התלבטות - desire VS desire HD VS HD7

התלבטות - desire VS desire HD VS HD7

שלום, בשעה טובה הסכמתי להיפרד מהנוקיה הישן והאמין שלי על אייפון אני מוותרת כי אני צריכה דרך נוחה להעביר קבצים + סוללה איומה נסגרתי על HTC ואני רק מתלבטת איזה דגם לאח שלי יש את ה-desire והם מאד מאושרים יחד, גם לי היה נוח איתו. במיוחד אהבתי את אפשרויות הcustomization לא הצלחתי עדיין להבין מה היתרון הגדול של HD חוץ ממהירות ומצלמה, וחיסרונות גודל פיסי וסוללה שמתרוקנת מהר עבור מסך כזה האם זה באמת שווה תוספת של 500 שח? באותו מחיר של הdesire ראיתי שאפשר גם לקנות windows phone HD7. לא שמעתי שום דבר על המכשיר הזה ואני לא מכירה אף אחד שיש לו אותו. האם מישהו התנסה איתו? איך הוא עם עברית? הצרכים שלי: אורך חיי סוללה, משחקים פשוטים, אפשרות לראות סרטים, גישה לג'ימייל, גלישה ברשת בנושא סרטים מאד חשוב לי הפורמטים שהמכשיר תומך בהם, כי אין לי סבלנות להמרות (ה-zune שלי כבר שנתיים לא יצא מהמגירה מהסיבה הזו) תודה!!

Teocali

New member
אז ככה...

אני משתמש ב-Desire HD ואישתי ב- Desire. ההבדלים: * ה-DHD גדול יותר בכל מימד וכבד יותר משמעותית (164 גרם מול 135) * מסך 4.3 LCD אינטש מול 3.7 אינטש SLCD או AMOLED * זכרון RAM ו-ROM גדולים יותר (פי 3 ROM ב-DHD) * מעבד QSD8255 מול QSD8250 (צורך פחות חשמל, אבל באופן מעשי יש בעיה עם הסוללה בשניהם - פירוט בהמשך) * DHD תומך ב Dolby Mobile ו- SRS, ובכל מקרה רק עם אוזניות * מגיע עם כרטיס 8GB מול 2 * Wi-Fi B/G/N מול B/G * 3G במהירות עד 14.4 MBPS לעומת 7.2 * מצלמה 8MPIX מול 5 * ב-DHD ווידאו תומך ב-HD 720P * ה-DHD נתמך על ידי HTCSense.com (איתור המכשיר מרחוק על מפה, אפשרות מחיקה, הפעלת צלצול דרך המחשב וכו', אבל את כל אלה ניתן לעשות גם ב-Desire עם אפליקציה מהמרקט) בפועל, את שניהם אנחנו טוענים כ-5 פעמים בשבוע, מה שאומר שהסוללה מחזיקה מעמד בערך יום אחד עם שימוש לא מועט באינטרנט (אצל שנינו WI-FI או 3G פועלים כל היום). ה-Desire מרגיש קליל מול ה-DHD וניתן לתפעל אותו בקלילות ביד אחד, גם בחיוג, מה שלא ממש נוח לעשות ב-DHD. עניין ה-ROM בעייתי ב- Desire ומהווה כאב ראש לא קטן. סרטים ב-DHD נראים נפלא בגלל המסך הגדול, אע"פ שאותו מספר הפיקסלים על מסך ה-Desire נותנים בתאוריה קונטרסט גבוה יותר, אבל אני חייב להודות שאני לא רואה הבדל בין השניים מהבחינה הזאת. המסך ב- Desire כמעט בלתי ניתן לצפייה באור שמש. ב-Desire יש Trackball (משטח מגע מעוגל) ליד הלחצנים הפיזיים, מה שמאפשר להוציא את המכשיר ממצב "שינה" באופן הרבה יותר יעיל ומהיר (ב-DHD צריך ללחוץ על כפתור ההפעלה שגם ככה נמצא במקום בעייתי ובמיוחד אם יש CASE הגנה) גישה ל-GMail בשניהם נפלאה באותה מידה. ה-DHD מהיר יותר בצורה די משמעותית בגלישה באינטרנט. אישתי נהנית מה-Desire כל יום ולא היתה מחליפה אותו בשום דבר אחר, וכנ"ל אני יכול לומר עלי ועל ה-DHD, כך שזה עניין של העדפה אישית בעיקר בגלל גודל המסך, בסופו של דבר...

Teocali

New member
אה, וגם...

קודם כל, עצבנתי את עצמי כשכתבתי בהודעה הקודמת "ביד אחד" במקום "ביד אחת"... ולעניין: ל-Desire יש כבר רומים שתומכים באופן מלא בעברית תוך שמירה על כל מאפייני ה-HTC SENSE. ב-DHD יש פונטים בעברית (חלק אינטגרלי ב-FROYO 2.2) אבל כל כותרת ב-GMAIL תהיה הפוכה (אע"פ שהכותרת + התוכן יראו בסדר ברגע שפותחים את ההודעה), וכנ"ל יש בעיית היפוך ספרות ויישור לימין ב-SMS. מאוד חששתי מהעניין הזה לפני הקנייה, אבל לי באופן אישי קל לחיות עם זה מאחר ורוב ההתנהלות שלי במכשיר היא באנגלית. אין בעיות במיילים POP3 בעברית, רק ב-GMAIL...

ואו, תודה על התשובה המושקעת

אני בחורה מאד קטנה ולכן דווקא נושא גודל המסך קצת מרתיע אותי
נראה לי שכרגע אני נוטה יותר לכיוון הdesire תתפלא, אבל 5 טעינות בשבוע די מעודד אותי. בעלי מטעין את האייפון כל לילה, והוא לא שורד יום שלם בשימוש אינטנסיבי

Teocali

New member
לא תפספסי בשום מקרה

אישתי התמכרה ל-Desire באופן טוטאלי - ואני חייב לציין שאף אני נהניתי ממנו מאוד כשהייתי לוקח לה אותו בתירוצים שונים בטרם קניתי את ה- DHD...

voguemaster

New member
כמעט כל סמארטפון הוא כזה

אם משחקים איתו הרבה (אינטרנט, הרבה אפליקיות או סתם מפעילים את המסך הרבה) אז הוא זולל את הסוללה כמו ענק. זה נכון לאייפון, ל-HTC, לגלקסי וכו'. זה פשוט ככה עם סמארטפונים. אני יכול להגיד שאם אני משתמש בגלקסי שלי בצורה של טלפון סלולרי רגיל (כלומר לא מציק לו כל הזמן) - בעיקר בשבילך שיחות, אז הוא מחזיק לי יותר מ-3 יממות, כמעט 4 (המכשיר סופר זמן חיים מאז הטעינה האחרונה). פשוט תענוג.

למעלה