התלבטות

anatyb

New member
התלבטות

אני לא יודעת מה להחליט בני בן חצי שנה, כיום הוא נמצא עם הסבתות והאבא בזמן שאני עובדת. שנה הבאה יש לי אפשרות להמשיך עם הסידור הזה או לרשום אותו לגן. מה עדיף או יותר נכון, מה יותר מומלץ לבני , להיות עוד שנה עם הסבתות או להיות בגן . אנא עזרו לי להחליט אני ממש מתלבטת ואני רוצה לעשות את הדבר הכי טוב עבורו.

faith2

New member
אני חושבת...

שמומלץ מאוד לשלוח אותו לגן. בגיל הזה נורא חשוב לחשוב על ההיבט החברתי של הילד. מעגל החברים שאותו הוא ירכוש ישפיע על עתידו החברתי. לצערך הסבים והאב לא מחליפים את החברים שילדך ירכוש. מה גם, שאני בטוחה שהוא הרבה יותר יהנה בחברת ילדים בני גילו, מאשר לשחק עם סבא וסבתא.

judy האחת

New member
../images/Emo95.gifהכנסת הילד לגן

אני ממליצה לך יקירתי להסתכל על כל ההיבטים מסביב כולל ההיבט הכלכלי

faith2

New member
שמדובר בטובת הילד...

אני לא חושבת שההיבט הכלכלי ראוי להתייחסות, לפחות לא להתייחסות בעלת משקל

לאן לאן? לגן

לא תמיד. אבל אולי כדאי לך להתייעץ בפורומים של הורים לגיל הרך, של גננות, וכן הלאה. לכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות אין מושלם.

עינת

New member
היום חושבת שעשית

את הבחירה הטובה והנכונה עד גיל שנה + רצוי שהילד יקבל טיפול אישי וחם אשר לעולם לא יוכל לקבל במסגרת של גן/מעון ויהיה הטוב ביותר (ואומרת זאת כמנהלת מעון לשעבר). בגיל שנה + כדאי שהילד ילך לגן , ישהה בחברת ילדים אחרים ויקבל העשרה שבבית עם הסבים והסבתות לא פשוט לתת (ובודאי גם אין להם את הסבלנות).

ש י י ל ה

New member
לדעתי הכל תלוי ב...

בכמה סבלנות ויכול השקעה יש לסבא וסבתא? מבחינה פסיכולוגית ילדים מגיל 3 מתחילים לפתח את היכולת החברתית שלהם. זה לא שלפני כן אין להם את זה, אלא שמגיל 3 הצד השלישי(אחרי אני ואמא)הוא בעל משמעות גדולה יותר. בספר "עיקרון הרצף" יש דגש חזק על נוכחות תמידית של מבוגר קבוע ואוהב עם הילד לפחות עד גיל 3. כמובן יש לגן פלוסים אחרים, אך לדעתי דחיה של עוד שנה לא יגרום לילד הפסד גדול מדי, מה עוד שהגוף שלו יתחזק יותר ויהיה יותר מחוסן מבחינת נגיפים וכו'. שוב הכל בתנאי שלסבים יש את היכולת לספק לילד גירויים, אולי לא ברמת הגן, אבל ברמה מספקת. אני אישית הייתי ממליצה שאם בכל זאת תרצי להוציא אותו למסגרת גן, תשקלי לרשום אותו למשפחתון. מבחינת מספר קטן יותר של ילדים ואווירה ביתי לדעתי משפחתון עדיף בהרבה. וזה מנסיון של אמא לשלושה שניסתה כמעט את כל האפשרויות. בהצלחה

jessy19

New member
לדעתי- גן ילדים

ככה הוא יהיה סביב ילדים, ילמד לתקשר עם אחרים ולא יהיה תקוע באותה סביבה כל הזמן.

big mama 2

New member
בהחלט בבית

אניאישית מאמינה שילדון בגילו אמור להיות עם מטפלת צמודה אחד על אחד ולא לחלוק את תשומת ליבה של הגננת \ מטפלת עם עוד ילדים. אבל שוב - זאת רק דעתי . הבן שלי התחיל ללכת לגן רק בגיל שנתיים ושלושה חודשים.

lady d23

New member
סבתות, אם זה לא מכביד עליהן

יהיה לו מספיק זמן לפרוח מחוץ לבית.

למעלה