התלבטות

פרח יבש

New member
התלבטות

בשירות שלי בצה"ל הכרתי חברה מקסימה. אני חולה עליה ומהיום הראשון שהגעתי ליחידה היה בינינו קליק.
היא חברת אמת מה שנקרא, ולמרות הזמן הקצר שאני מכירה אותה, אני מרגישה איתה בנוח לדבר על הכל, והיא איתי - דברים שהרבה מעבר לשיחות עם שאר החברות שלי

הגעתי ליחידה המדוברת באמצע השירות שלי (כשנותרה לי שנה לשירות)
חודש לפני השחרור שלי - היא עברה ליחידה אחרת.

עברו הימים ואני השתחררתי.
ביקשתי ממנה שתבוא לפריסה/שתייה שלי (כל אחד והשמות שלו חח), ממש רציתי שתבוא. היא מרחה אותי בתירוצים וסיפרה לי שלא נותנים לה להגיע, לא נותנים לה לחתום על יום חופש... ואני ממש התבאסתי.
ביום של הפריסה/שתייה שלי - היא הפתיעה אותי וכן הגיעה. ממש התרגשתי.
באופן כללי, כולם שמחו לראות אותה.

מאז עברה שנה.
חברות-חברות, אבל אנחנו מדברות אולי פעם בחודשיים, וגם זה שיחה חטופה. למרות שאנחנו גרות קרוב אחת ליד השניה (באותה העיר), אנחנו נפגשות אחת לכמה חודשים...
ולמרות שתמיד יש לנו מקום חם בלב אחת כלפי השניה - כל אחת בעיסוקים שלה...

שבוע הבא הגיע הזמן שלה להשתחרר, והיא הזמינה אותי לפריסה/שתייה שלה ביחידה החדשה שלה, שהיא עברה אליה.
ואני לא כל כך רוצה ללכת מכמה סיבות:
א. כי אני לומדת כרגע ואני נמצאת בתקופה מאוד אינטנסיבית, וללכת ליחידה ההיא יהיה בזבוז יום לימודים (איזו חננה אני חח)
ב. כי אני משתדלת לחסוך כמה שיותר
הנסיעה ליחידה ההיא מצריכה ממני לבזבז יותר מידי כסף על נסיעות (200 ש"ח) - כשהיא באה לפריסה/שתייה שלי, היא הייתה על מדים אז היו לה נסיעות בחינם

ג. כי זו יחידה חדשה ואני לא מכירה שם אף אחד - כשהיא באה לפריסה/שתייה שלי, היא הרי הכירה את כולם, כי היא שירתה שם תקופה ארוכה.
ד. כי אנחנו בקושי בקשר בזמן האחרון...

מצד שני... היא כן באה לפריסה/שתייה שלי, הפתיעה אותי והשתתפה בשמחה שלי.

איזו התלבטות מפגרת, כמה נואש זה לשאול את דעתכם.
אבל - מה דעתכם?
הייתם הולכים?

Blue Potion

New member
נשמע כאילו את לא צריכה עצה...

כי כבר החלטת שאת לא הולכת

מה יש? נקיפות מצפון?

BloodyRose

New member
הייתי מוותרת, אבל הייתי הולכת למסיבת שחרור

(אם יש, ואם לא, אז מציעה לה לחגוג את השחרור בצורה אחרת)

עד כמה שאני זוכרת, ביחידה ששירתתי בה לא הגיעו משוחררים לפריסות. א) זה היה חתיכת סיפור לאשר כניסת אזרחים לבסיס. ב) אחרי שאתה משתחרר, אתה לא ממש רוצה לחזור לבסיס, ולא משנה מה הסיבה... ג) אחרי שאתה משתחרר, יש לך דברים יותר חשובים על הראש מפריסות של חברים.

אם היא מארגנת בנוסף מסיבת שחרור - תודיעי לה שתגיעי אליה ותוותרי על הפריסה. אם היא לא מארגנת, תציעי שתחגגו שתיכן ביחד את השחרור (פאב, מסיבה, בית קפה, מה שעושה לכן את זה). זו גם תהיה דרך יותר טובה לחזק ולהחזיר לחיים את הקשר שלכן.

W a b b i t

New member
למה את מודדת ומשווה את מה שהיא עשתה אליך?

אם תרצי אין זאת אגדה, אבל לא בא לך כי החברה הזאת היא
הסיבה העיקרית לאירוע, אין לך רצון להזיז את הטוסיק בשבילה/בגללה.
ואת מתחילה למנות את התירוצים נגד, מול המצפון שסופר בעד.

spaysi8

New member
הייתי הולכת.

תראי,
יש לי מצב דומה עם חברה מהצבא.
היחידה שלקחתי איתי מהשירות ובאמת שהקשר בינינו היה מדהים,
אבל אני השתחררתי והיא לא- והקשר לאט לאט נפרם (כמו שאת אומרת אצלך, ממש פעם ב..) פשוט כי היא בצבא וכל הזמן עסוקה עם החרא שם והאנשים שבעיקר נפגשה איתם היו חבר'ה מהצבא..
התלבטתי מאוד אם ללכת לשתיה שלה (אצלי מסיבות אחרות אבל גם כלכליות), בסוף הלכתי עם רגשות מעורבים מאוד (אצלי, אמנם הכרתי חלק מהאנשים, אבל חזרתי למקום שהוא טראומתי בעיני).
בסופו של דבר אני שמחה שהלכתי, ולדעתי זה יצר פתח לחידוש החברות בינינו, כי בסופו של דבר- לא כל יום מוצאים מישהי כמוה, בעיקר לאחת כמוני שאין לה כמעט חברות בנות אלא רק בנים..

Purple Mushroom

New member
אני חושב שאני הייתי הולך

אם היא חברה כ"כ טובה היתה, ועדיין קצת, שהיא חשובה מספיק כדי לכתוב את ההתלבטות הזאת בפורום, אז אני חושב שמגיע לה שתבואי אליה, וגם כך תוכלי לחדש את הקשר ולחזק אותו.

למעלה