התלבטות

Abbey96

New member
התלבטות

היי לכם!
לפני הגיוס נבחנתי בבחינה הפסיכומטרית והוצאתי 591, שזה כמובן ממש לא ציון שמספק אותי (במיוחד לאור העובדה שממוצע הבגרויות שלי גבוה מאוד, ורק הציון של הבחינה ממש דופקת אותי בסיכויי הקבלה).
אין לי אפשרות עכשיו בתור חיילת לעשות קורס פסיכמוטרי (גם אין לי עכשיו 6000 ש"ח להוציא על זה).
אני מתלבטת אם לנסות לשפר באופן עצמאי, שכן כבר עברתי את הבחינה פעם, יש לי עדיין ספרים מהקורס הקודם ויש לי יותר מוטיבציה משהייתה לי לפני הגיוס.
אני משתחררת בעוד 10 חודשים ומיד אטוס ל"טיול הגדול", כך שאם אעשה קורס זה יהיה רק אחרי הטיול אבל יתכן ואני אפספס שנה כי ההרשמה כבר תסגר.
עצות? עזרות? טיפים?
אני ממש לא רוצה לבזבז שנה סתם :(

justwondering

New member
כמה תשובות

דבר ראשון, לדעתי הכל תלוי בך ובאופי השירות שלך.
יהיה לך זמן להשקיע כמה שעות בכל יום(ולא שעה שעתיים, בשביל להוציא ציון טוב, צריך להשקיע) או לא? אם כן, כדי לא לדחות שנה, המאמץ שווה.
&nbsp
בנוגע לפסיכומטרי, לא הייתי ממליץ למלא את אותה ערכה. כן הייתי ממליץ על הערכה של ניב רווח שהיא מעין קורס כתוב ומותאם ללמידה עצמית. אני ניגשתי עם הערכה הזאת בזמן הצבא והייתי מרוצה ממנה.

aloniko10

New member
עוד כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם

הייתי מאוד ממליץ לך לשים לב לקטע של המרחק מהבית. כשאני עשיתי פסיכומטרי, הסניף היה ממש קרוב אליי וזה חסך לי הרבה זמן וטרטורים.
כמו כן, לא ממליץ לך לעשות שימוש באותה ערכה או באותו קורס כי זה לא יעזור לך יותר מידי. אם את רואה שאת צריכה עוד חיזוק בכל שלושת התחומים, ובעיקר בכמותי, הייתי ממליץ לך לעשות קורס חוזר.
בסופו של דבר, הדבר שהכי משתפר במהלך הקורס זה התחום הכמותי.

בהצלחה!

טושטוש32

New member
לדעתי

קודם כל אין שום דבר רע בלפספס שנה. לא תמיד הדברים מסתדרים כמו שהיינו רוצים ואם תיאלצי לדחות את הלימודים בשנה, אז לא נורא. אף פעם לא מאוחר להתחיל ללמוד (ככה אני מאמין לפחות). אני יודע שיש בקידום את האופציה לגשת לקורס פסיכומטרי נוסף ואם לא תצליחי לשפר בו את הציון הקודם שלך (לא משנה איפה עשית את הקורס הקודם), הם לא יחייבו אותך עליו או במילים אחרות- לא שיפרת? לא שילמת. ללמוד לבד זה גם בסדר אבל לדעתי זה לא מתאים לכולם, אני באופן אישי חושב שהייתי מצליח יותר אם הייתי באיזושהי מסגרת מקצועית מסודרת. בהצלחה

למעלה