התלבטות קשה, תואר שני ו/או ניהול תיקים????

rayven11

New member
התלבטות קשה, תואר שני ו/או ניהול תיקים????

התלבטות קשה, תואר שני ו/או ניהול תיקים????‬ היי אני בן 36 בקרוב בעל תואר ראשון במדעי החברה (כלכלה ,סוציולוגיה ומדעי המדינה) מאוניברסיטת בר אילן אני מתלבט כיום בין 1. אם להתחיל ללמוד תואר שני בכלכלה (אסיים בגיל 38 ) ולאחריו לנסות לקבל פטורים (מה שאפשר) בבקשה לרשיון ניהול תיקי השקעות ובמה שלא אקבל פטור ללמוד כמובן, כך שאסיים בסביבות 39? 2. להתחיל ישירות ללמוד לניהול תיקי השקעות? אני שואל זאת מכיוון שאני מנסה לבחון את המצב כשאתחיל לעסוק בתחום הנ"ל מבחינת שכר מצד 1 מבדיקה באתרי משכורות שילוב של תואר שני עם ניהול תיקי השקעות מייצרת משכורת גבוהה יותר מצד 2 אם אתחיל עכשיו ללמוד ניהול השקעות אצבור ניסיון מוקדם יותר מצד 3 אוכל ללמוד תואר שני גם לאחר לימוד ניהול השקעות ,העניין הוא שאז לא אזכה בפטורים השאלה העיקרית היא א.האם קריירה בתחום הנ"ל היא כדאית מבחינת הגיל ב. למה אני אמור לצפות בגובה השכר במגוון האפשרויות שהצגתי? 1(. תואר ראשון וניהול תיקים 2. לעשות תואר שני בכלכלה וניהול תיקים לאחר מכן.) ג. כמובן השאלה העיקרית - באיזו דרך הייתם בוחרים , ממליצים ללכת בה?????? אני ממש אשמח לעזרה מקצועית , פשוט הראש שלי כבר דואב בעניין

ראובן שלום,

תחילה יש להבין כי על מנת לעסוק בניהול תיקים יש לקבל רישיון מטעם הרשות לני"ע. קבלת הרישיון מותנית בעמידה בבחינות מטעם הרשות שלחלקן אכן תוכל לקבל פטור במסגרת הלימודים לתואר שני בכלכלה ולחלקן עליך להיבחן בנפרד. מעבר לכך יש לעבור התמחות שאורכת כ-9 חודשים וניתן לומר שזה צוואר הבקבוק של התחום. כמו בכל תחום, גם בניהול השקעות ניסיון הינו פרמטר חשוב מאוד ואין ספק שמשפיע על השכר. מצד שני, ישנם פרמטרים רבים נוספים וביניהם אופי התפקיד, השכלה, המעסיק, מקצועיות וכישורים נוספים. קריירה לדעתי, ניתן להתחיל בכל גיל בדיוק כמו לימודים. הצעתי אליך הינה לבחון תחילה עד כמה התחום מעניין אותך ואיזה תפקיד ספציפי היית רוצה למלא (בתחום ניהול התיקים מגוון מאוד רחב של תפקידים) ואז להתמקד בדרישות הספציפיות של התפקיד כגון: האם ניתן להתחיל ישירות בתפקיד או כרפרנט? מי המעסיק הרלוונטי (בית השקעות, בנק וכו'), דרישות ההשכלה, השכר וכו'. בהצלחה! דנה ספדיה.

למעלה