התלבטות

*איתי*

New member
התלבטות

אתמול עשיתי סקירה על ההבדל בין תואר B.Sc במדמ"ח לתואר B.Sc בהנדסת תוכנה באב"ג, העלתי את הקובץ אקסל שמסכם את הסיקור הזה. בעיקרון מה שמעניין אותי זה לדעת לתכנת ברמה גבוהה ובמגוון תחומים, ככה שאני לא אהיה מוגבל לפיתוח לwindows, אלא גם לסלולרי (סתם דוגמא..). יש לי מראש כמה שאלות: 1. "מבני מחשבים" ו"הנדסת מחשבים" זה אותו דבר? 2. "מערכות תוכנה" ו"מערכות מידע" זה אותו דבר? 3. מה זה "גרפיקה של המחשב"? האם הכוונה היא למשל לעיצוב תפריט התחל של חלונות? 4. "נהול והנדסת תוכנה" = "הנדסת תוכנה"? (מבחינת המחרוזות אני יודע שזה לא נכון
) 5. מה זה רובוטיקה? 6. מה זה בינה מלאכותית? אגב, יהיה נושאים בטבלה שיכול להיות שיופיעו פעמיים (כי לא הייתי בטוח אם הם זהים). השאלה הראשית היא לאיזה תואר הכי כדאי לי ללמוד לדעתכם בשביל להשיג את המטרה שלי שבפסקה השניה? תודה!

vinney

Well-known member
יש באתר שלהם סיליבוסים של הקורסים?

או לפחות ראשי פרקים? בינה מלאכותית זה תחום מחקר (שיש לו גם פאנים יישומיים רבים) במסגרת מדעי המחשב, שמתקשר לחישוביות ואלגוריתמיקה. גרפיקה של מחשב, אני מניח, זה גרפיקה ממוחשבת, לא איך לעצב חלונות (אתה לא לומד עיצוב הרי), אלא מה האלגוריתמים שמאחורי כל מה שזז לך במסך. רובוטיקה זה בד"כ מושג מהנדסת חשמל/אלקטרוניקה, כך שבהקשר תוכנה זה בטח משהו שקשור לשילוב הרבה תחומים - מערכות הפעלה, עיבוד תמונה (זיהוי עצמים וכד'), הנדסת מערכות זמן אמת, בינה מלאכותית ועצמי החלטה - נשמע מעניין. אבל הכי טוב להסתכל בסיליבוס של כל קורס וקורס ולשאול את אלה שלמדו (אני מקווה שיצוץ לנו פה מישהו מאב"ג גם
)

למעלה