התלבטות

shkool

New member
התלבטות

יש לי נתונים דיי טובים שאיתם אני יכול להתחיל ללמוד פסיכולוגיה תואר ראשון באוניברסיטת חיפה, מצד שני יותר נוח לי ללמוד בבין תחומי בהרצליה(השנה הם פותחים בית ספר לפסיכולוגיה), כסף זה לא אישו, אז מהבחינה הזו אין התלבטות. אני חושש שמה יהיה לי קשה עם תואר ראשון ממכללה, וספציפית מכללה שרק השנה החלה ללמד פסיכולוגה - להתקבל לתואר שני באחת האוניברסיטאות. מצד שני אני לא רוצה להעתיק את המגורים שלי לחיפה לכל כך הרבה זמן.. מה אתם אומרים? הרצליה או חיפה?

IdanXP

New member
תגובה

מבחינת כסף, אם תצטרך להעתיק את מגוריך לחיפה (בהנחה שעכשיו אתה לא משלם שכר דירה וכו') אז עלות התואר תעלה לך פלוס מינוס בשני המקומות אותו דבר - כי לשכר לימוד בחיפה תצטרך להוסיף את עלות שכר הדירה ועלויות נוספות. מבחינת בעיה להתקבל לתואר שני - אני ממש לא חושב שזה משנה איפה עשית את התואר הראשון בפסיכולוגיה כל עוד מדובר במכללה טובה (להבדיל מהנדסה למשל). בפסיכולוגיה מה שמשנה זה התואר השני יותר (איפה עשית אותו) וגם אם תעשה את התואר הראשון במכללה - לא זה מה שישפיע על קבלתך לתואר השני. העיקר שתשמור על ממוצע מעולה (נדמה לי שצריך בסביבות ה 90, אני לא בדיוק יודע כי לא בחרתי ללמוד פסיכולוגיה בסוף) ובנוסף כל מועמד לתואר שני, לא משנה היכן למד, צריך לעשות את בחינת המתא"ם והיא בכלל לא קלה. ככה שבמקרה של פסיכולוגיה, כל המועמדים לתואר שני צריכים לעבור את אותם "מכשולים" לא משנה היכן למדו. במידה ותבחר לעשות תואר שני בחו"ל, שם זה בכלל לא משנה, כי בכל מקרה לא יבדילו בין אונ' חיפה למרכז הבינתחומי. גם להם יהיה חשוב ממוצע התואר וגם שם תצטרך לעשות מבחן קבלה לתואר שני, GRE כמדומני. ככה שאני לא רואה כאן ממש על מה יש להתלבט, הייתי הולך על הבינתחומי. (ד"א גם שמעתי שאומנם הבית ספר לפסיכולוגיה חדש, אבל הם הביאו גם מרצים "בעלי שם" מהאוניברסיטאות - ככה שלא ממש מתחילים שם מאפס...) ואם נוסיף לכל זה שזו הפעם השנייה שאני כבר נאלץ להפסיק את הלימודים בגלל שביתות ונראה שגם בעתיד הולכות להיות שביתות נוספות - בכלל הייתי הולך על מכללה. ובתור משהו אישי, אם כסף גם אצלי לא היה "אישיו" והייתי גר במרכז, הייתי גם הולך ללמוד בבינתחומי, אם כי לא פסיכולגיה. מקווה שעזרתי ובהצלחה :)

stkachov

New member
אני הייתי הולך על הבינתחומי

לבית הספר יש שם טוב מאוד, ואני חושב שזו הבחירה הטובה יותר במצב שלך.

TheBigBrother

New member
שמך יפתח את הרשימה

"האנשים שאיתם אני לא אתחלק בכסף שקיבלתי מההוא מהפורום שהלך בסוף ללמוד בחיפה" אתה עוד תנשוך את המרפקים

איך אפשר להגיד משהו על הרמה?

זאת השנה הראשונה שהם ילמדו פסיכולוגיה. המלחמה על תואר שני בפסיכולוגיה זה משהו מטורף, אנשים ניגשים למועדי ב' עם 90, לא מתקבלים לתואר שני עם ציונים דומים כי יש מכסות. אני בעד האוניברסיטה. בדקת אולי יש אוניברסיטה יותר קרובה אליך שתוכל ללמוד בה?

shkool

New member
לצערי לא.

הנתונים שלי לא מאפשרים לי ללמוד באוניברסיטת תל אביב, בר אילן והעברית. אני לא מכיר עוד אוניברסיטאות באזור המרכז..

../images/Emo31.gif

מה זה שם טוב לבית ספר? החוג אפילו לא נפתח אצלם עדיין! למרות שבאמת לא משנה יותר מדי איפה עושים את התואר הראשון, עדיין לעשות אותו במקום שמריץ אותו בפעם הראשונה נראה לי לא הכי בטוח.

MMMOOSH

New member
לחיפה יש שם בפסיכולוגיה לבינתחומי עדיין לא...

מעבר לכך יש לך מספר שיקולים שתצטרך לעשות השיקולים שאני עשיתי גרמו לי לעבור לחיפה , לא רציתי להישאר בבית ורציתי לשנות אוירה וחיפה שונה לגמרי מהמרכז לטובה ולרעה , אך כבר תוך חודשיים אני מבין שעשיתי את הבחירה הנכונה . תעשה רשימה של בעד ונגד בין הבינתחומי ובין חיפה ותכניס שם את כל המשתנים , אם אתה לא לחוץ על כסף מה טוב רק שתדע שאין מוזר מלחזור הביתה פעם בשבוע /שבועיים וזה גם לטובה

../images/Emo45.gif

אני מסכימה איתך. אין לי מושג למה אני משרשרת את זה לפה. אם אני הייתי יכולה ללמוד בבינתחומי, אפילו אם זה תואר בזריקת זבל(!!) הייתי הולכת ללמוד שם.... יום אחד אני אגיע לשם.. אתם תראו!

למעלה