיקי השקעות ובמה שלא אקבל פטור ללמוד כמובן, כך שאסיים בסביבות 39? 2. להתחיל ישירות ללמוד לניהול תיקי השעות? אני שואל זאת מכיוון שאני מנסה לבחון את המצב כשאתחיל לעסוק בתחום הנ"ל מבחינת שכר מצד 1 מבדיקה באתרי משכורות שילוב של תואר שני עם ניהול תיקי השקעות מייצרת משכורת גבוהה יותר מצד 2 אם אתחיל עכשיו ללמוד ניהול השקעות אצבור ניסיון מוקדם יותר מצד 3 אוכל ללמוד תואר שני גם לאחר לימוד ניהול השקעות ,העניין הוא שאז לא אזכה בפטורים השאלה העיקרית היא א.האם קריירה בתחום הנ"ל היא כדאית מבחינת הגיל ב. למה אני אמור לצפות בגובה השכר במגוון האפשרויות שהצגתי? 1(. תואר ראשון וניהול תיקים 2. לעשות תואר שני וניהול תיקים לאחר מכן.) אני ממש אשמח לעזרה מקצועית , פשוט הראש שלי כבר דואב בעניין מה דעתכם ????? בכללי בכלל מהניסיון ??? אשמח לשמוע

rayven11

New member
המשך......

מגעי החברה = מדעי החברה תיקי השעות = תיקי השקעות ג. כמובן השאלה העיקרית - באיזו דרך הייתם בוחרים , ממליצים ללכת בה??????

amirvx

New member
ניהול תיקים

אל תעשה את התואר בשביל הפטור, משום שמונחת בכנסת הצעת חוק לביטול הפטורים כך שככל הנראה במהלך 2011 הם יתבטלו ויהיה רק מבחן במקצועית שכולל את היסודות. תקרא באתר של הרשות על הרפורמה. קח בחשבון שמאווווווד קשה למצוא סטאז' , בייחוד בניהול תיקים. המצב הוא שיש כל כך הרבה סטאז'רים ומעט מאוד מקומות פנויים. מבחינת הגיל- אין ספק שאתה מתחרה בתפקידים מול אנשים שצעירים ממך לפחות ב 7-8 שנים. האם זה חסרון? כנראה שכן , אבל זה לא מה שצריך לעצור אותך. לגבי השכר- על הפנים. השכר במהלך הסטאז' פחות מ 7000 ברוב המקומות. כמובן שעם השנים והנסיון המשכורות עולות ומגיעות לרמות גבוהות ומכובדות. בהצלחה

noam4u

New member
תשובה

היי מתנצל על העיכוב... תואר שני הוא לצורך התמקצעות בתחום, או התקדמות בדרגי ניהול. הכל תלוי מה הכוונה שלך בעבודה. עם תואר שני קל יותר להתקדם בתפקידי ניהול ביניים ויותר, וזה מסלול אחר לגמרי מניהול תיקים. אציין כי לא קל למצוא היום סטאג' בניהול תיקים, אבל גם עבודה בדרגי ניהול ללא ניסיון זה לא פשוט. ניהול תיקים זה מסלול לא קצר, ועומדים מתי שהוא לשנות את החוק, אז לא ברור אם תתחיל עכשיו ותצליח לסיים לפני שינוי החוק. מבחינת השכר, ניהול תיקים הוא מקצוע רווחי אחרי שנות ניסיון. ההתחלה היא בשכר זעום (יש גם סטאג') ולאט לאט מתקדמים. כמובן שאם תהיה כוכב תרוויח הרבה (משכורות של ראשי צוותים או מנהלים עצמאיים יכולים להגיע לעשרות אלפים). מצד שני, מנהלים בדרגי ביניים מתחילים משכר גבוה יותר מסטאגר או ממנהל תיקים ללא ניסיון אך פוטנציאל הקידום שלהם (שוב, ביחס למנהל תיקים כוכב) הוא פחות גבוה. בקיצור - שאלה טובה לכן, קשה לי לתת לך תשובה מוחלטת לדילמה שלך

שמשון7

New member
ניהול תיקים

אין לי ניסיון אבל לפי מה שהבנתי לתואר שני בלי ניסיון בעבודה אין יתרון משמעותי בהתחלה, אולי רק לתפקידים בכירים יותר. גם אם קודם תעסוק בניהול תיקים תראה אם התחום הזה מתאים לך בכלל.

rayven11

New member
יש כאן להבנתי בעיה במקומות למציאת סטאז'..

העניין בכך שיש להבנתי קושי רב במציאת מקום לערוך בו את הסטאז' אני מניח שכמו שראיתי במספר מודעות דרושים שיש יתרון לתואר ראשון שבה בנוסף לניהול תיקים על אחת כמה וכמה שמדובר בתואר שני גם מבחינת מציאת עבודה וגם מבחינת שכר האם זהו המצב כיום ,והאם יתרון של תואר ראשון אכן עוזר למצוא מקום עבודה אפשרי??? העניין העיקרי הוא האם השכר משתלם במקצוע הנ"ל והאם ניתן למצוא מקום עבודה עם שכר גבוה?

למעלה