התלבטות

התלבטות

שלום לכם, במסגרת מקצועי כמאמנת אישית לחיים פנתה אליי בחורה צעירה בת 19 שיש לה הפרעת אכילה מזה מספר שנים. היא מתקיימת מכ-300 קלוריות ליום בלבד, ויש תקופות עם בולמוסי אכילה. הדבר המדאיג ביותר הוא שההורים שלה בכלל אינם מודעים לכך. מה שמעודד זה שהיא רוצה לטפל בזה ולצאת מזה אבל מן הסתם לא תוכל לעשות זאת לבד, ואינה יכולה להרשות לעצמה את עלויות הטיפול (אימון לא מתאים במקרה הזה) הכרוכות בכך מבלי לשתף את הוריה. בקיצור, הבחורה במלכוד, והיא לא מתכננת לערב את הוריה בשום אופן. (היא טוענת שהם לא יבינו, והם לא רלוונטים בשבילה כרגע). מאחר שמדי פעם היא נמצאת איתי בקשר באימייל, חשבתי לשאול אתכם (ולהציע לה), אולי אתם מכירים מסגרות שמטפלים בהן בהפרעות אכילה (כזכור היא מעל 18), שאינן כרוכות בתשלום יקר. אשמח לתגובותיכם,

sunny lady

New member
שלום יעל

קודם כל, תודה על המודעות שלך לנושא - מאד מאד חשוב שהבחורה תקבל טיפול. עדיין, ולמרות ההתנגדות הנחרצת של הבחורה, עדיף שהוריה כן יידעו על זה. אני מבינה שהיא התנגדה, אך רוב החולים בהפרעות אכילה מתנגדים להוריהם, זה לא דבר חריג, וזה לא בהכרח אומר שום דבר על ההורים. מצד שני, לא כדאי לדעתי שתפני בניגוד לרצונה להוריה, מכיוון שזה עלול לגרום לה לאבד את האמון בך. מכיוון שאדם בוגר ואחראי מעורב בתמונה (את) אז זה כבר יותר טוב, ואולי במהלך הזמן תצליחי גם לשכנע אותה לשתף את הוריה, מכיוון שאני מניחה שהיא גרה אצלם וחשוב שהם יהיו מעורבים. או שהיא תסכים שאת תהיי מעורבת ותעזרי לה בטיפול, כי זה חשוב מאד. המרפאה המרכזית שמטפלת בחולים מעל גיל 18 בארץ היא המחלקה להפרעות אכילה בתל השומר. כדאי שתצרו איתם קשר ותקבעו לה תור לאבחון, שם יקבעו אם הטיפול המתאים לה הוא אשפוז או טיפול חוץ. פרט לכך יש מרפאות של קופת חולים מקומית, או מרפאות חוץ של בתי החולים. המחלקה האשפוזית היחידה לבוגרות היא תל השומר וזה היתרון שלה. תלוי מה הטיפול שמתאים לבחורה. אני ממליצה שהיא תלך לאבחון ושם יגידו לה מה הטיפול המתאים לה ביותר. בינתיים, יהיה נפלא אם תפני אותה לכאן, ואולי נוכל קצת לעזור לה. בודד שם במחלה. טוב שיש לה אותך.

תודה רבה על התשובה המפורטת

אני חוששת שהמצב קצת מורכב - דבר ראשון, אני לא מכירה אותה באופן אישי ובוודאי לא את הוריה. אינני יודעת איפה היא גרה ולא נפגשנו אף פעם. הקשר שלנו מסתכם בכך שהיא שולחת אליי אימיילים או מדברת איתי במסנג'ר, כך שמידת ההשפעה שלי עליה לא גדולה, אם כי בהחלט אני מודעת לכך שהיא כנראה בוטחת בי, כי בכל זאת סיפרה לי. היא בדיוק השתחררה עכשיו מהצבא ומתחילה ללמוד באוניברסיטה, ככה שהיא שכרה דירה (במימון ההורים), וגרה רחוק מאוד מהם. היא יודעת שיש לה הפרעת אכילה, אבל בהחלט לא מודעת לכך שזאת מחלה קשה, (להיפך, היא פנתה אליי באימייל כי רצתה שאעזור לה "לאכול נכון ולרדת במשקל") ומלים כמו אשפוז יום ירתיעו אותה ועלולים לגרום לה לנתק את הקשר איתי לחלוטין, שהוא לדעתי היחידי השפוי שיש לה. מצד שני, חוץ מהאימיילים האלו אין בחייה גורם מבוגר שיוכל להגיד לה - תשמעי יש לך מחלה ואת זקוקה לעזרה. בקיצור היא בכוחות עצמה ורק בכוח השכנוע שלי והאמצעים המאוד דלים שעומדים לרשותו. זאת הסיבה שחשבתי שאוכל להפנות אותה בעזרתכם למישהו מקצועי, שידבר איתה בגובה העיניים, אבל בלי להבהיל אותה ובעלויות לא גבוהות. אני אנסה לדבר איתה על המרפאה בתל-השומר (למישהו במקרה יש טלפון?), ואשמח אם יש לכם רעיונות נוספים.

sunny lady

New member
יעל

(אהבתי את החתול השחור - יש לי הרבה כאלה בבית
) ובכן, מכיוון שהבחורה לגמרי עצמאית וברשות עצמה, זו בהחלט תהיה ההחלטה שלה. מה שאת יכולה לעשות, מכיוון שהיא כן מעריכה אותך ומתייעצת איתך, זה ליידע אותה בקשר למהי באמת הפרעת אכילה, מה המשמעות שלה, בעדינות כמובן כדי לא לגרום לה להתנגדות והיסגרות. התערבות של מישהו חיצוני תלויה בהסכמה שלה, ולכן היא תצטרך לשתף פעולה עם זה, ובמקרה שלה כפי שאת מסבירה אותו, היא תצטרך ליזום אותו מכיוון שאין אף אחד ש"ייקח אותה". את יכולה לומר לה שבגלל גילה אף אחד לא יכול להכריח אותה ללכת לטיפול, ולכן אין לה מה לחשוש ללכת לאיבחון שרק אנשי מקצוע יבדקו ויגידו לה חוות דעת אוייקטיבית ומקצועית ואז היא תוכל להחליט מה היא רוצה לעשות. מספר הטלפון של המרפאה בתל השומר: 03-5305101 היא תצטרך לשלוח פקס, לספר על עצמה ולבקש פגישת אבחון (אינטייק). כדאי לך להפנות אותה לפורום כאן או לפורום השכן, רק כדי שהיא תוכל לדבר קצת עם אנשים נוספים וכדי שהיא תוכל להתרשם בעצמה לגבי מצבה ולגבי מה זה הפרעות אכילה. בכל מקרה, היא אחראית לעצמה. אף אחד לא יכול להכריח אותה (אלא אם כן מוציאים צו של בית משפט וזה במצבים קיצוניים בדרך כלל) ואף אחד לא יכול לעזור לה, אם היא לא משתפת פעולה. לכן לדעתי מה שהכי חשוב זה לשמור על האמון שלה ופשוט לדבר איתה על הנושא כדי לעורר את המודעות שלה. לא נשמע שהיא כל כך מודעת למצבה, או שהיא מודעת למצבה אבל מעדיפה להתכחש אליו, או שהיא עדיין בשלב שבו היא מגוננת על ההפרעה שלה בצורה טוטאלית ועדיין לא הגיעה למצב שבו היא, סליחה על הבוטות, סובלת מספיק בשביל לרצות עזרה. נשמח אם תעדכני אותנו בהמשך ונוכל להמשיך לסייע לך לאורך הדרך. ספרי לנו איך היא הגיבה ואיך הדברים מתקדמים. ושנה טובה
ושוב תודה לך!

BellA עלמה

New member
אממ עוד עיצה

אם היא מאיזור השרון\מרכז יש את נופית אפשר גם להתיעץ עם אמותת שחף (יש להם מספר טלפון חיוג חינם) הם יוכלו להפנות אותה למרכזי טיפול.

sunny lady

New member
האמת...

שעל נופית שמעתי דברים לא הכי טובים, ואת שחף אני אישית לא ממש אוהבת.

BellA עלמה

New member
אני דווקה

שמעתי דברים די חיוביים על נופית (חוץ מזה שהם לא זולים)

sunny lady

New member
אני...

בשחף הייתי אישית, אז אני יכולה לומר שלא אהבתי. בנופית לא הייתי, רק שמעתי מאחרים, ושמעתי דברים לא ממש טובים... אבל מכיוון שלא הייתי שם אישית, אני לא יכולה לומר מנסיון שלי.

קופ"ח מאפשרת -

לגשת לטיפול משולב פסיכיאטרי ותזונתי במחלקות ה"א השונות. הטיפול ב'איכילוב' למשל, לא עלה שקל יותר מעבר לביטוח הבריאות וכלל טיפול פסיכולוגי פרטני, טיפול קבוצתי ודיאטן (מזעזע במיוחד). אני אישית לא ממליצה על איכילוב בפרט, אבל אני מניחה שישנם מקומות אחרים.

כן. התכוונתי לכל הקופות.

כל אחת והמרכזים שלה. נתתי את איכילוב כדוגמא, כי זה בבית חולים והם מקבלים מכל הקופות.

BellA עלמה

New member
אישית

למרות שזה לא זול אני מעדיפה טיפולים פרטיים. ככה אין רשום בתיק הרפואי ןכלאה.

BellA עלמה

New member
גם וגם

אני למרות שהיה לי את האפשרות ללכת לטיפול בקופה (פסיכולוגית) העדפתי ללכת פרטי. לא רוצה רישומים

למעלה