התלבטות

true leaper

New member
התלבטות

שלום ופסח שמח לכל המשתתפים בפורום! אני מתחילה ללמוד בשנה הבאה במכללה, זה דבר שהוא די בטוח, אך אני עדיין לא בטוחה במה להתמקד, ההתלבטות היא בין חינוך מיוחד לבין חינוך מיוחד לגיל הרך- כלומר גננת לגן רגיל ומשולב. אני כרגע נוטה לגיל הרך מאחר ואני אוהבת מאוד ילדים קטנים ובטוחה שאסתדר איתם נהדר, ומקווה לעבוד עם ילדים של החינוך המיוחד אשר הינם ילדים מקסימים אליהם נקשרתי במהלך השירות הלאומי שלי (איני דתיה, השתחררתי מסיבה רפואית מהצבא). אך גם אני נוטה לבחור דווקא במסלול זה כי נאמר לי כי מורות לחינוך מיוחד ישנן יותר מהנחוץ בשוק העבודה, ובתור גננת ניתן להשתלב כמו שאמרתי גם בחינוך הרגיל. בעיה נוספת היא כי אני קצת ביישנית ולא יודעת אם אוכל לעמוד לפני כיתה של חינוך רגיל (בוגרים) דבר שחייבים לעשות במהלך הלימודים. עם הצעירים אני פחות ביישנית ויותר פתוחה ונעימה. לעומת זאת אין לי בעיה ללמד כיתה של חינוך מיוחד, זו הייתה עבודתי בשירות הלאומי ונהניתי ממנה מאוד. אם ישנן פה (או ישנם) אנשים העוסקים בחינוך המיוחד בכל הגילאים, אשמח לשמוע דעות והמלצות. תודה
עדי

היי עדי

אנסה לעזור לך מעט. אני לומדת כבר שנה שנייה במסלול חינוך מיוחד. צדקת בכך שאמרת כי מרכיב חשוב מאוד בהתנסות המעשית שלנו הוא עם ילדים בוגרים. שנה שעברה לימדתי ילדים בכיתה ו' והשנה אני בכיתה נמוכה יותר. הם לא ממש בוגרים, הגילאים שתפגשי הם גילאי היסודי, אך עדיין זה שונה מהגיל הרך. עם ביישנות אפשר להתמודד, וגם אני מאוד התרגשתי בפעמים הראשונות אבל זה עבר מהר מאוד. אני מאוד אוהבת את הגיל הרך וקצת חסר לי שבלימודיי לא ממש נוגעים בגילאים אלו. ההחלטה שלך צריכה להתבסס על נעדפותייך. אם את טובה עם ילדים אז תלכי ללמוד תוך התמקדות בגיל הזה. מורות לחינוך מיוחד תמיד צריך, לצערי אפילו. מורות לחינוך מיוחד יכולות להשתלב גם בעבודות שונות במסגרות יחודיות ופרטיות ולא רק בבתי ספר. אם יהיו לך עוד שאלות את מוזמנת. שיהיה לך המון המון בהצלחה!!

שוגץ

New member
שלום גלית

היכן את לומדת? לי יש בדיוק את אותה בעיה כמו לעדי אני אוהבת ילדים קטנים אבל גם את כיתות א'-ג' ולצערי הרב לא מצאתי מסלול שמשלב גן א'-ב' בחינוך המיוחד את נהנת מהלימודים? עם אלו אוכלוסיות את מתנסה?

ita3

New member
המלצה אישית

היי עדי אני סטודנטית לחינוך מיוחד שני 2 בבית ברל. לאחר שנתיים של לימודים במכללה אני הייתי ממלציה לך מאוד ללמוד חינוך מיוחד. הלימודים מעניינים מאוד הקורסים טובים מלבד כמה קורסים שכמובן היה אפשר לוותר עליהם. בסך הכל גם אני כמוך שונאת לעמוד מול כיתה "רגילה" אך זה חלק מהעבודה המעשית לצערנו ואין מה לעשות. אני בהתחלה פחדתי מאוד והייתי לחוצה מאוד לפני שיעורים אך התגברתי על זה מהר . בהתחלה זה קשה אבל בשנה השנייה זה פחות קשה. בסוף סמסטר ב בשנה ב את צריכה להחליט באיזה תחום את רוצה להיות והתחומים הם: ליקויי שמיעה, ליקויי למידה, נכויות או נוער עבריין או משהו כזה. ולכן אם תבחרי נכויות אני בטוחה שיהיה לך טוב למרות שאי אפשר לדעת איזה גילאים תקבלי, זה יכול גם להיות גדולים, כי חינוך מיוחד הוא רב גילי א- י'. במסלול של ליקויי למידה את מקבלת כיתה מתקשה קטנה אך הם יכולים להיות בתיכון. אני אישית עדיין לא החלטתי מה אני רוצה שמעתי שמי שבוחרת בנכויות תהיה באיזי שפירא וזה אומר להחליף לילדים בני 12 חיתול דבר שמאוד מרתיע אותי למרות שבתור מורה אני יודעת שאני לא אצטרך לעשות זאת.

למעלה