התלהבות שחולפת

התלהבות שחולפת

לכל אוהבי הטנטרה! מדוע כל ה-"הו הא" שיש אחרי סדנאות טנטרה חולף עובר לו אחרי שנה כלא היה

DakaBoaz

New member
שנה?

מי אמר שזה חולף אחרי שנה? יש אנשים שזה לא חולף להם ויש ששכחו לפני שאפילו הגיעו לדלת החוצה מהסדנא... לך זה חלף אחרי שנה? נמסטה, בועז.

האם התחושה מוכרת?

משום מה לא בא לי יותר לתרום מעצמי לאנשים אחרים ובטח שלא מושך אותי שיגעו בי אחרים, השיגעון הזה של הארה פתאומית והעוצמה שבגילוי מקבלים נופח של "או קיי, הבנתי, מספיק עם זה". האם מוכרת לך תחושה כזו?

DakaBoaz

New member
אם להודות על האמת...

למען האמת, קשה לי להזדהות איתך בתחושה הזו. בתור התחלה, אני כמעט הפסקתי לחלוטין לתרום מעצמי לאנשים אחרים. אני נהנה לגעת ומהמגע בגלל שזה מענג אותי (ולא אף אחד אחר). אני לא מחפש הארה פתאומית (ואולי אני אפילו לא מחפש הארה בכלל). אני פשוט נוכח עם עצמי, מכיר את עצמי, חווה את החוויה של החיים. התחושה של "אוקי, הבנתי" מזכירה לי רגש של רטיה ופחד. אנחנו לא הרגשות שלנו, למרות שאנחנו נוטים להזדהות איתם... את באמת מעוניינת ברגש הזה בחיים שלך? זה עושה לך טוב יותר להתרחק? את מרגישה יותר שלמה עם המקום ה"חדש" הזה? כי אם כן, אז נפלא. לי זה כנראה היה גורם להגריש קצת בודד, קצת מנותק, כאילו אני מונע מעצמי לחוות את החיים ברובדים חדשים שעוד לא הכרתי, נשאר עם הבטוח והמוכר. אבל טנטרה היא לא דרך עם אסןר ומותר. זו דרך של גילוי, של חוויה. אם גילית משהו שעושה לך טוב (למשל להמנע מהסדנאות האלו), נפלא. לכי על זה! כל עוד את קשובה וכנה עם עצמך, כבר יש לך בסיס נפלא לקשר (עם עצמך, כמובן). בקיצור... בהצלחה בכל בחירה... בעצם אין מה להצליח, כי אין לאן להגיע. פשוט להיות. נמסטה, בועז שגב.

פרם שי

New member
למה זה עובר..

אולי כי כל ה"הוא-הא" זה מה שהוא - רק רעש וצלצולים. תרומתם רבה, אבל אם לא שומרים על הגחלת, ולא ממשיכים לעשות דרך - למדוט/להמשיך בבשנים פרטיים/ קבוצות. והכי חשוב - אם לא לוקחיםפ את זה ליום יום שלנו, את המודעות החדשה הזאת, אז זה עובר חולף. הרעיון הוא להיות מודע ולהשאר שם, להרחיב את זה, ליישם את זה. לי זה לא חלף אחרי שנה, ויחד עם זאת, מעולם לא הפסקתי את התהליכים. לפעמים עצרתי בדרך, לנוח מעט ולהסתכל על הנוף, אבל עד היום, תמיד המשכתי ללכת.

חתוללבן

New member
אני יכול להזדהות עם ההרגשה שלך

נכון!! זה קורה כי לדעתי (הבלתי קובעת בעליל) אחרי הפסגה והרגשת האופוריה של החדש והלא נודע והמפגשים אותם חוינו עם אנשים אחרים, שיגרת החיים היא זו שמנצחת והלוואי כי יכולנו כולם לחיות במין ניתוק שכזה אבל זה לא עובד יש דברים נוספים בשיגרה אשר מאלצים אותנו להמשיך לחיות את החיים במקום הזה. ואפשר גם בשיגרה לתת ותרום וניתן לעשות את זה בחלקים קטנים יותר (זה מה שאני משתדל לעשות). לגבי הנגעיות זה באמת אישי כל אחד והעדפות שלו אני ממשיך לגעת לא בשם הטנטרה אלה בשם התענוג שלי כמו שנאמר כבר. אבל בהחלט מבין את ההרגשה.

צריך לתחזק?

האם גם אתה חושב שצריך לתחזק את זה כל הזמן? המגע ב"עינים עצומות" , הדמיון והעונג שהוא מסב, הלא נודע, המסקרן, הריח והתחושה של שיכרון, החדש והעדין - הכל אמיתי או רק רצון לשאוב לשלמות?

חתוללבן

New member
תחזוק התחושה.

לטעמי יכול להיות בעיתי בדרך בה את מתארת אותו. משום שאני במקום בו אני רוצה לבחור במי לגעת ומי יגע בי. לאחר מספר פעמים בו נגעתי ונגעו בי עברה התחושה של עונג ודמיון הרבה לא היה, כי כבר הינו שם. אני מוצא כי בחברה אנשים בה נעים לי להיות הריח השכרון התחושה לא מאבדים את החיות שלהם כל פעם היא כאילו פעם ראשונה והחווית שונות מפעם לפעם כמו העוצמה שלהם. זה לדעתי האמת.

למעלה