התלבטות...

gina007

New member
התלבטות...

היי, אני מתלבטת עכשיו איפה ללכת ללמוד ביווגיה (או אם ללמוד ביולוגיה), אבל בכל מקרה, רוב הסיכויים שאני אתחיל ללמוד שנה הבאה, בתקווה לעבור לרפואה. בת"א התקבלתי לביו' ומדעי הרפואה והתקבלתי לביו' גם בטכניון וגם בבן גוריון - מה אתם אומרים? איפה יותר קל לעבור? ללמוד? איפה יותר כיף? קיצר כל השיקולים האפשריים - מבחינה כלכלית עדיף לי הטכניון כי אני חיפאית וגרה 10 ד' ממנו. ** אם אפשר גם התייחסות למעונות בת"א ובבן גוריון (בעיקר בת"א) תודה :)

אב"ג

קודם שאלה - האם את בטוחה שלהכנס לתואר זו האופציה הטובה ביותר? האם בחנת אופציות נוספות? ביולוגיה באב"ג - תואר מאוד קשה, כל האנשים, שאני מכירה, שניסו לעבור משם לרפואה לא הצליחו. יש שם שיטת מבחנים שנראת "מבחנים סיבירים" שמאוד מקשה על הסטודנטים כמו כן לאחרונה הקשו את התואר לטעמי מהסיבה שלא יעברו ממנו למקומות אחרים - אב"ג לא ידידותית כ"כ לאקדמאים שמנסים לעבור לרפואה פרט לאלו שלומדים הנדסה ביורפואית שאף הם צריכים להחזיק ממוצע אסטרונומי של 90 ב- 3 סמסטרים או 85 - ב-4 סמסטרים ומעלה. מעונות אב"ג - יש שני סוגים - מעונות ג' ומעונות ד'- בתור שנה ראשונה רוב הסיכויים שתקבלי מעונות שאת חולקת חדר עם עוד שותפה או חדר פצפון במעונות ד' שבחדר אחד יש את השירותים והמקלחת וחדר אחד במעבר. אני לא רואה איך אפשר להצטיין שיש לך שותפה שתקועה לך בגרון בייחוד אם היא לא הכי סימפטית בלשון המעטה - מניסיון. אבל שוב יש כאלו שאוהדים את המעונות - אז כדאי שפשוט תבואי ותתרשמי. בתור מי שניסתה לעבור על סמך ממוצע אקדמי ונטשה את העניין אחרי סמסטר אחד (וטוב שכך), לא ממליצה לך לעשות את זה בכלל ובאב"ג בפרט. בהצלחה בכל מקרה!

למעלה