התלבטות

לקשמי

New member
התלבטות

אני מנהלת את פורום "להרגיש טוב". בעבר, לפני שהתחלתי לנהל אותו, כתבתי בו די הרבה ובין היתר כתבתי על אמונות אישיות שלי לגבי מהות החיים ואיך שאני רואה אותם. מנהלת הפורום הקודמת לא קיבלה את האמונות שלי וטענה שאני כופה אותן על הגולשים, למרות שלא היתה לי כוונה כזאת אבל יכול להיות שבלי לשים לב כתבתי את הדברים בצורה שככה זה נראה, כאילו אני באה לכפות. (למרות שאני בהחלט נגד כפיה כלשהי במיוחד כשמדובר באמונה). היום, כשאנשים כותבים בפורום על התמודדות עם אבדן, פרידה וכו', יש לי רצון לכתוב את האמונות שלי שעוזרות לי באופן אישי להתגבר על כאב של פרידה או אבדן. למשל אני מאמינה בגלגול נשמות, מאמינה שכל אדם בא ללמד אותנו משהו וכשהוא לימד הגיע הזמן שלו ללכת וכן שאין באמת דבר כזה פרידות כי כולנו בעצם אחד. אז אני רוצה לכתוב אבל מאוד נזהרת ובדרך כלל נמנעת מלכתוב את זה, פוחדת שיגידו שאני כופה את האמונות שלי על אחרים. עכשיו למשל כתבתי תגובה כזאת אבל חזרתי שוב ושוב וכתבתי שזאת רק האמונה שלי ושלא חייבים לקבל אותה. אולי תגידו שזכותי להביע את האמונות שלי אבל אני לא יודעת מה נכון ואיך נכון לפעול בתור מנהלת פורום.

A N I g M A

New member
יש לי לפעמים בעיה דומה לשלך

אצלי בפורום (ערוץ 24) יש דיעות של כלמיני אנשים על כלמיני אמנים. כשיש ויכוח - אני לא יכולה לקחת צד, כי אז גולשים מתלוננים שאני עושה רק מה שבא לי כי אני המנהלת. זכותך להביע את דעתך - את מנהלת פורום, אבל גם גולשת. ואת יכולה לכתוב הודעות בדיוק כמו כל גולש אחר. אני חושבת שאת פועלת בצורה נכונה - כל עוד את דואגת להבהיר להם שאלו אמונותייך, ושהם לא חייבים להאמין ולעשות מה שאת עושה.

Image of me

New member
אני מסכים. לדעתי לכל אחד יש זכות

לדעות משלו, והדעות שלנו הן חלק מאיתנו. בתור מנהל פורום, אני מרשה לעצמי לכתוב את כל מה שהייתי כותב כגולש. כל עוד הדעות האישיות לא משפיעות על מדיניות הניהול (שרשורים, מחיקות וכד'), אין כאן שום בעיה.

מוּסקט

New member
באופן כללי יש בעייה

עם 'רצפטים' מתחום האמונה: משהו בסגנון של "עשה כך וכך וחייך ישתנו". הדבר היחיד שנותר לעשות הוא מה שעשית כבר. כלומר, להגיד שמדובר על משהו שעובד עבורך. בכלל לא בטוח שהאמונה בגילגול נשמות תעשה "טוב" למישהו - אבל אם היא עושה לך טוב, כל שנותר לך לעשות הוא לספר איך ולמה.

לקשמי

New member
תודה רבה

אכן זה מה שבעצם כבר עשיתי (שני הדברים שהזכרת). אני נתקלת בדילמה הזאת הרבה פעמים, מה שכתבתי בהודעה למעלה הוא רק דוגמא. הרבה פעמים יש התנגשות בין האמונות שלי ובין מה שנכתב בפורום ואני לא יודעת איך לתמרן כך שאוכל לעזור לכותבים שמחפשים תמיכה. כך למשל, דוגמא נוספת, אם מישהו/י כותבים שהם מרגישים רע בגלל המראה החיצוני שלהם: שמנים מדי, חזה גדול/קטן מדי וכו', אני מאוד רוצה לכתוב שהמראה החיצוני הוא דבר שולי וממש לא חשוב ושהאושר שלהם לא תלוי בזה, ושהיופי האמיתי הוא בלב, כי ככה אני מאמינה. אבל אני לא חושבת שזה יעזור אם אני אכתוב את זה כי הם מאמינים אחרת, כלומר שהמראה החיצוני הוא מה שיקבע אם יהיו שמחים/עצובים או כל תחושה אחרת. גם כאן אני לא יכולה וגם לא רוצה לכפות את האמונות שלי על אחרים.

Image of me

New member
פה זה כבר לא עניין של כפיה

את מאמינה שהמראה החיצוני איננו חשוב, וזכותך להביע בפורום את האמונה שלך בלי להתנצל על זה. השאלה היא אחרת, וגם הזכרת את זה בהודעה: עד כמה זה יעזור להם? גם לי זה קורה, למשל בפורום בנים בלבד (שאני לא מנהל אבל כותב בו), שגולש מבקש עזרה כי הוא במצוקה, ואני נמצא במצב רוח טוב ובנקודה בחיים שלי שבה אני מאושר. אבל אם אני אכתוב לו שיש אושר ואהבה בעולם, זה לא ידבר אליו בכלל, כי הוא לא מוכן לקבל את זה כרגע. ואז אני לא מוצא את הדרך לעודד אותו בדרכו שלו, אז אני סתם שולח חיבוק. אני מאחל לך שתמצאי דרך לעודד גם את האנשים שאמונתם שונה מאמונתך.

רותם ™

New member
../images/Emo54.gif ../images/Emo45.gif

כמו במקרה של מישהו\י שמרגישים רע כי דוחים אותו על קטע של מראה חיצוני. זה לא יעזור להגיד לה\לו שיופי אינו קובע כי במשחק הדייטים הוא מאוד קובע. צריכים להיות מותאמים לסיטואציה. גם לי יש קטעים שאין לי שומדבר חכם להגיד אז אני מציע חיבוק או פרח

לקשמי

New member
תודה רבה לשניכם ../images/Emo13.gif

להציע חיבוק או פרח זה גם רעיון טוב. הרבה פעמים אני מרגישה שאני צריכה לדבר, לתת תגובה "עניינית" כדי לעזור, אבל אולי לא תמיד זה מה שנכון ואולי באמת הדבר הנכון במקרים כאלה, שאני לא יודעת מה להגיד, זה פשוט לא להגיד, אלא רק להיות שם בשבילו/ה. אני מניחה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד.

למעלה