התלבטות

התלבטות

אני אקדים ואומר שאני רושמת הודעה זו בכמה פורומים על מנת לראות תגובות שונות לפי איזה קו לפנות. אז ככ האמא שלי גילתה את האינטרנט לפני משהו כמו 5 שנים תחילה זה היה סתם שיטוטים ואתר החדשות ועידכוניים אולם אח"כ היא גילתה את אתרי הבליינד דייט, תחילה היא רק קשקשה במסנג'ר עם אנשים מה שלא מצא חן בעיני אבא שלי.. אבל שיכנענו אותו שמותר לה, בנוסף היא גם החלה לפתוח תיבות מיילים שונות עד כאןן הכל היה טוב, לפני כשנה וחצי שעוד הייתי איתה בקשר היא נפגשה עם מישהו התאכזבה רבות וחשבתי שמזה הסתיים אני זוכרת שאמרתי לה שמסוכן ושאבא לא ישמח לשמוע על כך אבל היא אמרה שהסקרנות אוכלת אותה. לאחר זמן לא רב משהו כמו חצי שנה היא הכירה חברה שגם היא משוגעת על אינטרנט וכנראה היא דרדרה אותה.. (זה לא מוכח) ואז נוצר הריחוק, הריחוק בין אבא לאמא וביני לבין אמא וההתנהגות המגעילה הזו שמעבירה בי סלידה רק לחשוב שאמא שלי ככה מתנהגת (בטח אתם שואלים על מה אני מדברת) אז על מיילים גסים ועל פנטזיות מינטיות (בזה אין שום בעיה) בסייברים ומצלמה, בהחלפת פלאפונים ולעיתים במפגשים, הדבר מעביר בי חלחלה פשוט שהיא לא מסוגלת לבוא ולומר לאבא משהו לא בסדר ועושה הכל מאחורי הגב והיא חינכה אותי לומר את האמת לתקשר ופתאום היא נהייתה מישהי אחרת לא רק בקשר לאינטרנט אלא בכלל, אדם שאני לא מסוגלת לתקשר איתו וכל מסוס חייו הוא באינטרנט ובאנשים הוירטואלים, היא פתחה אפילו מיילים על שמות אחרים משלה וכל מיני דברים כאלו, טואבא כל שבוע מתחיל בצעקות היא מרגיעה ומשקרת וממשיכה בשלה... איימתי עליה שאני אספר לאבא מה היא עושה וכן יש לי תיעוד למיילים שלה, שהם לא משתמעים לפנים אחרות וגם לשיחותבמסנג'ר שלה, אבל היא בשלה ממשיכה כמו מכורה. היא לא מבינה שהיא הורסת את כל מה שהיא בנתה ומתרחקת מהמשפחה שלה היא פשוט מעבירה בי סלידה וגועל ולחשוב שלדבר איתה אני לא מסוגלת אפילו מזל טוב קיבלתי במייל (מי ישמע הדודה הרחוקה). עכשיו אני כבר לא יודעת מה לעשות כי לי יש תיעוד של המיילם שלה ומסנג'ר שלה (אני ידועת שזו חדירה לפרטיות) אבל החלטתי באמת לשים לזה סוף בהתחלה לא האמנתי שהיא נפגשת ושראיתי מההולך חשכו עיני... ולמה אני רושמת את זה בכלל.. רציתי לדעת מה דעתכם האם להראות לאבא את המיילם שיחות? אני ידועת שזה יפוצץ הכל ויהיה הקש ששבר את הגמל? האם לתת להם להתמודד לבד(היא תמי דאומרת שאני טיפשה שואני אהיה נשואה 30 שנה נדבר) ומה בכלל אתם ממליצים... כי אני לא חושבת שזו הדרך מה בנוסף שהיא גורמת לי ערעור על כל ברית הנישואין שאני קרובה אליו... תודה רבה לכל המגיבים ולכל הקוראים...

התלבטות מיותרת

את לא יכולה לחיות את חייה של אימך ולדעתי את עושה דבר מאד מכוער בלשון המעטה שאת עוקבת אחרי כל מה שהיא עושה,זה גרוע ביותר בעייני...את בגיל שאת צריכה להתעסק עם עולמך את ולא במה שקורה על כל צעד שאימך עושה ...מזכיר לי משום מה את הק.ג.ב....תתחילי לחשוב אחרת...אל תתערבי בחיה וודאי אל תערבי את אביך...יתכן שהוא יודע ומריח ונוח לו כך להמשיך את חיו המשותפים עם אמא אך ברגע שתוציאי את הדברים החוצה הכל יהרס....את בטוח אינך יודעת ממה זה נובע...בטוחני שיש סיבה מדוע היא כך נוהגת...ניסית לשבת לשוחח איתה מבלי לבקר אותה על מה שעושה? מקוה ששיניתי ולו במעט את דעתך,חישבי איך את ממשיכה הלאה ללא קשר למה שאימך עושה או לא עושה. בהצלחה לך ושנה טובה

rainbowland

New member
אני חושבת .....

שאת צריכה לנסות ולהבין מאיפה זה בא לה ולא לנסות לפתור לה את הצרה .בטח לא ע"י זה שתחליטי בשבילה אם כן לשתף או לא לשתף את בן זוגה בחייה הוירטואלים . לדעתי עלייך קודם כל לשחרר את המתח שאת חווה עם זה ואולי אפילו לבקש ממנה לא לשתף אותך ולא לשלוח לך מיילים כדי שלא תהיי מעורבת בזה. אני חושבת שזה זכותך. הסיבה שאמא שלך עושה את זה בגלל שזה מאפשר לה שוב לחיות ללא גבולות ולחקור כמו ילדה את הגבולות של עצמה ... אני חושבת שאת יכולה לעזור לה בזה שתעודדי אותה לעשות דברים שהיא אוהבת בפועל אולי ללכת לאיזה קורס או סדנא שתעניין אותה ,אולי יחד איתך או ביחד עם בעלה ,איזה חוויה משותפת עם האנשים שהיא מכירה ,בילויים משותפים, הכרויות חדשות בכל מיני סוגי מפגשים ,בתי קפה הצגות וכו' יעודדו אותה לפרוח בחיים האמיתיים .. היא משחררת עכשיו הרבה רגשות כלויים ובהחלט יש לעודד את זה אבל בדרך הוגנת ,תומכת וסבלנית. בקשר לנישואים שלך -מזל טוב! חלק חשוב מהשיעורים ומהחינוך ע"י הורינו זה גם מה לא לעשות ולא רק מודל לחיקוי , המסר שהם מעבירים בין השורות

למעלה