התלבטות קשה

שורדן

New member
התלבטות קשה

התלבטות קשה : לפני כשלושה חודשים התגלה אצלי גידול ממאיר כשלושה ס"מ מעל לפי הטבעת.הגידול חדר את הדופן והוגדר כ- T3 .לאחר שלושה שבועות התחלתי לעבור הקרנות וכימוטרפיה אותם סיימתי לפני שלושה שבועות , ובבדיקה התברר כי הגידול הצטמק לרבע מגודלו המקורי וכעת הוא באורך של כ- 0.75 ס"מ. הכירורגים הציבו בפני את האפשרויות הבאות : 1. ניתוח מקומי (טרנס רקטלי) שהוא יחסית פשוט וללא השלכות קשות אשר בו יוצא איזור הגידול. הסיכון הוא בכך שסיכויי המחלה לחזור גבוהים יותר באופן משמעותי מאשר באפשרויות הבאות והמחלה עלולה לחזור גם במקומות בהם לא ניתן יהיה לנתח (לדוגמא בצמוד לעצמות) ואז אני בחסדי הכימוטרפיה , שלא תמיד עובדת. 2. ניתוח "רדיקלי" בו נכרת כל הרקטום פרט לפי הטבעת והסוגרים ובנוסף נכרת האיזור מסביב , כולל בלוטות לימפה קרובות. ניתוח זה מבטיח באופן משמעותי את אי חזרת המחלה ( הסתברות של כ- 3% לחזרתה ), אולם עלול להיות מלווה באובדן התפקוד המיני ( סיכוי קטן לכך אך בכ"ז קיים) וכן הרקטום מוחלף במעי גס שאמור לתפקד כרקטום אך זה לא כל כך מוצלח ומלווה בתופעות של פליטה לא רצונית , אזעקות שווא וכד'. 3.ניתוח רדיקלי אשר בו נכרת גם פי הטבעת והצרכים נעשים דרך פתח במעי הגס באיזור הבטן (סטומה) ניתוח זה מבטיח עוד רמה של ביטחון מחזרת המחלה משום שהוא כורת איזור נוסף הקרוב לגידול. אני חייב לציין לטובה את ההסברים הטובים ואורך הרוח של הכירורגים אולם הם לא יכולים לקבל בשבילי את החלופה בין אורך חיים מובטח (כמעט) לבין סיכון ממשי לאורך החיים אך עם איכות חיים רגילה.אני מתייעץ עם גורמים רבים , האם מישהו יכול לסייע לי בקבלת החלטה קשה זאת?

נאן

New member
היי שורדן

אני בטוח לא רופא ובטח לא רופאה. אבל היתי ממליצה לך לדבר לא רק עם אנשים שחלו בסרטן מהסוג שלך. אלא אנשים שעברו את סוג של הניתוח מס 2 או 3. שהמליצו לך. יש הרבה ידע ויש הרבה חולים שעברו את זה ולא רק בגלל הסרטן. כל דרך החיים שלהם השתנתה זה מה שיעזור לך ולא רק בגלל הסיכונים של הסרטן שעלול לחזור אלא ההתמודדות עם הכריתות של המעי או הרקטיום וכל הטיפול שמתלווה אליו. זה יעזור לך לבחור ולהחליט מה עדיף לך ואיפה לקחת את הסיכונים וכמובן דיעה אחרת כלומר נוספת לא תזיק. מקוה שלא בלבלתי אותך ושעזרתי לך נאנוש

אחשל

New member
לשמוע מבעלי נסיון...

שורדן, בהמשך לתגובה של נאן - לעמותת ח.ס.ן יש שירות שמאפשר לך ליצור קשר עם אנשים שחוו מקרה דומה לשלך, ע"מ לשמוע וללמוד מנסיונם. אתה יכול לפנות לקו התמיכה והמידע בטלפון 00-66-50-700-1, ושם יתנו לך את כל הפרטים. ניר

למעלה