התלבטות

bikeoholic

New member
התלבטות ../images/Emo119.gif

שלום לכולם ! אני מתלבטת הרבה זמן בין לימודי ריפוי בעיסוק ולימודי פיזיותרפיה. התקבלתי לשניהם : ריפוי בעיסוק באוניברסיטה העברית בירושלים פיזיותרפיה במכללה באריאל לאור העובדה שאני ירושלמית , אני מתלבטת קשות האם להרחיק עד אריאל לטובת פיזיותרפיה (שהוא בעדיפות ראשונה אצלי) או להשאר בירושלים וללמוד ריפוי בעיסוק שהוא מקצוע מעניין לא פחות. רציתי להעזר בכם ולשמוע דעות בעד ונגד המקצועות , מקומות הלימוד ובכלל על ההבדלים שבין תחומי הלימוד. בקיצור , כל עצה תתקבל בברכה.

קודם כל כל הכבוד

על זה שהתקבלת! אני מאד התלבטתי בין שני המקצועות גם כן. ולבסוף בחרתי בריפוי בעיסוק ואני לא מצטערת על הבחירה הזו בכלל! עצתי היא שתחשבי מה מושך אותך בכל תחום ומציעה לך גם לצפות בטיפולים בשני התחומים. מהכרות עם עבודה של פיזיותרפיסטים, יש אצלנו לדעתי יתרון בזה שהראייה שלנו יותר רחבה, מצד שני יש כאלו שדווקא מעדיפים את התכלס וההתמקדות בטיפול. כמובן שזה נורא כוללני מה שכתבתי. אם תרצי לצפות בטיפולים בתחום הילדים בירושלים את יכולה לפנות במסר אישי ואוכל לעזור לך אולי.

חשבי טוב

דבר ראשון באמת יפה על הקבלה. הרבה אנשים היו שמחים להיות במקומך. אומנם ריפוי בעיסוק הוא תחום רחב ומעניין אך מציגים אותו כאן כאילו כולו פרחים ושושנים והמצב לא כך. זהו תחום שוחק מאוד כמקצוע ודורש סבלנות ומוטיבציה רבה. המשכורות בו מכפירות עד לעין שיעור לעתים מקבלים פחות גם מעובדים סוציאלים. אם ברצונך לחשוב גם על העתיד מבחינה כלכלית ומציאותית פיזיותרפיה מקנה לך כלים לעתיד פשוט יותר. אני עדיין חושבת שריפוי בעיסוק זה תחום מדהים אך רק אם אתה רוצה אותו כולך וכן בעדיפות ראשונה. כי התגמולים בו מבחינת תנאי עבודה ומשכורות הם קשים. מעבר לכך משנה מקום משנה מזל ודווקא המכללה באריאל היא מצויינת בתחום זה. אל תחליטי על פי מקום מגורים. ובנוסף חשבי איזה טיפוס את אם את יותר ריאלית באמת כדאי לך פיזיוטרפיה בהצלחה. עד מתי את צריכה להחליט?

Mנטה

New member
בפיזיו' מרוויחים טוב יותר

אמנם בקופ"ח המצב של הפיזיו' על הפנים ומאוד קשה לעבוד שם והרבה כנראה מתחילים שם. א-ב-ל ! בפרטי הם מרויחים הון עתק שמרפאה בעיסוק לעולם לא תגיע אליו. מצד שני אלו מקצועות מאוד שונים, האחד מתעסק בגוף ובמגע והשני בתפקוד כולו, על כל היבטיו.

cyder

New member
בדקי היטב:

לגבי לימודי הריפוי בעיסוק באונ' העברית- אין ספק: מדובר במוסד אקדמי מוכר, ביה"ס הראשון לריפוי בעיסוק בארץ. האם הלימודים במכללת אריאל הינם מוכרים ? אני יודעת שלומדים פיזיותרפיה במסגרת מקצועות הבריאות בבאר שבע ובתל אביב (אולי גם חיפה ? ) וכיוון שמכללת אריאל הכריזו על עצמם באופן חד צדדי, ללא אישור המועצה להשכלה גבוהה כעל "מרכז אוניברסיטאי" הייתי נזהרת מאד ובודקת, אולי אפילו עם איגוד/ארגון הפיזיותרפיסטים או עם משרד הבריאות האם לימודי הפיזיותרפיה באריאל אכן מוכרים ? שלא תמצאי את עצמך בבעיה עם תואר שאינו מוכר בשום מקום. ואם איני טועה, במכללה באריאל המציאו מקצוע לפני כמה שנים של "מורה לעיסוק" שכמובן זו שערוריה ממדרגה ראשונה..

דווקא לא בטוח

כדאי אכן לבדו ק אך אני הבנתי מחברה שלמדה שם שזהו תואר לכל דבר ושזו מכללה מצויינת. לא הייתי בוחרת תחום לימוד כי זה במכללה. אם את רוצה פיזיוטרפיה לכי על זה ותתוגמלי בהתאם. תלמדי את מה שאת רוצה וזה אכן מקצוע נחשק ויוקרתי הרבה יותר מריפוי בעיסוק. מי שהולך לריפוי בעיסוק צריך לרצות את זה מאוד ולא להרגיש שהוא מתפשר. בהצלחה

chyloom

New member
אל תתעצלי

תלכי לצפות בטיפולים! זו הדרך הכי נכונה, ולדעתי- היחידה- לדעת. תראי לאיזה סוג את יותר מתחברת. נכון שזה לא יישקף ב100% אבל אני בטוחה שאחרי צפייה תוכלי לגבש דיעה שתהיי איתה הרבה יותר שלמה מאחת שתתקבל אחרי התייעצות.

א ו ט י

New member
עזבי כמה מרוויחים וכאלה עניינים.....

רוצה להחליט באמת? גשי לכמה קליניקות של ריפוי בעיסוק ולכמה קליניקות של פיזיותרפיה, תבלי שם יום שלם ותקשיבי לבפנים שלך ולמה שהאינטואיציה אומרת לך....

למעלה