התלבטות

adbizi

New member
התלבטות

אני לומד באו"פ והכירו לי בנ"ז מלימודים קודמים . חשבתי לעשות תואר בסוציולוגיה \ פסיכולוגיה יחד עם ניהול. עכשיו מתברר לי שאוכל להחשיב את נ"ז שלי 18 סה"כ + 6 בסוציולוגיה שכבר עשיתי,בתואר חד חוגי בפסיכולוגיה ולסגור את התואר בערך בשנה מהר יותר משהו כמו 3 שנים במקום 4 ,אם אלמד בקצב מהר. אין לי מושג מה התוכניות שלי לעתיד ,אבל אולי זה משהו בכיוון של הוראה,חינוך,ייעוץ ארגוני. בגלל הכיוון של ייעוץ ארגוני חשבתי ללמוד ניהול . ובכלל נשמע לי שעם תואר דו חוגי בניהול ופסיכולוגיה אוכל לפתוח יותר דלתות במקומות עבודה ,מכיוון שזה נשמע יוקרתי יותר ,האם זו מחשבה נכונה? האם כדאי להשקיע עוד שנה (זמן וכסף) בשביל להרוויח את השם ניהול מתנוסס על התעודה? האם זה באמת יכול לקדם אותי יותר? האם אפשר ללמוד לתואר שני במנהל עסקים ללא תואר ראשון בניהול? האם אכן זה יותר יוקרתי? כל זאת מתוך מחשבה שכבר נשרתי מלימודים פעמיים ובגילי המופלג.. (25) אני כבר רוצה תואר ביד ,בקיצור האם עוד שנה שווה את המילה ניהול ליד פסיכולוגיה ומה אפשר לעשות עם זה?

יעוץ ארגוני

אל תחום היעוץ הארגוני ניתן להגיע מתחומי לימוד שונים: 1. תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית 2. תואר שני בסוציולוגיה (מגמת התנהגות ארגונית) 3. תואר שני במינהל עסקים (מסלול התנהגות ארגונית) 4. תואר שני בלימודי עבודה (קיים רק באוניברסיטת תל-אביב) 5. הנדסת תעשיה וניהול נראה לי שעדיף מבחינתך לסיים את התואר הראשון מהר ובציונים מיטבים. לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה תוכל להמשיך עקרונית לתואר שני בפסיכולוגיה ארגונית, או לתואר שני בהתנהגות ארגונית (במסגרת מינהל עסקים).אם תלמד לתואר שני במינהל עסקים את איש לא יענין אם יש/אין לך תואר ראשון בניהול. מה שיקבע זה התואר השני.

למעלה