התלבטות קשה...

• פותח הנושא RRM
  • פורסם בתאריך

RRM

New member
התלבטות קשה...

שלום לכם, אני מצוי בשלבי התלבטות קשה, ואשמח לקבל את חוות דעתכם הכנה. אני מתעתד להירשם לתואר שני בקרוב. באופן כללי, מעניינים אותי נושאים בלשון עברית, ואני נוטה להיסחף לכל מיני גישות "טהרניות" - פוסקניות. לפיכך, אתם יכולים להניח שהנטייה הטבעית שלי היא לכיוון תואר שני בלשון עברית. אלא שגם גישות תיאוּריות-בלשניות מעניינות אותי. יותר מזה, אני חושש שלמידת תואר שני בלשון עברית לא תפתח לי דלתות ותהיה פרקטית במידה מוגבלת בלבד (בהשוואה ללימודי תואר שני בבלשנות, שלכאורה עושים רושם "פרקטי" יותר). למשל, אוכל להיות מורה ללשון בבית-ספר. אשמח לשמוע מה דעתכם על ההתלבטות שלי. מה הייתם בוחרים במקומי? ויותר מכך - מה, לדעתכם, אפשר לעשות עם תואר שני בבלשנות ועם תואר שני בלשון עברית. אם אתם יכולים להמליץ גם על חוגים ספציפיים (באוניברסיטאות כאלו ולא אחרות), אשמח גם כן. בתודה מראש על תשובותיכם.

בעלי תואר בלשון הם אלה שמלמדים לשון

הלא כן? לכן, אתה תמיד יכול להיות מורה ללשון אם הנושא קוסם לך (וכנראה שהוא כן, כיוון שאתה רוצה ללמוד ולמדת אותו).לגבי מה אפשר לעשות עם בלשנות שוחחנו כאן. וכמובן, שאתה מוזמן לעיין בפורום. היו פה דיונים נוספים בנושא שבהחלט כדאי לך לקרוא...

RRM

New member
תודה על התגובה...

אני דווקא לא בטוח שאני רוצה להחליט עכשיו אם להיות מורה ללשון בבית-ספר. בסה"כ זה נראה לי מקצוע מעניין, אבל גם - ובעיקר - שוחק. אני מנסה לחשוב מה עוד אפשר לעשות עם תואר בלשון עברית (מעבר להוראה בבית-ספר). כמו כן, אני רוצה לדעת קצת יותר פרטים על מה שניתן לעשות עם תואר שני בבלשנות. תודה רבה.

למעלה