מדובר על צזיקי (tzaziki)
את יכולה לחפש מתכונים מדוייקים יותר בגוגל, אבל הנה איך שאני עושה את זה (בערך): קוצצת מלפפונים לקוביות קטנות, ומייבשת אותם קצת במסננת (לא חיוני, אבל משפר את המרקם של התוצאה הסופית). אז אני שמה אותם בקערה, ושופכת עליהם יוגורט (לא שמנת או אשל. אם אפשר עדיף להשיג יוגורט סמיך בסגנון יווני, אבל גם יוגורט רגיל בסדר). כמות היוגורט תלוייה במידת הסמיכות שאני רוצה. אם אני רוצה את זה יותר בכיוון מרק, אני שמה הרבה יוגורט. אם יותר בכיוון סלט/ממרח, מעט יוגורט יחסית. אז אני מוסיפה קצת שום טרי קצוץ או מעוך במועך שום, מלח, פלפל, וקצת שמן זית כתית מעולה, ומערבבת הכל ביחד. כמובן משפרת תיבול בהתאם לטעם.