התלבטות

התלבטות

שלום חברים, אני מתלבט איפה ללמוד, אם ללכת לאוניברסיטה מכללה לתואר שני וללמוד מנהל עסקים או ללכת למסלול לימודי תעודה. עשיתי תואר ראשון בכלכלה ולכן אני פטור מרוב הבחינות. בהנחה שאבחר בלימודי תעודה- הבנתי שיש שלושה בתי ספר גדולים מגמות מיטב מגדל אני צריך לעשות רק אתיקה ומקצועיות- ולכן חשוב לי בעיקר המידע על בתי הספר הכיתות והמרצים בכל מיני מקומות (המחירים פחות או יותר אותו דבר- מיטב טיפה יותר יקרים אבל הם אומרים שיש להם את הכיתות הכי קטנות והמרצים הכי מנוסים-מישהו יודע אם זה נכון?) למישהו יש מושג אם אפשר להשתלב אחרי זה בעבודה שם? כמה קשה ללמוד לבד?

noam4u

New member
תשובות לשיקולים איפה ללמוד

היי קודם כל, לדעתי הכל תלוי במה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול... אם אתה רוצה להשתלב בקריירה בשוק ההון, אז אתה צריך את הרישיון. אם לא, אז חבל להשקיע זמן וכסף. לגבי המכללות, יש הרבה מכללות כאשר המובילות הן מגדל,מגמות,מיטב ויש גם את המכללה לפיננסים וביטוח של לשכת סוכני ביטוח (למרות שהם לא מלמדים אתיקה...). בעיקרון, השנה החל שיתוף פעולה עם רוב המכללות והאוניברסיטאות השונות בארץ (לא ציינת היכן למדת תואר ראשון), לקורסים מסובסדים לבוגרים שלהם. לדוגמא, מסלול של אתיקה, מקצועית א+ב במכללה למנהל, חיפה,ירושלים,אשקלון או בן גוריון יעלו לך כמעט חצי מחיר מכל המכללות ה"פרטיות" ואם אתה בוגר של אחת מהן, לא שווה לך בכלל לבדוק מקומות אחרים. אם תציין איפה למדת, אוכל להגיד לך אם זה בהסדר או עומד להכנס להסדר (יש עוד המון מכללות ואוניברסיטאות שמצטרפות לזה עכשיו). באופן עקרוני, כל המכללות אותו דבר, הכיתות זה שטויות והכי חשוב זה המרצים. כל מכללה תספר לך שאחוזי המעבר שלה הכי טובים (אז אל תתייחס למה שאומרים לך), המרצים הכי טובים וכו'. אתה צריך לבדוק בעצמך בשוק (גוגל, סטודנטים בסמסטרים קודמים וכו') מי המרצים. אם מכללה לא נותנת לך שמות של מרצים, זה מסריח. צריך לבדוק מה חומרי הלימוד שמחלקים, ספרים, מצגות וכו'. מכללות שאין להם חומרי לימוד מסודרים - תתרחק מהם כי הם לא רציניים. תבדוק טוב טוב מי גודל הכיתות, אני מכיר המון מקרים שהבטיחו "כיתות קטנות" ובסוף היו בהן 50 איש... כיתה סבירה זה עד 35-40 תלמידים. יותר מזה זה עמוס. לגבי שאלתך על מיטב (שאלת ספציפית אז אענה...), המרצה שלהם הוא בדרך כלל זה ירון רותם באתיקה - מרצה מצויין. במקצועית יש להם כמה מרצים ואני יודע שכמה מרצים עזבו שם הסמסטר אז תבדוק מי המרצים. יש להם מרצה במקצועית בשם רווה איתן. הוא מרצה מצויין (אני מכיר אותו אישית והוא אכן תותח על בכלכלה) אבל הוא מלמד ומתמחה בכלכלה. עד כמה שידוע לי, הוא מעולם לא לימד קורס מקצועית מלא לבד, והסמסטר הוא לימד רק כמה שיעורים מתוך הקורס. אז תבדוק מי משובץ לך בקורס... לגבי עבודה, כל המכללות יטענו ויספרו לך שהם מוצאים עבודה לבוגרים שלהם וכו'. מניסיון, כל המכללות בקשר עם חברות ובנקים וכו' ושולחים קורות חיים. יבטיחו לך הרים וגבעות כדי לרשום אותך ואחר כך, מי זוכר
שזה לא יהיה השיקול המרכזי שלך. לדעתי אפשרי ללמוד לבד, יש ספר בנושא. אבל מסמסטר לסמסטר המבחנים יותר ויותר קשים אז מומלץ לקחת מרתונים (מפגשי הכנה מרוכזים לפני הבחינה) כדי לסגור פינות. מקווה שעשיתי לך קצת סדר בדברים.

shoham717

New member
אל תתחיל ללמוד לפני שיש לך סטאז' ביד

אחרת זה סתם לשרוף את הכסף שלך. או במקרה אחר אם אתה רוצה שזה ישמש אותך כאופציה.

1234dudu1

New member
אתיקה אתה יכול לעבור בקלות גם אם תלמד לבד

מספיק הספר של מגמות (בו אני השתמשתי) אבל אני מניח שגם הספר של מגדל טוב מאוד

למעלה