התלבטות BMI 37

התלבטות BMI 37

שלום, אני בת 30 גובה 1.62 97 ק"ג - בערך 37+- BMI ללא ילדים.

כרגע אני כבכיול בדיאטה, ולאחר בולמוס לא צפוי ותסכול עצום, פניתי לרופאת המשפחה שלי בעיניים דומעות בבקשה לקבל הפניה לביטוח, היא אמרה שאני לא כל כך שמנה, היא מכירה אותי מהילדות (מה שנכון אגב) ושתמיד הייתי כך, ועדיף שכרגע אתמקד בכניסה להיריון ולא אפנה לניתוח הזה, היא גם אמרה שאני נראית נהדר והכל בסדר ולא צריך. בכל זאת עמדתי על זה שמאד קשה לי ואני מעדיפה לדחות את הכניסה להיריון במשקל התחלתי כזה ומצב רגשי כה רעוע עקב התקפי האכילה וחוזר חלילה. שכנעתי אותה שתברר ומאז עברו כמה ימים והיא לא חזרה אליי עם תשובה.

יש לי ביטוח הראל, משומה הטלפון שמפורסם באתר שלהם לא מקבל שיחות - כמובן לא התחלה מזהירה ואין ציפיה גדולה, כך או כך כמובן שיש גם יש לי מושלם שבחיי לא השתמשתי בו לדבר.

מה הפרוצדרודה מה עליי לעשות? למי עליי לפנות?

אשמח לעצות מניסיונכם!

הפנייה לניתוח התכוונתי

חשוב לציין שתודה לאל - אין לי בעיות בריאות בריאות פיסיות שנלוות להשמנה בשלב זה - למעט תנגודת לאינסולין שנתגלתה אצלי כבר ב2005. (סוכר נמוך אינסולין גבוה בצום) לא ביצעתי מעקב לעניין אבל העניין חוזר על עצמו בכל בדיקות הדם שלי. גם העמסת סוכר שעשיתי לגלות "סכרת לטנטית" / "חבויה" - נתנו תוצאות של היפר-אינסלומניה חריפה (העמסת סוכר 100ג' הניבה לאחר שעה סוכר 29 - שזה קיצוני מאד ואף נבדק בשתי מעבדות, ואינסולין 660...) סתם לידע כללי ככה שלכל הפחות סכרת אין לי, דום נשימה בשינה אין לי, ויתר לחץ דם אין לי (אלא דווקא להפך באופן מפתיע קצת תת לחץ דם) אני בספק שכרגע טכנית אני עומדת בקריטריונים למרות שאני מניחה שאני יכולה "לסדר" את המערכת ולעלות במשקל ככה שאני אהיה BMI 40 אבל אני ממש לא מעוניינת בזה!!

אופירA

New member
מנהל
לא עומדת בקריטריונים

בגלל שאין לך מחלות נלוות.
יש בעיות מפרקים אולי? הבעיה של התנגודת לאינסולין לא מושפעת לרעה מההשמנה? תחפשי מחלות נלוות מתחת לאדמה. יש בעיית פריון אולי (מגובה במסמכים רפואיים)? זו מחלה נלווית.

כמו כן, כדאי מאוד לברר בביטוח הפרטי. תעשי מחקר לגבי הטלפון הנכון שלהם, ואל תירתעי מהרבה בלגן פרוצדורלי וטרטורים. זו מדינת ישראל, זה בסדר.

אל תנסי לעלות במשקל. יש סיכוי שהמשקל יעלה בלאו הכי במעט, עקב אורך התהליך, שבכל מקרה כדאי לך להתחיל בו, גם אם בסופו של דבר הוועדה תדחה את זכאותך.
(מי שמנסה לעלות במשקל בכוונה, ברוב המקרים עולה יותר מידי
ואין שום הבטחה שהכל יירד לאחר הניתוח, בפרט כשהמשקל נמוך יחסית).
כאשר ההפרש בין המשקל לבין הקריטריונים הוא נמוך, יש אנשים שתכננו את הגעתם לוועדה לאחר שתיית ליטר מים ואכילת ארוחה עיקרית, ולבשו לבוש "כבד", למשל מכנסיים צמודים מתחת למכנסיים רחבים או חצאית, ובתוכם כל מיני אלמנטים מעניינים שלא תופסים הרבה נפח, אבל כן מוסיפים משקל...
כמו כן, כאשר חסרים 2-3 קילו, ידוע מניסיון שאנשים אסרטיביים הודיעו מפורשות שאין להם בעיה לעלות את המשקל החסר, וחבל שיידחו אותם ויאלצו אותם לעלות במשקל, ונימוק זה הכריע את הכף במקרים הגבוליים הללו. אז כדאי לנקוט בו - להזיק הוא לא יזיק.

תודה

בוודאי שתנוגדת אינסולין נקשרת להשמנה - אני פשוט לא ראיתי את זה בקריטריונים היבשים.

חוסר פוריות - ייתכן זה לא ממש נבדק רפואית אבל אני אכן חושדת בזה (אין לי ביוצים ככל הנראה לפי ערכת הביוץ שקניתי) ולכן חשבתי על ניתוח בין היתר..

אופירA

New member
מנהל
אז יש לך כבר 2 מחלות נלוות

רק צריך אישורים רפואיים.
הקריטריונים אמנם יבשים, אבל הם עשויים להיות רטובים, תלוי באסרטיביות של המועמד לניתוח או בעקשנות של הקופה. אז לנסות - כדאי.
ואם בקשתך נדחית,כדאי לנסות לערער עליה, כי אולי בערר דווקא יקבלו את הטענה שלך על המחלות הנלוות.
מה גם שהתהליך לוקח זמן, ובזמן הזה מצוי שקצת משמינים, וגם אפשר "להשמין" בבגדים קצת, ובתזמון אכילה ושתיה.

הממ..

אני לא בטוחה שיש לי שתי "מחלות" אבל אני בהחלט מוכנה ללכת מחדש וללחוץ על הרופאה שלי..

לגביי הפוריות לא ביצעתי כל בדיקה בטח שאין לי אישור בנקודת הזמן הזו.

אגב בעיות רגשיות/נפשיות נניח דיכאון שנלווה להשמנה ייחשב כבעיה רפואית כזו מניסיוך האם יש לך מושג?...

תודה על המענה המהיר..

אופירA

New member
מנהל
לא. דיכאון שנלווה להשמנה יחייב בדיקת המצב

בדיקה ואישור של פסיכיאטר או פסיכולוג שמכיר אותך, ויודע מה מצבך הנפשי והאם את מבינה היטב את משמעות התהליך של ניתוח קיצור הקיבה שאת רוצה לעבור.
יש מצבי דיכאון והפרעת אכילה שבהם לא כדאי בכלל לעבור ניתוח, כי הוא מועד להיכשל, והמצב הנפשי מועד להחריף וזו סכנה גדולה.
אבל ברוב מצבי הדיכאון או הפרעת האכילה (כל שמן מורבידי יש לו איזו רמה של הפרעת אכילה) אין בעיה לאשר את הניתוח, אבל זה לחלוטין לא קריטריון לאשר אותו ב-BMI נמוך מידי.

למעלה