התלבטות...

lifegirl

New member
התלבטות... ../images/Emo4.gif

(ואולי זה צריך להיות בהמשך לשרשור על מקומות עבודה, אבל הוא הפסיק לקפץ כבר מזמן...) קיבלתי עבודה כמדריכה בקייטנה (יי). למזלי, הקייטנה היא קייטנת ספורט (שני בקייטנת ספורט? אכן, מוזר)- כך שלא הולכים לספארי (בניגוד לשאר הקייטנות של העיריה). אבל נשארה בעיונת קטנה. אחת הפעילויות שאנחנו מתבקשים לעביר היא "יום שוקולד". ושוקולד, כידוע, מכיל חלב. (פעילות אחרת היא הכנת כדורי שוקולד. כנ"ל). כעיקרון- הייתי מוותרת על זה. אבל החומרים נקנים לפי מספר הקבוצות- לא לפי מספר הקבוצות שהמדריכים שלהם לא טבעוניים. וגם, לא יודעת, מסכנים החניכים שלי? (הם לא אשמים שלמדריכה יש מצפון). אבל מצד שני- למה לעודד שימוש בחלב. או בקיצור- מה דעתכם?

CowLover

New member
אולי..........

את לא יכולה להכריז שאת חולה ליום אחד?

lifegirl

New member
תודה, אבל...

כמה ילדים אתה מכיר שאוהבים שוקולד מריר? (וחוץ מזה- החומרים כבר נקנו.. זה לא תלוי בי... כנ"ל לגבי החלב-סויה...)

skin blues

New member
כדורי חלב סויה

זה כדורי שוקולד מחלב סויה, אבל אל תקני על חשבונך. אולי תציעי לאחראים . זה יוצא בדיוק אותו דבר. תגידי שיש לך בקבוצה ילדים שאלרגים ללקטוז, או שאת אלרגית ללקטוז ולכן את לא יכולה להשתמש בחלב רגיל. בהצלחה

lifegirl

New member
לא חושבת...

הפעילות היא לא ביום מוגדר, אלא פעילות ש"מומלץ בחום" (כלומר- צריך) לעשות בהמהלך הקייטנה... וחוץ מזה- אם אני "חולה"- אני לא מקבלת כסף על אותו היום. ואני באמת צריכה את הכסף הזה. וחוץ מזה שני- אז הילדים נשארים עם מדריך/ה זמני/ת. זה לא הוגן כלפיהם... תודה בכל אופן

Neta558

New member
ככל שזה עצוב

אלה לא הילדים שלך לחנך. את לא האחראית החינוכית בקייטנה, ואין לך אפשרות לקבוע את התכנים. נכון שהבקשה לעודד שימוש בחלב היא בעייתית, אבל בשביל ילדים קטנים, מניעת יום השוקוד מהם תעורר אנטגוניזם כה גדול, שבמילא האפקט של זה לא יהיה חיובי. בכלל, אני לא רואה מה את יכולה לעשות בשלב זה שיתרום לאינטרסים הטבעוניים שלך מתוך מצב זה. וכדאי שתחשבי גם איך תסבירי לילדים למה את לא אוכלת מהשוקולד, כי סביר להניח שהם ישאלו, ותיאורים מדויקים של מצב הרפתות המתועשות בישראל עשוי שלא להתקבל בשמחה.

lifegirl

New member
תודה...

האמת היא שזאת היתה גם המחשבה הראשונית שלי. אבל לא נוח לי איתה כ"כ... (בכל זאת...). אבל כמו שאני לא מסבירה לילדות שאני שומרת עליהן למה אני לא הולכת לצבא (מבחינתן- אם הן בכלל יודעות את זה- התשובה היא "כי אני מעדיפה להתנדב איפשהו"), אני פשוט אתחמק מהשאלה. משהו כמו" אהה.. לא רוצה"?

Neta558

New member
זה מעלה את השאלה...

האם לא צריך לחשוף גם ילדים למושג "טבעוני"? כמו שישנה תודעה למושג צמחוני, וילדים רבים מבינים שאדם המוגדר כך אינו אוכל בשר, אם כי לעיתים אינם יודעים את הסיבות, מדוע שלא תהיה תודעה גם למונח טבעוני? כלומר, כשהילדים ישאלו אותך למה את לא אוכלת שוקולד, להגיד להם שאת טבעונית. הם ישאלו מה זה אומר, ותסבירי להם מה את לא אוכלת, ולא בהכרח את הסיבות... מה דעתכם בנושא?

CowLover

New member
למה לא להסביר את הסיבות?

להיפך... למה שילדים לא ידעו מה באמת הולך בעולם?

InvisibIe

New member
ההורים שלהם עלולים לא לאהוב את זה

אם איזו ילדה תחזור הביתה מהקייטנה ותגיד לאמא שלה שהמדריכה שלה בקייטנה לא אוכלת מוצרי חלב כי בשביל חלב מתעללים בפרות אותה אמא עלולה להתעצבן שמספרים לבת שלה דברים כאלה בקייטנה וגורמים לה לספקות בקשר לאכילת חלב שהוא דבר כל כך בריא וחיוני לגוף. האמא יכולה לגשת להנהלת הקייטנה ולהתלונן, וזה יכול לא להיגמר טוב...

CowLover

New member
דווקא נשמע טוב....

אז ההורים לא יאהבו את זה..... ביג דיל.... אני מוכנה לקחת את האחריות על צמחון/טבעון ילדים קטנים...... מה שגורם לי לחשוב אולי כדאי ללכת לעשות מסעי הסברה בקייטנות.....

InvisibIe

New member
דווקא כן ביג דיל

זאת יכולה להיות סכנה לעבודה שלה. אני גם בספק אם יתנו לך להכנס לקייטנות עם מסע הסברה כזה...

CowLover

New member
את יוצאת מההנחה שאני אשאל מישהו...

ומור... רוצה שאני אבוא ואסביר להם על חלב? ככה הם ידעו מה זה טבעונית ולמה חלב זה לא הדבר הכי טוב ובריא בעולם, ולא תהיה סכנה לעבודתך....

CowLover

New member
אופס טעות

שני... התכוונתי שני.... מצטערת על הבלבול....

Brurya

New member
זה נכון!!

אני בתור ילדה קטנה לא ידעתי בכלל מה אומר המושג טבעוני ולא ידעתי שזה קיים.. :) ופעם ראשונה שסיפרו לי על זה אמרו לי שאדם טבעוני זה אדם שמאמין שלכל דבר יש חיים (משהו בסגנון הזה) והוא אוכל רק פירות שנפלו מהעץ.. חחח.. אגב, ידיד שלי הפך להיות צמחוני בגיל שלוש מתוך אידיאולוגיות (הוא ראה משאית של תרנגולות בכביש ושאל את אמא שלו לאן הן הולכות.. היא הסבירה לו ומאז הוא לא אוכל בשר) אז למה שילדים יותר מבוגרים, בני נגיד 7-10 לא ילמדו על המושג טבעונות ולפחות יבינו מה זה אם לא יהיו כאלה? סיימתי את דבריי... :) ברוריה

InvisibIe

New member
באמת מאיפה זה הגיע?

לפני כמה שבועות שכחתי את הסנדוויץ´ שלי בבית, וילדה אחת הציעה לי חתיכה מהסנדוויץ´ שלה, עם גבינה. אז אמרתי לה לא תודה, ושאני טבעונית, והיא שאלה אותי אם טבעונים זה לא האנשים האלה שאוכלים רק פירות שנשו בעצמם מהעץ... מוזר.

dani09

New member
תזרמי עם זה...

לא צריך להיות פאנאטים. אם מארגני הקייטנה, החליטו שלילדים מגיע להינות מקצת שוקולד-סבבה! הם רק ילדים ומגיע להם להיות נטולי כל אידיליות. אין צורך להפוך את כל הנושא לחינוך מחדש, אם את לא מסכימה עם דרך התנהלותה של הקייטנה-זכותך לא לעבוד בה. אבל,לדעתי בהחלט אין צורך להתייסר מכך שהילדים יאכלו שוקולד. כולנו אכלנו-ונשארנו בחיים. לדעתי זה בסדר גמור,כך כנראה חושבים גם הוריהם ששלחו אותם...

למעלה