התלבטות ראשונית

התלבטות ראשונית

טוב, עכשיו זה כבר רשמי, נמאס לי לחכות להריון שלוקח ת'זמן, אז אני שואלת לפני שבכלל נכנסתי
אני באוריינטציה ללידת בית, דגרתי די הרבה על הנושא בשנתיים האחרונות, אבל אז עברנו לאוסטרליה. והמצב המיילדותי פה באמת באמת מעולה, למיילדות יש יותר סמכויות, כל הגישה רכה יותר ומאוד פרו-טבעית, התמיכה בהנקה מקצועית ומעולה, ביות מלא כהנחת יסוד, והכל רגוע כזה, ואפשר להירשם למרכז ללידה טבעית, ובבתי החולים הממשלתיים זה אפילו בחינם. רק צריך להירשם אליהם בבוקר שאחרי ההפרייה או משהו כזה. האוסטרלים מצטיינים בהזמנות מראש.
לידה בבית, מצד שני, היא פרטית, ועולה... הרבה. בערך 5,000 דולר אוסטרלי, שזה קרוב למשכורת של חודשיים שלי, כשאני אתחיל לעבוד, ואני עדיין לא עובדת, ובעלי דוקטורנט על מילגה מצחיקה, ואנחנו יונקים את החסכונות שלנו לאט לאט, טיפה אחרי טיפה. וחשוב לי גם לממן את התינוק ואותי אחרי הלידה (כלומר גישה לעזרה פרקטית, חופשת הורות ארוכה וכל זה. ציוד זה לא העניין פה - אני ממילא אקנה הכל בחנויות צדקה ואשנורר מהחברות, אני אלופה בזה. ועדיין אזדקק לכסף). הסכום ללידה פרטית הוא כזה ענקי, שגם אם אני אשנורר את כל המשפחה בישראל - הפתרון האהוב על הפורום - זה לא יכסה רבע, בגלל שער הדולר. ברור שהכל יכול להשתנות, אבל בכל זאת.. הערכה ראשונית: אם אני יודעת שהטיפול המיילדותי המוסדי שאני אקבל הוא 10, עד כמה לידת בית נשארת קריטית כמו שהיא (לדעתי) בישראל? אם הבחירה היא בין לידת בית לבין עוד תמיכה ומשאבים אחרי הלידה, כאשר בית החולים כן ייתן לי את השירות שאני רוצה - מה כאמהות נראה לכן משמעותי יותר? מבחינת תחושה אישית שלי, צריך לחכות ולראות, אבל רציתי לשמוע מכן דעה יותר רחבה. נ.ב. יצא לי לדבר עם נירית שפירא, והיא שלפה לי "תנצלי את ההזדמנות ותלדי שם, הם מעולים". חדמשמעית
. אבל לא הגענו לנושא של לידת בית.

הי טחינה ../images/Emo13.gif

נשמע לי כי המצב באוסטרליה לא שונה מאוד מהמצב בארה"ב ומכיוון שאני בארה"ב אני מנסה לענות לך... (אני מתכוונת בעיקר מהבחינה הכלכלית כרגע והאפשרויות שעומדות בפנייך - בארה"ב עדיין יש הבדלים עצומים בגישה והם מאוד לא "רכים וטבעיים"
יותר דומה למה שקורה בארץ, לפי דעתי). אז פה אולי אין בתי חולים ומרכזי לידה ממשלתיים, אבל לרוב האנשים יש ביטוח רפואי (פרטי או מטעם העבודה) שמכסה לידה בבית חולים ואפילו בחלק ממרכזי הלידה. לכן בעצם, את כביכול לא משלמת. על לידות בית חלק מחברות הביטוח מסכימות לשלם חלק מההוצאות, בד"כ בתור OUT OF NETWORK. במקרה האישי שלי, עם הביטוח הפרטי האישי שלנו, הם משלמים כמחצית. התשלום הכללי דומה לסכום שציינת, רק בדולרים אמריקאיים. אני מהכיס הוצאתי עד כה $2300 על תשלומים למיילדות (לא כולל ציוד שרכשתי ללידה, שיצא בין 50-100 דולר להערכתי המאוד גסה והלא מדוייקת). גם פה המיילדות בעלות אותן סמכויות כמו רופאים, מלבד ניתוחים קיסריים. מבחינתי אחד הדברים המשמעותיים מאוד בהריון הזה היה לעבור אותו עם מעקב של מיילדות ולא של רופאים, וזה הבדל פשוט עצום ולא נתפס, עד שאת לא עושה את זה את לא יודעת... יש לי כמובן למה להשוות, כי שני ההריונות הקודמים היו עם רופא
וזה לא שזה היה איום ונורא והוא דווקא היה נחמד מאוד, אבל זה פשוט שמיים וארץ מבחינת הטיפול הבינאישי שאת מקבלת, האיכפתיות, העומק שאליו נכנסת המיילדת מבחינת פרטים והתאמת המעקב אישית אלייך (ולא אותו "שטנץ" לכולן), והכי חשוב - כבוד אלייך ואל העדפותייך כאשה, כהריונית, וכיולדת. אני הרגשתי גם שמבחינה רפואית פרופר, קיבלתי בדיוק את אותו הטיפול הרציני והמעמיק. לא חשתי בהבדלים בין הרופא למיילדת בידע שהיה להם, בסוג הבדיקות שעשיתי, ובפענוח. אז אם יש משהו שאני לא הייתי מוותרת עליו זה מעקב אצל מיילדת/קבוצת מיילדות. בין אם כוונתך ללדת בבית או מחוצה לו. אני חושבת גם, שאם הנושא הכלכלי מאוד קשה ויש לך אפשרות ללדת במרכז לידה טבעי ולא בבית חולים, זו אופציה טובה מאוד. אני שקלתי את האופציה הזו בתחילת ההריון שלי, והיא נפלה בעיקר בגלל המרחק הגדול של מרכז הלידה הקרוב ביותר אליי. הלידה האחרונה שלי ארכה כשעתיים, מציר כואב ראשון ועד יציאת התינוקת, ולא רציתי לקחת סיכון וללדת בדרך באוטו קשורה בחגורה... המרכז מעל שעה מביתי, אולי אפילו שעה וחצי. לכן מה שנשאר לי היה או בבית החולים שקרוב אליי כ-10 דקות, או בבית (ואז למיילדת לוקח להגיע אליי בין 5-10 דקות, היא קרובה מאוד!). בין שני אלו הגעתי מהר מאוד למסקנה שעדיף בהרבה ללדת בבית (שוב, אחרי שתי לידות בבית חולים ומסקנות אישיות שלי). בקיצור - אני חושבת שיש לך אופציות מצויינות בסה"כ. כדאי לך לברר עוד לגבי לידת בית והאם בכ"ז משהו יוכל להיות מכוסה לך במיוחד אם האוניברסיטה או העבודה שלך מספקות ביטוח משלים כלשהוא לביטוח הממשלתי האוסטרלי. כדאי גם לברר בין מיילדות בית שונות - ייתכן וחלקן תוכלנה לעזור לך בתשלומים או בתעריפים נמוכים, אם תסכימי לקבל (דוגמה סתם שאני מוציאה מהראש) מיילדת מתלמדת שתצטרף ביחד איתה ללידה שלך. ובכל מקרה - ללכת על מיילדת וללדת במרכז לידה במידה, כמובן, שההריון תקין ועומד בתנאים.

debby12

New member
מנהל
קצת קשה לענות כי אין לנו רקע

את שואלת עד כמה לידת בית נשארת קריטית כמו שהיא בישראל - אבל אין לי מושג מה המשמעות של לידה במרכז לידה טבעי באוסטרליה. אם זה כמו "החדר הטבעי עאלק" של "ליס" ו"תל השומר" - כלומר תחת השגחה צמודה-היסטרית של רופאים, בחצי מהמקרים סגור כשאת מגיעה כי "לא מתחשק להם להזעיק מיילדת נוספת" וב-100% מהמקרים כופתים אותך למוניטור לשעה כדי לזכות בעונג המיוחל להיכנס לשם בעודם שואלים אותך מיליון שאלות טופס מעצבנות כגון איפה נולדה סבתא שלך - אז ברור שזה קריטי..... לעומת זאת אם זה מרכז לידה שאיננו קשור כלל לבית חולים ומנוהל על ידי נשים שהן "מיילדות בית" ברוחן ובהכשרתן - אז לא קריטי בכלל לדעתיץ לי נראה הכי משמעותי ללכת על בחירה שאת שלמה איתה. וגם ברור ממה שאת כותבת שהשיקול הכלכלי חשוב לך מאוד - אז זה משהו שצריך לקחת בחשבון. את יכולה לעשות מעקב אצל המיילדות במרכז ללידה טבעית ולראות אם הן מתאימות לך? יש למרכזים האלה סטטסיטיקה של מה קורה שם? (מבחינת אחוזי אפיזיוטומיה, קיסרי, פינוי לבית חולים וכו'). הייתי הולכת ומתרשמת פשוט אני ילדתי בארה"ב במין "מרכז" כזה. האמת היא שהוא לא בדיוק "מרכז" כי הוא מוסד פרטי ומאוד קטן. זה פחות או יותר כמו "צימרי הלידה" של אילנה שמש. היכרתי מראש את המיילדת (הן קבוצה של 5 - לא ידעתי מי תהיה בלידה אבל כולן היו מגניבות). אני בחרתי בזה מכיון שלא רציתי שבתי בת השנתיים תהיה נוכחת וזה התאים לי. הרגשתי נפלא-רגוע-ביתי-אינטימי you name it.... באופן רשמי לא ילדתי בבית אלא ב"לידה חוץ אשפוזית" אבל החוויה היתה נפלאה עבורי והיו שם גם דברים שאין לי בבית והקלו עלי (כמו למשל ידיות באמבטיה להיאחז בהן - כמו של נכים. לי זה עזר במהלך הצירים).

אני ראיתי מהיחס לחברה שלי

שילדה בבית חולים רגיל, לא בחדר הטבעי. היא בחורה שחשבה אולי על לידה טבעית אבל לא היתה בטוחה בזה, ולא התכוננה לזה באופן מיוחד. שם, הם עודדו אותה ללכת הביתה (כשהיא באה בתחילת הצירים) ולהישאר שם כמה שיותר. המיילדת ליוותה אותה די צמוד, אני חושבת, אבל לא לגמרי צמוד. לא היה רופא דומיננטי בכל התהליך - הרופאים יושבים באיזה חדר ומחכים שיזדקקו להם. בשלב מסוים היא רצתה אפידורל והמיילדת משכה אותה עוד קצת ועוד קצת (כי היא כבר היתה קרובה לפתיחה מלאה), ובסוף היא ילדה בלי, וקצת התעצבנה על המיילדת בגלל זה
. אבל לא הרבה. לא זוכרת יותר פרטים (פקיעת מים וכל זה) אבל לא היה חתך. גם לא קרעים, והיא לא התכוננה עם אפי-נו וכו'. אחרי הלידה - המון המון המון המון המון הדרכה להנקה. יושבים אתה, מסבירים לה, מחברים את התינוק אליה, שוב ושוב ושוב, משחררים אותה יחד עם התינוק ולא בלעדיו (משום מה רצו להשאיר אותו עוד קצת, למעקב, ולא הרשו לה לעזוב אותו, והיא כבר טיפסה שם על הקירות והשתגעה לחזור הביתה). ובבית - ביקור בית, ומעקב לראות שההנקה הולכת בסדר. מעקב לידה - נדמה לי שאפשר לבחור בין רופא למיילדת. מספר הבדיקות הטרום לידתיות מגוחך יחסית לארץ. רוב הישראלים פה לוקחים עוד בדיקות באופן פרטי. מיילדת ישראלית שעובדת פה, טוענת שהם "לפעמים יותר מדי רכים וזורמים עם היולדת ובלי לדחוף". תפרשי את זה איך שבא לך.
וכל זה בבית חולים רגיל, לא בחדר הטבעי, שנמצא בבית החולים אבל מופרד מהמחלקה הרגילה, ושם את באמת לא רואה רופאים בכלל. אני כמובן אברר בנוגע לנהלים ולסטטיסטיקות, אבל זה מה שיש לי כרגע. אה, כן, יש איזו יוזמה בסידני (רחוק ממני... ) של בית חולים מסוים לממן לידות בית מהביטוח הרפואי הבסיסי, אבל לא יודעת מה קורה עם זה היום. בקיצור, בארץ היתה יוצאת לה לידה התערבותית, אני חותמת לך על זה. פה, בכלל לא. ובקשר לכסף - טוב, נו, כשאת אשתו-של-סטודנט בארץ זרה, אז הכסף הוא אישיו. אין לנו הרבה, ועד עכשיו הסתדרנו נפלא עם מה שיש. אבל אני יכולה להרשות לעצמי להזמין מיילדת בית בלי להניד עפעף - אם אני באמת ארגיש שזה מה שנכון לי. ורציתי לשמוע מה דעתכן.

צימעס

New member
לדעתי את צריכה לדבר עם יולדות בית

אוסטרליות, הן יוכלו להצביע לך על ההבדלים בין לידת בית חולים ללדת בית אצלכם. אבל האמת? נדמה לי שאת קושרת את העגלה לפני הסוס. גם אם את נכנסת להריון עכשיו, יש לך עוד תשעה חודשים עד שתלדי. טונה זמן

אם פי 3

New member
תראי

יש הבדל עקרוני בין לידה בבית שלך, לבין לידה בכל מקום אחר - טבעי ותומך ככל שיהיה. ההבדל הזה מתבטא בצורך לנסוע למקום אחר, ואח"כ בחזרה עם תינוק פצפון. הוא מתבטא בכך שבכל מקום אחר את אורחת, ובבית את בעלת הבית (וזה הבדל משמעותי, לפחות עבור חלק מהנשים). והוא מתבטא בעוד כמה דברים. יחד עם זאת - אין ספק שישנם שיקולים נוספים. למשל, העלות. למשל, מרחק מבי"ח (אוסטרליה היא המקום היחידי, נדמה לי, שבו לידות בית אינן בטוחות כמו או יותר מלידות בי"ח, גם בגלל סוג הלידות שמתבצעות בבית וגם בגלל המרחקים מבי"ח, שגורמים לכך שבעצם אין גיבוי רפואי במקרים שהוא נדרש). ההחלטה יכולה להיות רק שלך. גם על סמך ההיכרות עם המערכת הרפואית והמיילדותית באיזורך.

צימעס

New member
ואולי גם כי בבתי"ח שם

קורה פחות מצב של התערבות מיותרת שגוררת התערבות וגוררת התערבות וכו'

Manty

New member
איפה באוסטרליה?

יצרתי קשר עם חברה שילדה בבית בפרת' והנה תגובתה:
I had both my homebirths in Perth and each time the cost was 2500 I don't know about other states but that is the standard in WA. Can't imagine it being double in another state?? There is also something called the CMP (Community Midwifery Programme) which you can apply for and actually have a free homebirth :) I applied and was accepted and then later rejected because I am not a resident but if your friend is a resident she shouldn't have any problems. The midwife who assisted with my first was FANTASTIC! she has moved to Queensland so if your friend lives there I could put you in touch with her. Otherwise I suggest googling Independent midwives nearby though there aren't very many.. If you tell me where your friend lives perhaps my midwife might have some suggestions?​
אם את מעוניינת, אני יכולה לקשר ביניכן.

למעלה