התלבטות קשה

לנדס123

New member
התלבטות קשה

אני מתלבט בין השתתפות בשיעור יוגה קבוצתי לבין שיעור פרטי. מישהו יכול להגיד מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם?

anatina

New member
כמה דברים

קודם כל שיעור פרטי זה עניין יקר- השאלה אם אתה יכול להרשות לעצמך חוץ מזה ראיתי הרבה פעמים ששיעורים פרטיים "מתמסמסים" לאורך זמן- זה קשה יותר להתמיד כשאין קבוצה ואתה צריך כל פעם לרבוע את השיעור הבא. אני גם יותר נהנית לתרגל בקבוצה עם עוד אנשים... זה נותן לי יותר מוטיבציה. כמובן שלשיעור פרטי יש יתרונות עצומים מבחינת קצב ההתקדמות ורמת תיקון הטעויות והיחס האישי יכול להיות שהכי נכון זה להצטרף לקבוצה ולקחת מדי פעם שיעור פרטי לחיזוק.

הרשי לי לחלוק עלייך בכמה נקודות

לדעתי שיעורים פרטיים זה בזבוז של זמן לגמרי. הדבר היחידי שאפשר לשפר בשיעור פרטי הוא את האסאנות, ומי שרודף אחרי שלמות האסאנות מפסיד את כל העניןי האמיתי ביוגה. גם המטרה בשיעורים היא ללמוד, ולא לסגור קצוות , לדעתי. סגירת קצוות צריך לבצע לבד עם עצמך , "להזיע" בבית לבד. כאשר מודטים בקבוצה האפקט הוא הרבה הרבה יותר משמעותי, ולא ניתן להגיע אליו ולמצב התודעה שאליו אתה מגיע בקבוצה לבד.

anatina

New member
לא ממש חלקת עלי...

גם אני אמרתי שאני אישית מעדיפה תרגול בקבוצה. ובכל זאת: אל תשכח שהאסנות הן כלי- יש משמעות לשיפור האסאנות בדרך לשיפור יותר עמוק וחוץ מזה מורה פרטי טוב יכול להביא אותך לעוד תובנות ולא רק לשיפור האסאנות.

שלום מתלבט יקר....

אולי פשוט נסה תירגול בקבוצות קטנות.... אני מלמדת למשל בקבוצות קטנות של 2 עד 6 תלמידים וישנם מקומות רבים נוספים שבהם הקבוצות קטנות. לדעתי זה נותן את היתרונות של קבוצה (דינמיקה קבוצתית, אנרגיה שהקבוצה יוצרת, חום שהקבוצה יוצרת, ושאתה, בתור חלק מהקבוצה, ניזון ממנה), ואת היתרונות של שיעור פרטי (יחס אישי מהמורה, התייחסות למצב הפיזי והמנטלי הספציפי שלך בכל שיעור ושיעור...). בכל מקרה, תמיד אתה יכול לנסות גם וגם ולהחליט מה טוב לך, או אולי לשלב... בהצלחה!!! מיכל עירוני, 054-3010380

ענתגניס

New member
לדעתי זה ענין אישי

צריך להתנסות ולראות מה הכי מתאים מניסיוני הכל ביחד זה הכי טוב. קודם כל קבוצה .אחכ שיעורים פרטיים ולגוון מידי פעם עם סדנאות. והכי חשוב לפני כל שיעור להזכיר לעצמך שאתה בזרימה.בהצלחה

למעלה