התלבטות
ארוך

התלבטות ../images/Emo18.gif ארוך

אני מציצה מידי פעם בפורום, מתוך הרגשה שזה המקום שלי, וכל ההתלבטות ומקווה שזה המקום לקבל עזרה. אני כרגע במסלול לתואר שני עם תיזה (משפטים) אבל עדין אין לי מנחה, והבעיה הקשה היא שאין לי תחום שבו אני רוצה לכתוב. הגעתי למסלול עם תחום שבו רציתי לעסוק עוד מתקופת התואר הראשון (התחלתי תואר שני שנתיים אח"כ). עברתי לאוניברסיטה אחרת, בין היתר בהמלצת המרצים שהיו לי בתואר הראשון ופתאום אני לא מוצאת את עצמי, מגיעה להרצאות בלבד (בכל זאת לומדת במקביל לעבודה במשרה מלאה) פתאום שום דבר לא ממש מעניין אותי, יש הרבה תחומים שמדברים אלי ומעניינים אותי, אבל יש מין תחושה שזה לא מספיק מעניין זה לא מספיק זה במקביל, חשבתי לפנות ללימודי המשך בחו"ל שזה חלום ישן, אבל אם כבר אין בי את האש של המחקר, איך אני אצליח לבחור אוניברסיטה, להיות משכנעת בטפסי הקבלה ולהתקבל??? אם הגעתם עד כאן, אשמח לתובנות ככל שיש כאלה תודה

משוש30

New member
אף אחד חוץ ממך לא יכול להחליט מה לעשות

שום דבר לא מעניין אותך? אז אולי נגמר לך מהלימודים. לא חייבים את יודעת...אם את מרגישה שזה לא זה אז אפשר בהחלט להפסיק. לא חתמת חוזה על סיום התיזה

שלום לך ../images/Emo140.gif

על פניו, נשמע שאם זה לא זה - אין על מה להתעקש. את יכולה לעבוד למסלול לא מחקרי ולסגור תואר? אבל אם אין לך מנחה ונושא, את עובדת במשרה מלאה ולא מצאת את מקומך באוניברסיטה החדשה - אין פלא שלא מספיק מעניין לך. את רוצה ללבות את האש הזו? אתיכולה להציב לעצמך מטרות ביניים - למצוא מנחה, או לשוחח עם מנחים פוטנציאליים. להתייעץ איתו/ם על נושאים למחקר ולהתחיל לקרוא בנושא. אם גם אחרי כמה חודשים כאלו זה לא ילהיב אותך - לפחות תדעי שניסית.

משפטים

למה שלא תשאלי את עצמך שאלות כגון, איזה תחום מעניין אותך - המשפט הציבורי, האזרחי, דיני המשפחה (אין לי ספק שאת יודעת..... אם כבר היה לך נושא וכבר נרשמת לתואר השני)....... את יכולה לשאול את עצמך שאלות נוספות כגון:
האם את מעוניינת בנושא 'חם' אשר מצוי בלב ליבו של השיח הציבורי (במשפט האזרחי - קודיפיקציה של דיני הממונות, בדיני המשפחה - נישואין אזרחיים, חד מיניים, משמורת, חזקת הגיל הרך, במשפט הציבורי- הויכוח העז אשר ניטש בין פרידמן לחשין/בייניש/ברק) או שמא פחות חשוב לך שהנושא יהא 'חם' מבחינה ציבורית, העיקר העניין והסיפוק?
האם את רוצה לכתוב תזה בנושא שיש לו הבטים תורתיים משפטיים, או דווקא בנושא פרקטי מאד (היה לי מרצה שכתב דוקטורט מעשי למדי: "סודות מסחר- הצעה לפתרון", ויש אנשים אשר מתעניינים בתורת המשפט....). האם את רוצה לערב דיסציפלינה אחרת (סוציולוגיה למשל, מדע המדינה, פילוסופיה, כלכלה? היום 'מולטי דיסציפלנריות =
')
האם היה פסק דין או תחום אשר הצית את דמיונך ועורר בך את ה'ניצוץ'? אני זוכרת שכשקראתי את פסקי הדין, פתאום נתקלתי במושג או במילה או במשפט שעורר בי ניצוץ עז ותחושה עזה שיש פה עולם שלם ומופלא של משפט שטרם הכרתי...... את הניצוץ הזה חשתי בקריאת מספר פסקי דין....... זה יכול להיות פסק דין אשר דן בנושא של מה בכך, ואמרת אגב בו מהווה פתח נסתר לעולם משפטי מופלא........ אני זוכרת את פסק הדין כנפי נ' ביה"ד הארצי לעבודה, עלתה שם שאלה משפטית מרתקת..... האם פסק דין פועל רטרואקטיבית או מעתה ואילך.... אני זוכרת פסק דין אשר דן בהלכת השיתוף ובדרך אגב נאמר שם כי דיני הרכוש המשותף הם SUI GENERIS כלומר יצור כלאיים תורתי משפטי מה שהוביל אותי להריץ בתקליטור המשפטי את מילת החיפוש הזו.... אני חושבת שיש מיתוס ולפיו כל אדם שיצר יצירה נולד עם בערה פנימית בתוכו... אולי די לאתר את הניצוץ, את אותו פסק דין שהצית בך משהו.... האם יש שאלה משפטית שלא מצאת לה תשובה טריוויאלית במחקרים בחמרים שקראת? לפעמים המחשבה של 'לעשות דברים בגדול' היא בומבסטית מדי, לפעמים דווקא השאלות הקטנות הן אלו שמובילות אותנו לתשובות גדולות..... אולי את צריכה לערוך רשימה של אמירות בפסקי דין שעוררו בך 'ניצוצות'.......... שופטים הם אנשים מלומדים ולעיתים אמירת אגב שלהם בפסק דין טומנת בחובה אמת תורתית משפטית, איזו פילוסופיה משפטית או תפיסת עולם......ויתכן וחפירה במקום הזה................ יכולה להוביל לשאלות גדולות...
האם המושגים המופשטים של המשפט קורצים לך? האם כל אותם מושגים עמומים אשר כל שופט יוצק בהם תוכן לפי השקפת עולמו קורצים לך? לעיתים לקיחת מושג עמום כגון 'תום הלב' או 'תקנת הציבור' מגלה מבין קפליו עולם שלם של השקפות אשר מונח השסתום מהווה להם כלי קיבול................ אם תבדקי משפט טריויאלי כגון 'ערכי היסוד של השיטה' תגלי עד כמה כל שופט יוצק למושג הזה משהו אחר.....
האם יש בעיה משפטית פרקטית אשר המשפט טרם פתר? היום לדוגמא דיני תחרות הזכויות מעמידים שאלות רבות שטרם נפתרו והפסיקה מתחבטת, אולי יש לך הצעה לפתרון בנושא? השורה התחתונה, חפשי קצה חוט של ניצוץ, אולי כמו ב'המכשפה האריה וארון הבגדים' תגלי שמאחורי אותו ארון תמים מסתתרת ממלכה שלמה של משפט .... קרן

תודה על התשובות ואשמח לעוד תובנות

הנקודה שמלחיצה אותי בעיקר היא שיש לי חלון שאני רוצה להגשים - לימודים בחו"ל וכרגע איפשהו אני כבר לא בטוחה שזה הכיוון והמשמעות הפרקטית מבחינתי של לא לנסות להתקבל בשנה הבאה היא ככל הנראה ויתור על החלום ומצד שני, אני לא בטוחה שיש לי את מה שצריך כדי להתקבל השנה, בגלל אובדן הכיוון

tulkin

New member
זה ארוך זה? ../images/Emo13.gif ולעצם העניין

אני מבין מעט מאד במשפטים, אז אני עונה באופן כללי יותר. מהמעט שסיפרת אני רואה שתי אפשרויות. הראשונה - העבודה שהזכרת כלאחר יד. אני זוכר שאצלי העבודה שאבה את כל תשומת הלב שלי והפנאי שלי והשאירה מעט מאד ללימודים. פעמיים ניסיתי לעבוד במקביל ללימודי התואר השני שלי, ופעמיים העבודה שמה על הולד את הלימודים, עד שהחלטתי שאני חייב לעזוב את העבודה כדי לסיים את הלימודים. אולי זה המצב אצלך? האפשרות השניה - אולי הגעת לרוויה מסויימת. זה קורה. זה לא אומר שאת לא טובה או לא מתאימה למחקר. זה אומר אולי שאת זקוקה לחופש. כשאני סיימתי תואר שני, ולאחר שאופציית חו"ל אז ירדה מעל הפרק, לא הצלחתי לחשוב על שום דבר לעשות בו דוקטורט או להתקדם בו. עשיתי הפסקה של שלוש שנים מהלימודים, ועכשיו אני בדוקטורט (בתחום אחר, בארץ אחרת...). אז אולי כל מה שאת צריכה זה קצת חופש מהלימודים. להסתכל עליהם קצת מבחוץ, להסתכל קצת על עצמך קצת מבחוץ, ולראות שזה באמת מה שמעניין אותך. לגבי לימודים בחו"ל... דווקא הם יכולים לעזור לך. הם יתנו לך גם קצת חופש ופרספקטיבה (עד שתתחילי אותם.. הרי ייקח לך לפחות שנה וקצת עד שתתחילי), והלימודים עצמם בד"כ נעשים במשרה מלאה, כך שהישאבות לעבודה לא תהיה פקטור. מצד שלישי - אם באמת מה שאת אומרת מעיד על הימאסות טוטאלית מלימודים - אז נסיעה ללימודים בחו"ל עלולה להיות סיוט מתמשך - אבל כאמור יש עוד לא מעט זמן עד שזה יקרה אם זה יקרה, ואני מניח שתוכלי לדעת מה באמת יחסך להמשך הלימודים בפרספקטיבה הנכונה. אנה - כתבתי יותר ארוך ממך...ואפשר היה לקצר את הכל ולהגיד שהמלצתי היא "קחי קצת חופש, ואז תראי ותחליטי". קצר ולעניין.

שלייבלה

New member
משפטים, לימודים בחו"ל ושאר ירקות

אני חושבת שקודם כל כדאי לך להבין מה לא עובד. למה הנושא שעניין אותך בתקופת התואר הראשון כבר לא מעניין? האם בגלל שהאנשים כבר לא מעניינים, או כי פשוט נמאס לך? אני יכולה להעיד על עצמי, שהנושאים שחשבתי שאתעניין בהם, כשהייתי בתואר הראשון (בעיקר מנהלי וחוקתי) היום כבר ממש לא עושים לי את זה, וגיליתי את עצמי, במקרה, דווקא במשפט הפלילי. אולי כדאי לך לקרוא עוד קצת על הנושאים שמדברים אלייך, ולראות האם משהו שם "כן יהיה זה"? ולגבי חו"ל, בתור מי שסיימה זה עתה את ההליך האפקליקיישנס, והולכת לטוס לארה"ב בעוד כמה חודשים, אני יכולה להעיד שלפחות בשלב הזה, את יכולה להיות הרבה פחות נעולה על עצמך ממה שאת חושבת שאת צריכה להיות. לבחירת אוניברסיטה יש עוד המון שיקולים מעבר לתחום האקדמי - מיקום, יוקרה, כסף, וכו' - ואצלי, לפחות, השאלה האקדמית קיבלה משקל של ממש רק בסוף התהליך, כשידעתי לאן התקבלתי, וכמה כסף אני אקבל מכל מקום. כך שההתלבטות האקדמית הכריעה רק בהתלבטות בין שתי אוניברסיטאות. השאר נפלו משיקולים אחרים. גם הצורך להיות משכנעת בטפסי הקבלה לא קשור להיותך נעולה על עצמך או לא, אלא להרבה מאוד דברים אחרים דווקא. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

אבל אבל

המשפט הפלילי הוא סוג של מקרה קונקרטי של יישום המשפט החוקתי והמנהלי........... כל המשפט הפלילי, לרבות ובעיקר ס' 1 לחוק העונשין ("עיקרון החוקיות") אינו אלא יישום של 'עקרון חוקיות המנהל'.... המשפט הפלילי במובן מסוים הינו תמונת ראי של המשפט החוקתי והמנהלי.... אני חושבת שישנה זיקה,,, כלשהי... זו לא כזו תפנית.... וזה לא שאת מטילה 'שיעבודים צפים' מטעם איזה בנק על כל מיני חפציבות שמבצעות פרוייקטים של בנייה....... ודנה ביחסים בין חוק המשכון לבין דיני השיעבוד בפקודת החברות ..... המשפט הפלילי הוא מקרה קונקרטי של משפט חוקתי, לא כך?

שלייבלה

New member
יש לי תפיסה קצת אחרת

אני חושבת שהטעות היא לראות במשפט הפלילי סוג של אדמיניסטרציה או דרך של המדינה לנהל פשיעה, שהיא פן נוסף של הבירוקרטיה. המשפט הפלילי, על ההסטוריה הארוכה שלו, עוסק בשאלות של טוב ורע. ההיגיון שעומד בבסיסו הוא הרבה יותר דתי מאשר מודרני. לכן, הניסיון לנתח אותו רק בכלים כלכליים, מנהליים או חוקתיים, לא יכול להסביר אותו על כל גווניו. איפה עוד במשפט את באמת יכולה להביע "שאט נפש" ו"סלידה" מאנשים, אם לא במשפט הפלילי? ביטויים כאלה רחוקים מאוד מהתפיסה שמדריכה אותנו במשפט המנהלי והחוקתי. [אמרתי לך שאני אוהבת פלילי
]

למעלה