התלבטות קשה

התלבטות קשה

אני אמא לבן 17.לפני צו ראשון. יש לו אבחון אספרגר אבל לדעתי האבחון הזה כבר לא נכון ולא רלבנטי. הוא מאד חכם עם ציונים מעולים בהנדסת תוכנה פיזיקה רובוטיקה... ההתלבטות הגדולה: ללכת על התנדבות ולנסות למצוא לו מקום מתאים בו ימצה את כישוריו או ללכת על גיוס רגיל ולהחזיק אצבעות שהצבא יזהה את היכולות וגם את הקשיים וידע לשבץ אותו נכון. הסיכון באופציה השניה גדול אבל אולי יתן לו אפשרויות טובות יותר? וגם יהיה "כמו כולם" . איפה הסיכוי שייתרם יותר? שתהיה התאמה נכונה יותר? מה החסרונות בהתנדבות? תודה
 

eran544

New member
אם לדעתך האבחון לא נכון

עלייך לפנות ללשכת גיוס ולצרף חוות דעת עדכנית בנושא, במקרה הזה יכולים לשקול ועדה רפואית נוספת בה יעלו לו את הפרופיל והוא יתגייס בגיוס רגיל (אגב לידעתך אפשרי לקבל פרופיל 45 עם אבחון של אספרגר, אך הדבר תלוי בהחלטתו של הקב"ן, שיכול להחליט כי הוא יקבל פטור).
מצד שני בתור מתנדב האפשרויות בחירה שלו רחבות יותר - ואולי הוא ימצא תפקיד שיתאים לו, אך כדאי לשים לב שלרוב (לא תמיד) יהיה לו קושי בקבלת סיווג ביטחוני, ללא קשר לפרופיל.
 

נ ו ע ה 12

New member
למתנדבים שקיבלו פטור בגין עניין נפשי

(מתוך כלים ומידע > שאלות נפוצות > תהליך ההתנדבות > האם בעלי פרופיל נפשי מנועים מלקבל סיווג בטחוני?)

קיימת בעיה בנושא; לחיילים שקיבלו פטור בעקבות פרופיל 21 מטעמים נפשיים והתנדבו קשה לקבל סיווג בטחוני. לעיתים, לאחר מאבקים לא פשוטים, ניתן להגיע לסיווג בטחוני "שמור", אך רוב המערכות בצה"ל הן בסיווג "סודי" לפחות. לפיכך היצע התפקידים עבור מתנדבים בעלי פרופיל 21 נפשי נמוך.
 

eran544

New member
למתנדבים עם פרופיל נפשי כמו במקרה של הבן שלך

יש קושי בקבלת סיווג, בניגוד לאנשים עם פרופיל רפואי. שהם יותר ניטרליים לגביהם.
 

נ ו ע ה 12

New member
לדעתי

הכי חשוב, במיוחד בשביל הבן, זה להציג בצו הראשון מסמכים כמה שיותר מדויקים וכמה שיותר עדכניים. לאחר מכן, עם קבלת ההחלטות, לחשוב מה עושים הלאה ואיך ניתן למקסם את היכולות ואת התרומה של הבן.
 
אבל זה העניין

שאני לא כל כך רוצה להשאיר את זה לידי צהל בלבד. את ההחלטות.אם אני יכולה לקבל החלטה מושכלת קודם. השאלה הגדולה מבחינתי - מה הוא מפסיד אם הולכים על התנדבות??
 

נ ו ע ה 12

New member
בדר"כ הייתי אומרת שהוא לא יפסיד כלום

ואפילו בסופו של דבר ירוויח, אבל אני חייבת להתייחס לנקודה שערן העלה - למתנדבים על רקע נפשי בעייתי לקבל סיווג ועל כן מגוון התפקידים שמוצע להם מועט באופן יחסי, במיוחד בתחום המחשבים שאמרת שהוא טוב בו (שכן מצריך סיווג). שירתו איתי ביחידה 2 מתנדבים עם אספרגר, אחד מהם גם האריך את השירות משנה לשנה וחצי, אבל בפועל... הם עם עצמם לא תמיד חשו שהם תורמים וממצים את עצמם ולא פעם השתעממו וחיפשו מה לעשות. זה לא חייב להיות ככה, פשוט במקרים של התנדבות לאחר קבלת פטור על רקע נפשי, צריך להשקיע במיוחד בשלב השיבוץ ולבחור את התפקיד הנכון מכל הבחינות. יש במאמרי הפורום קטגוריה של הצעות תפקידים למתנדבים שמפרסמות יחידות שונות המעוניינות לגייס אליהן מלש"בים מתנדבים; מתוך 10 תפקידים יש שם 2 שלא מצריכים סיווג. אז יש, פשוט פחות.

חשוב רק לציין - גם אם מלש"ב מתגייס בסופו של דבר באופן "רגיל" ולא בתור מתנדב, אין זה מבטיח שיהיה לו סיווג בטחוני.
 
למעלה