התלהמות רבותי, רק היום, כל הקודם...

iko iko

New member
התלהמות רבותי, רק היום, כל הקודם...

זוכה!!! או במילים אחרות... אני רואה כאן בפורום פחות או יותר את אותם אנשים, עם אותם דעות, נראה כאילו הפורום הזה הוא בסך הכל זירת התגוששות ואינו מקום לדבר ולהקשיב. ניסיתי לפתח כאן כמה דיונים רציניים עם אנשים ובסופו של דבר כולם חזרו לשנן את אותן הסיסמאות ואת אותן הדעות במקום לנסות להקשיב ולשכנע. והשאלה שלי היא קודם כל, מה אנשים מנסים להשיג בצורת הביטוי הזאת? ושנית האם יש כאן מישהו שבאמת מעוניין לדבר ולא מעוניין רק בהתנצחות? אני בהשקפותי פחות או יותר שמאל ניצי, אני עקרונית בעד ההתנתקות, למרות ששיש לי בעיה עם המהלך בצורה שהוא נעשה. אני חושב שהמהלך הזה יכול לעשות הרבה טוב לציבור הציוני דתי שהקצין במהלך השנים של ישיבה בתוך ציבור עויין ויכול להחזיר לו הרבה מהערכים שהתמוססו להם במהלך הזמן הזה. בכל מקרה, אני אשמח לתגובות רציניות ואולי פעם ראשונה גם לדו שיח...

Rotema3

New member
ועל זה, ועוד, נאמר-

אחד, שתיים, עשר ערוץ מקומי יושב מול המסך ותוהה מה מקומי במארג אפילו זה שבחרתי בו לא נראה מודאג מזה שאין לי בכלל על מי לסמוך בטח לא עליו אבל כאן רק מתחיל הברוך כי כל הנבחרים ייאוש אחד ארוך חבריו לכסא לא יותר טובים ממנו שיבוט של אופורטוניסטים שרגש אצלהם איננו קרח במקום לב צבע גועש במקום דם שכחו מהו כאב מדי יום הופכים עורם משל היו זיקיות איש מהם אינו רוחץ ידיים נקיות אולי אני האידיוט שלא מבין איך מעשים פחות חשובים מתדמית שמתקשה להירגע על מכסה חבית הדינמיט ושלא מצליח לזכור מנסה מתי הפך בית הנבחרים לבית הכסא אנשים (אין לכם באמת תירוץ) 'תם יודעים (החליפות לא שמות קצוץ) עליהם לסמוך (משענת קנה רצוץ) הם יודעים שזו ספירה לאחור עד הפיצוץ בתוך כל הבתים כל המקלטים פתוחים וכל האנשים צופים באותם ערוצים שמשדרים באותן השעות את כל החליפות במידות יותר מדי גדולות מבטיחים הבטחות הנוגעות לצרות של כל האנשים בתוך כל הבתים בהם כל המקלטים פתוחים אם אין בזה חדש אז זה לא חדשות המעגל הזה חייב להישבר החליפות איבדו מזמן את הזכות לדבר אינטונציה של מטיף (מטיף) בטון תקיף (תקיף) כאילו אנ'לא יודע שאת עצמך אתה מקיף (מקיף) באלף ואחד לקקנים, מקורבים יועצים באפריל, כותבי נאומים אדון חליפה אנ'לא נטפל אליך סתם אני זה שמשלם את המשכורת של כולם אנשים (אין לכם באמת תירוץ) 'תם יודעים (החליפות לא שמות קצוץ) עליהם לסמוך (משענת קנה רצוץ) הם יודעים שזו ספירה לאחור עד הפיצוץ החליפה רוצה מצלמה הערוץ רוצה לשדר לכם רק האנשים יכולים לייצר אפיק אחר כביש עוקף חליפות שווה להתאמץ בשבילו זה יכול לקרות רק יחד לא איש איש לעצמו דמיינו לעצמכם שכולנו נעשה ת'מירב לצאת מהמצב אליו נקלענו לא נרשה להם להתעלל בחסכונות להכניס ת'יד המיוזעת שלהם לתוך הקצבאות להפלות בין אלמנות, לסכסך בין פעילים לגזור קופון גם על חשבון אחינו הנכים דמיינו לעצמכם שניקח אחריות על גורלנו נפסיק לתת לחארות לחרבן גם עלינו נבין שההבדל בין בני מיעוטים לטובי בנינו איננו נשיר מבט אלוקינו ונאמר דיינו ת'חליפות נחזיר למקומן הנכון עמוק עמוק אל תוך דפי העיתון אנשים (אין לכם באמת תירוץ) 'תם יודעים (החליפות לא שמות קצוץ) עליהם לסמוך (משענת קנה רצוץ) הם יודעים שזו ספירה לאחור עד הפיצוץ

משפט אחד אהבתי במיוחד...

"...נבין שההבדל בין בני מיעוטים לטובי בנינו איננו..."

Rotema3

New member
אתה יודע שזה לא נכון, נכון?

בתוך הדג נחש-חלק שצאלנים חלק ימנים. בלי קשר, השיר ממש מתאים.

the mnm factor

New member
מתוך "בראשית" של הדג נחש

"בפלסטינה ארץ ישראל ראשית המאה חיו כמה שבטים על אותה האדמה, נבדלו אלה מאלה בדת, שפה יחסים ביניהם לא היו מי יודע מה. האשימו זה את זה בכל הצרות חשדו זה בזה הסתכסכו על גבולות. בכו הרבה דמעות על ים של קורבנות, ולא למדו כלום, שום דבר לא השתנה."

the mnm factor

New member
מתוך "שלום סלאם פיס" של הדג נחש

"שלום סלאם פיס שלום סלאם פיס שלום סלאם פיס אפשרי גם כאן לא רק בפריס או בניס או באמסטרדם - אלא גם כאן - אנשים חופשי הולכים עושים טאי צ'י פותחים תיבה ולא פוחדים מצו של מילואים כי שלום זה- יותר מקץ קרבות או מנתח או משטח שלום זאת הרגשה אבל זה לא חדש לבטח כן שלום זאת שלום זאת שלווה שלום זה פנאן.... וכל העולם שאנן." "שלום זה יותר מקץ קרבות או מנתח או משטח"

One Echoe

New member
שלום../images/Emo24.gif

אכן, הפורום הזה הוא באמת זירת התגוששות של כמה קיצוניים. אבל לא כולם פה ככה. היו לי פה לא אחת כמה דיונים מאוד מעניינים...שגם שכנעתי אנשים ואפילו השתכנעתי. אבל רוב הפורום הוא רק זירה לריבים בין השמאל לימין. מי "מנצח", מי יותר " פשע ", וכאלה. נו, אתה בטח מבין.

One Echoe

New member
ד"א,

אלוהים החליט להשתכן פה. אם בא לך לשוחח איתו. רק תגיד רותם

One Echoe

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo3.gif

אם מפריע לך הקטע תודיעי לי. אחרי הכל, לפגוע בך אני לא רוצה.

iko iko

New member
למה עוין?

אני חושב שהרבה אנשים עוינים את הגישה ואת הדעות אבל לא את האנשים עצמם. בדיוק חזרתי ממילואים והיה שם בחור דתי שהיה נגד ההתנתקות ודיברנו לא מעט על הנושא, הבן אדם הוא אחלה של בן אדם והיה לי סבבה לדבר איתו למרות שאני לא מסכים לדעותיו. שמעי, קשה מאד להרגיש אמפטיה כלפי מישהו שתוקף אותך כל הזמן לאומת מישהו שמדבר איתך בשקט ומנסה לשכנע אותך בצורה יפה, אם המתנחלים יחליטו לשנות קצת את הגישה אני בטוח שהם ימצאו אוזן קשבת מצד שאר החברה...

כשאנחנו מדברים בשקט ומחייכים

אומרים שאנחנו הזויים ומנותקים. אבל אנחנו (לפחות אני ועוד רבים שאני מכירה) ממשיכים לדבר בשקט בכ"ז. וזה לא משנה כהוא זה בשנאה. מי שרוצה לשנוא- ישנא אותי, לא משנה איך אני אתנהג. אתה לא מכיר את התופעה?

iko iko

New member
עדיף להיות הזוי ומנותק מאשר

אלים ומתלהם... ובכל מקרה, אם אנחנו מדברים, הדבר שהכי מטריד אותי בתהליך ההתנתקות זה הצגת ההחלטה על התהליך כהחלטה לא דמוקרטית. בעצם זה אומר שציבור שלם מתנער מערכי הדמוקרטיה של המדינה ומחליט לעצמו מה מתאים לו לעשות ומה לא, איפה זה נגמר?

שאלת למה עוין... עניתי למה עוין

זה היה לא לעניין התשובה שלך, אין פה עדיפות אלים ומתלהם/הזוי ומנותק. הסברתי שלא משנה איך נתנהג ימצאו לנו שמות גנאי. והסברתי שגם עם שמות הגנאי נמשיך לנהוג בדרך התורה וזה לא מה שישנה דעתנו. אז אני לא יודעת למה עוין. אני יודעת שהוא עוין. למה? לאלוהים הפתרונים. ואני מוכנה להגיד לך למה אני חושזת שזה לא דמוקרטי, אתה יכול לא להסכים איתי. אבל גם אם זו היתה החלטה הפוכה הייתי חושבת ככה. לראש ממשלה יש מצע, למפלגה יש מצע, הבוחרים - בוחרים. והשלטון שלו ושל מפלגתו על ידי בחירת הרוב צריך להיות בקיום המצע (אחרת במה הם בחרו? למה הם בחרו בו?) כשראש ממשלה מציג מצע שקרי וגם מפלגתו אינה מייצגת את ציבור בוחריהם (ע"ע משאל הליכוד, בוחרי הליכוד ל-א תמכו בהחלטה), אין זו דמוקרטיה. אולי טכנית כן, לא יותר מטכנית.

למעלה