התלבטות

התלבטות

טוב, אז בשנה הבאה אני מתחיל בתקווה את התואר השני בכלכלה (בואו נתעלם לרגע מזה שאני צריך לעבור את ה 80 בעוד שני מבחנים שיש לי לעשות בשנת ההשלמות, אחד מהם במועד ב' אחרי שבמועד א' הצלחתי איכשהו לקבל 73). עכשיו, ההתלבטות שלי היא התלבטות כלכלית בעיקר. אני עכשיו מחפש עבודה במשרה גמישה שבה אוכל לעבוד במהלך התואר. יש לי תואר ראשון בהנדסת תעשיה וניהול, ואני יכול למצוא בתחום עבודות שיתנו לי, נגיד במשרה חלקית, 6-7 אש"ח בחודש בתרחיש האופטימי. מצד שני, עברתי לאחרונה ראיון גם במכון המחקר הזה - עבודה שהיא יותר מחקרית באופייה, הרבה יותר מעניינת, יותר קשורה לאקדמיה, אבל מצד שני פחות משתלמת כלכלית, אני מניח. והשאלה שלי: 1. הם לא רצו בדיוק לומר לי מה גובה מלגת הקיום שהם מציעים - מה בערך המקובל בשוק? 2. האם אפשר להיות מתרגל במקביל ולקבל מלגות גם מפקולטה אחרת? האם אפשר להיות מתרגל בשתי פקולטות במקביל? כי אני יודע שבהנדסת תעשיה וניהול הם צריכים מתרגלים, ונראה לי שהם יסכימו לקחת אותי למרות שאני אלמד כלכלה. 3. האם מקום כזה יעזור לי מבחינת קורות חיים אקדמאיים? האם יש כאן משהו שיעזור לי גם לעתיד המקצועי שלי באקדמיה? זאת החלטה לא קלה מבחינה כלכלית, מפני שלצערי לא נולדתי עם הורים עשירים, ואשתי היקרה אינה מתכנתת בחברת היי-טק, כך שיכול להיות שנצטרך לחזור לגור עם ההורים לאיזו שנה-שנה וחצי אם אני אקח את העבודה הזו, ואם המלגה שם אינה גבוהה מספיק...

*שאלה = שאלות

ורציתי גם להוסיף שאני לא מתלהב במיוחד מהעבודות בתחום של הנדסת תעשייה, כך שהעניין זה גם שיקול. מצד שני, אף פעם לא עבדתי במכון מחקר.

למעלה