התלבטות

עדן23543

New member
התלבטות

אני מהתלבטות באיזה קורס לבחור אולי תוכלו להמליץ לי . 1) יועץ השקעות ומנהל תיקים ( אבל הבעיה שקורס דורש לעשות סטאז' ? הבעיה שהבנקים כם דורשים תואר ולי אין כרגע תואר. איפה אני יוכל לעשות את הסטאז' ? בנוסף באיזה מכללה הכי טוב לעשות את הקורס ? 2) מסחר יומי -(איפה הכי טוב ללמוד ?) 3 מסחר מ''טח( איפה הכי טוב ללמוד את בנושא ?) ובין כל הקורסים איפה אני יוכל למצוא עבודה שלא דורשים תואר אקדמאי . תודה לעוזרים!!!!!!

amirvx

New member
עשית סלט

המטרות בקורס יועצי השקעות ומנהלי התיקים שונות לחלוטין בין המטרות בעשיית קורס מסחר יומי במניות או מט"ח. ראשית תגדיר מה מטרותיך ואז אנסה לעזור. בנוסף. תבדוק בקישור שבחתימה את מרבית קורסי שוק ההון/מסחר יומי/מט"ח (כולל לימודי תעודה) הקיימים בשוק. אז מה בדיוק מחפש?

עדן23543

New member
תשובה

אני מתלבטת בין 3 אני רוצה לשמוע על 3 כדי לבחור 1 מבניהם.

noam4u

New member
תשובה

כמו שידידי ענה, הכל תלוי מה את רוצה לעשות? יועץ השקעות או מנהל תיקים זה מקצוע, סטאג ורק אז עבודה. זה עבודת משכורת, לעבוד עבור אחרים. מסחר יומי ומטח זה לעצמך, או לעבוד בנוסטרו. זה שני דברים שונים בתכלית. בבנקים תהיי חייבת תואר, אחרת אין על מה לדבר, בשתי האפשרויות השניות (מסחר יומי או מטח), לעבוד בנוסטרו לא יחפשו תואר, יחפשו מישהו טוב ומקצועי. אם תדעי לעשות כסף, לא יעניין אותם התואר. לגבי לימודים, קורסים לייעוץ השקעות יש בהמון מקומות, כמובן שאני משוחד כי המכללה הכי גדולה בתחום הזה היא שלי, אבל יש לא מעט מקומות טובים. הכי חשוב שתבדקי את איכות המרצים, חומרי לימוד, גודל כיתות, נוחות הגעה, חניה וכו'. עלויות זה לא פונקציה פה, הפערים בין המקומות הם עד 1000 שקל ובדרך כלל יש סיבה למחיר זול (שלושת המקומות הכי טובים והאיכותיים הם לא מהזולים). אל תסתמכי על אחוזי מעבר שהמקומות מספרים לך. תבדקי אצל אנשים שלמדו שם. למסחר יומי יש המון מקומות טובים,אבל אל תקח קורס חינמי כי בדרך כלל יש להם אינטרסים נסתרים. תבדקי אם במגמות יש קורס כזה, הם טובים במסחר (והאם מתחרים שאני מפרגן להם...
). לגבי מסחר במטח, אל תתקרבי. 99% מהאנשים מפסידים את הכסף. מקווה שעשיתי לך קצת סדר

עדן23543

New member
המשך

אני רוצה לעשות את הקורס יועץ השקעות אבל הדאגה שלי זה הסטרז' כי בבנקים אני לא יוכל לעשות כי עם דורשים תואר ואז כל השקעה הזמן, הכסף הלך לפח . נכנסתי לכמה אתרי דרושי עבודה ובהנושא יועץ השקעות דרושים תואר וניסיון אבל זה ממש לא עוגן כי איך היה לי ניסיון עם אני לא יתחיל במשהו אני לעולם לא יקבל ניסיון המדיניות שלנו גרוע ולא צודקת .

noam4u

New member
כן....

כן, ברוב המקומות דורשים תואר כי זה חסם ראשוני וחבל...

shkury

New member
שוק ההון

נשמע שאת קצת מבולבלת. קורס בסיסי בהכרת שוק ההון לא יכול להזיק, ויש אותו ברוב המכללות. מה שחשוב לבדוק אם שוק ההון אכן מעניין ומושך אותך ואם את מתאימה לתחום הנ"ל שמשלב יכולות מכירה ושיווק עם יכולות אנליטיות וחשיבה מתמטית. גם אם תואר ראשון או אפילו שני ומעבר כל הבחינות של הרשות לני"ע עדיין מאוד מאוד קשה למצוא התמחות. בלי קשר,כמעט בכל עבודה משרדית היום נדרש תואר ראשון.

למעלה