התלבטות

daldan

New member
התלבטות

לפי מה הייתם בוחרים את מקום המגורים שלכם? ובאיזה סדר עדיפויות? *עבודה *קרבה להורים / משפחה *איכות החיים באיזור המגורים *כמובן עלויות *סיבות נוספות

יעלי2

New member
בחירת מקום המגורים

בשלב זה של חיינו, כשרק מתחילים: מקום ראשון-קירבה להורים / עלות מקום שני-איכות החיים העבודה תגרום לזה שמקום המגורים יהיה ברדיוס סביר ממקום המגורים ובענין ההורים זה תודת לכך שהם לא גרים בצפת ואני בבאר-שבע (אחרת זה לא היה כל כך הולך)

Hadar p

New member
כרגע אנחנו לא חושבים על קניה אבל!

אנחנו בפרוש יודעים שאנחנו רוצים לגור במושב או בקיבוץ אז כשנתחיל לברר ולבדוק זה יהיה הכוון העיקרי!

חד משמעית

איכות חיים. אבל אפשר לומר זאת אחרת- כי בעצם זה שילוב של כמה דברים. קנינו בית שיהיה מספיק רחוק מההורים שלא יבואו לבקר בלי להודיע, אבל מספיק קרוב שנוכל לשנורר אוכל.... כמובן שהתחלנו בכך שהיה לנו סכום מסויים בראש- אז אני מניחה שזה גם נחשב, למרות שבכל מקום אפשר למצוא בית בכל סכום - ההבדל הוא שבישוב אחד זה דירת שני חדרים, ובישוב אחר קוטג´ עם גינה. עבודה זה זה לא שיקול. לא נשארים כל החיים באותו משרד. מצד שני כן חשוב להיות במרחק נסיעה למרכז עסקים (נגיד עד שעה וחצי נסיעה). אבל ללא ספק המנצח הוא איכות חיים- ישוב קטן בלי הרבה רעש ופיח. מקום שאפשר ללכת ברגל לפרדסים, והילדים משחקים בחוץ ללא חשש.

danonit

New member
מתלבטים...

בין הסיבות שציינת - אנחנו גרים קרוב מאוד להורים של עדי (וכרבע שעה מכל סניפי המשפחה שלי) וחמש דקות מהעבודה. אנחנו ממש נגד נסיעות ארוכות לעבודה וחזרה ולכן אנחנו גרים קרוב ככל האפשר כל עוד אפשר. כשיהיו ילדים בשלבים הראשונים עדיין נרצה לשמור על קרבה להורים אבל בטח בשלב יותר מתקדם נרצה לעזוב את י-ם. עוד קריטריונים - נורא סנובי אבל - לגור בסביבה שיש בה אנשים כמונו. בי-ם למשל, לא היינו הולכים לגור בשכונה עם אחוז גבוה של דתיים או בשכונה "לא טובה". - די רלוונטי לצערי - מצב הבטחון באזור - גרנו שנתים ליד צומת הגבעה הצרפתית וזה היה ממש בלתי נסבל, אמבולנסים ומשטרות כל הזמן ויריות ופיצוצים מדי פעם. למרות שאנחנו עדיין גרים בגבעה, לפחות זה לא ליד הצומת אז שומעים הרבה פחות.

ayush

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

השאלה היא מהי ההגדרה של "איכות חיים" אינני חושבת שזאת אכסיומה. בשבילי איכות חיים זה הקירבה לפארקים, בשביל מישהו אחר זה הקחרבה למקום העבודה, בשביל השלישי איכות חיים זה לגור ליד אמא ואצל האחר זה לגור בקוטג´ עם גינה. איכות חיים זה השכלול של כל המרכיבים שציינת ולא מרכיב בפני עצמו. ולעצם התשובה: אנחנו לקחנו בחשבון את אזור המגורים - קרבה לפארקים ומוסדות חינוך, כמו כן קרבה להורים וקצת גם את המרחק לעבודה. חייבים להתפשר ולכן התפשרנו על בית יד שנייה ובמחיר קצת גבוה מהתקציב.

אוסנת123

New member
קצת מכל דבר...

השיקול הראשון היה בכל זאת עלות - אחרת החלומות היו הרבה יותר קלים, אחר כך מבחינת המקום היה חשוב לשנינו הקרבה לעבודה ולהורים (במידה שווה). בתהליך עצמו הגדרנו רדיוס חיפוש (שנבע בעצם מהקרבה להורים ולעבודה), ובתוכו בדקנו מקומות עפ"י עלות ועפ"י מה שרצינו בבית (גינה למשל, מספר חדרים מסויים וכו´) וכשהיו לנו 2 אפשרויות סבירות שעמדו בקריטריונים הכרענו ביניהן עפ"י איכות החיים שהמקום הציע, אוכלוסיה, שירותים קהילתיים וכו´.

אנחנו בשלב השכירות

ואין לנו ילדים (בנתיים). כשחיפשנו דירה, השיקולים היו: משהו שיתאים לצורת חיים שלנו - במקרה זה מרכז ת"א. נוחות ואיכות חיים: שתיהיה חניה (בת"א זה נחשב לאיכות חיים) ושיהיה קרוב להכל. דרכי גישה לנתיבי אילון. עלויות, כמובן. לנו גם היו פרמטרים כמו מס´ חדרים וכו´.

הילית*

New member
לנו יש אילוצים שקשורים למקום

העבודה של אחד מאיתנו. כרגע מה שחשוב לנו זה קרבה למקום עבודה זה וקרבה להורים של אחד מאיתנו (מה שאומר בסופו של דבר קרבה להורים שלי) עם זאת, איכות החיים חשובה לנו אבל לאור המחירים באיזור המבוקש אנו מתפשרים

הילית*

New member
ועוד משהו על איכות האוכלוסיה

אנחנו לא מתפשרים אבל זה בילד אין באיזור הזה

מסכימה עם דנונית

איכות האולוסיה מאד חשובה. ולטווח הארוך- גם החינוך מאד חשוב לי.

daldan

New member
המצב הוא כזה

כרגע אנחנו גרים בצפון הרחוק, ליד ההורים של בעלי, ההורים שלי גרים בצפון העוד יותר רחוק. כך שמבחינתי האופציה של להתקרב להורים שלי לא אפשרית (למרות שהייתי מעדיפה אותם לידי). נכון להיום אני מעדיפה לגור קרוב יותר למרכז (כך שנסיעה לתל אביב לא תקח שעתיים נסיעה אלא מקסימום שעה). ומצאנו מקומות למגורים שעונים על הציפיות שלנו, אבל מה, במידה ונעבור אני אצטרך לעזוב את מקום העבודה שלי ולחפש עבודה חדשה (ובמצב השוק היום זה לא כל כך פשוט), אז כנראה שצריך לקחת את ההימור הזה, כדי לחיות באיכות חיים שמתאימה לנו. נראה לי שאם רוצים לעשות את השינוי אין ברירה אלא לקחת את הסיכון. (אגב, זה לא כזה סיכון - יש לי מקצוע די טוב ואני יכולה למצוא עבודה רק במצב השוק היום - האי ודאות גדולה יותר, זה יכול לקחת הרבה יותר זמן, מה גם שמתוכנן הריון בעתיד הקרוב) מה דעתכם?

תוכי

New member
......

טוב אז ככה כשאנחנו חיפשנו בפ"ת כי היא הרבה יותר זול מר"ג האמת שההורים שלי גרים בפ"ת אבל, אני לא בקשר איתם חיפשנו מקום מרכזי שיש תחבורה לכל מקום מכיוון שמכרנו את הרכב

אביבית1

New member
עדיין לא בעניין של קניה

אבל דבר ראשון אצלנו זה העלות (מה לעשות!!! החיים סובבים סביב הכסף) אח"כ איכות חיים, קרבה לעבודה שזה אזור המרכז יותר נכון עדיפות לרמת גן (שלי כמובן כי כידוע אביחי נהג מונית), מבחינת ההורים חמתי גרה 01 דקות מאיתנו וההורים שלי 40 דקות ככה שזה לא קריטי.

daldan

New member
העבודה רחוקה

שבה אני עובדת עכשיו רחוקה כשעה ורבע מהמקום בו אנחנו מעוניינים לגור, בשלב הראשון לא נראה לי נורא לנסוע את הדרך הזו, אבל לא לאורך זמן.

אופה3

New member
כמעט כל מה שהזכרת גרם לנו לבחור

בדירה שבה אנחנו חיים, קודם כל עלויות, אחר כך איכות חיים, הורים, ועבודה אבל מה שהכריע היה הקרבה לכל המשפחה, וגם העלויות הזולות יחסית, אבל באיכות חיים טובה שבוע טוב האופה

rona25

New member
לדעתי שיקול של קרבה למקום עבודה

בימים טרופים אלו הוא השיקול הכי פחות נכון, במיוחד לאור העובדה שאת יכולה למצוא את עצמך במשך שנים עובדת באותו מקום ואז מפוטרת ביום אחד.... שיקולים שאנחנו התחשבנו בהם כשקנינו את הדירה שלנו: עלויות, חינוך לילדים ואיכות חיים. אנחנו קנינו דירת 3 חדרים ולא 4 חדרים עקב מגבלות תקציב במיקום ממש טוב ומבוקש בהרצליה (הרצליה לא קרובה למקומות העבודה שלנו אלא באמצע פחות או יותר) באיזור של בתי ספר יסודיים מבוקשים, עם פוטנציאל שכירות. אחותי הגדולה גם גרה בהרצליה עם המשפחה שלה אז יש גם קרבה משפחתית מסויימת (אבל לא ההורים) בכל מקרה התכנון שלנו לגור בבית הזה כ 8-9 שנים ואח"כ להשכיר אותו ולשכור באחד המושבים בשרון באותו המחיר ולחיות באווירה כפרית עם חינוך לא עירוני לילדים (בעלי קיבוצניק וזה חשוב לו). אגב - הדירה בקומה 3 בלי מעלית...

אמיקה

New member
במרכז...

אנחנו כרגע בשכירות אבל גם הרכישה המתוכננת תהיה פחות או יותר תחת אותם שיקולים והם: לגור בתל אביב. למה? מרכזיות - הן מבחינת קירבה לעבודה (20 דק´ נסיעה לעבודה שלי (נגד הפקקים), 5 לשלו), קירבה למשפחה אבל לא יותר מדי (ראשל"צ, חולון והסביבה), קירבה לחברים ולאוכלוסיה צעירה בכלל, קירבה למקומות בילוי (זה לא "פרוייקט" לצאת לבלות..), כולל קירבה לים (אפקט מרגיע + רומנטי...) וכיו"ב.. נכון שכשיהיו ילדים השיקולים יורחבו לכיוון אפשרויות חינוך וכיו"ב, ולכן בתכנון מעבר לצפון העיר, לאו דווקא בשכונות הכי צפונבוניות.. בשלב מאוד רחוק חושבים על מעבר לאיזור יותר "כפרי" אולי מושבי השרון, אבל ככל שאנחנו חושבים על זה ולאור המקצוע שבו אנחנו עוסקים - זה נראה יותר כחלום רחוק, לפחות כרגע.. בגדול מסכימה לגמרי עם שיקול האוכלוסיה, לא עולה בדעתנו לעבור לעיר או אפילו שכונה בעלת אוריינטציה דתית או מבוגרת או כל דבר אחר שמאוד שונה מאורח חיינו. מובן שהשיקול של האוכלוסיה הוא מבין הראשונים, אם לא הראשון שבהם. לגבי קירבה לעבודה - ברור שיש בזה משום חשיבות אדירה לאיכות החיים, אבל לא צריך "להצמד" למקום העבודה (אצלי זה ממש קריטי - שלא יחשבו אפילו לקרוא לי בסופ"ש ..
) לגבי יוקר המחיה והמגורים - טוב, יש למה לשאוף...

למעלה