התלמדות

tHuNdEr cRaCkEr

New member
התלמדות

כשאתה מגיע למקום כלשהו לעבודה בין אם זה בר או בית קפה האם ההתלמדות היא בשכר או שרוב המקומות מבקשים מס' התלמדויות ללא שכר כדי לראות אם אתה מתאים למקום, סוג של ראיון עבודה מעשי כזה ?.

NirvanaFan

New member
ברוב המקומות זה בלי שכר

יש מקומות שישלמו לך על משמרת ההתלמדות אחרי X משמרות שתעבוד.

Y u v a l S

New member
התלמדות = עבודה

ועל עבודה מקבלים שכר. אם לא - זו עבירה על החוק.

כל מילה ברזל. אבל.

כמו בכל דבר, יש רצוי ויש מצוי. השיטה שלי להתמודד עם העניין הזה היא פשוטה. אם לא התקבלתי למקום העבודה - אני דורש שכר על ההתלמדויות, בו במקום שהודיעו לי שאני לא מתחיל לעבוד. אם התקבלתי, אחרי תקופה (חודש, חודשיים - כל אחד אחרי כמה זמן שהוא מרגיש שהוא הוכיח את עצמו כעובד), אני מדבר עם האחראי ומסביר לו בצורה נעימה שאני רוצה לקבל משכורת על ההתלמדות.

tHuNdEr cRaCkEr

New member
נשמע טוב

אך אישית לא הייתי מסכים לעבוד חודש חודשיים ללא שכר אלא אם היה מובטח לי שאקבל שכר במקרה ולא התאים להם להחזיק אותי כעובד. אני חושב שתוך 3 עד 5 משמרות אפשר לדעת אם אתה מתאים או לא.

לא הבנת אותי...

ברור שלא הייתי עובד חודש חודשיים ללא שכר. התכוונתי שאחרי חודש חודשיים, אחרי תקופה ש"תבסס" את מקומך כעובד מהמניין, יהיה לך את הבסיס ואת המעמד לדרוש שכר על תקופת ההתלמדות.

tHuNdEr cRaCkEr

New member
על זה אין עוררין

אך יש מצב נתון שאני יודע שקיים והוא שברוב המקומות הנ"ל ההתלמדויות הן ללא שכר, זה ניצול מרגיז של אנשים שרק רוצים לעבוד ומוכנים לשתוק על הדברים האלה. כבר נתקלתי בתגובות של לא מתאים לך יש אחרים שישמחו מיותר שבמקום כזה לא אעבוד.

S1ndrome1

New member
לא רואה בזה רע

בדרך כלל, או לפחות בדרך כלל מהניסיון שלי... מקום שלום נותן כסף על התלמדויות זה מקום "שתופס מעצמו" וב99 אחוז מהמקרים זה מקום ששווה לספוג את ה3 משמרות חינם האלו כי המשמרות בעבודה בסופו של דבר יהיו מאוד מתגמלות. בתחילת דרכי כשהתחלתי לעבוד במקומות שהשתיקה יפה להם, הופתעתי כשאמרו לי בראיון שאני אקבל משכורת מלאה על ההתלמדויות, אבל בדיעבד הבנתי שהעבודה עצמה לא כל כך מתגמלת, והבעלים לא יכול להרשות לעצמו לא לשלם על התלמדויות כי אז כנראה אנשים לא יבואו להתלמדויות. חוץ מזה, ברור שזה לא חוקי לעבוד בלי תמורה, אבל תמיד יהיה "פראייר" או אדם שמוכן להתפשר רק כדי להתחיל לעבוד. ואת זה רואים בכל מקום, לא רק בברים. מה היינו עושים אם אנשים לא היו מוכנים להתפשר ולא היו מנקים לנו את הרחובות? או מסדרים לנו את הביוב? או מנקים את השירותים בתחנות מרכזיות?

יש משהו במה שאתה אומר.

אבל: 1. ברמה האישית, אני לא מוכן לוותר על כסף התלמדויות לעולם - מתוך עקרון. אדרוש אותו בכל מקרה, כשארגיש שהאחראי יעדיף לשלם לי 250-300 ש"ח במקום לאבד אותי, או לחילופין, כשאפוטר בטענה שאני לא מספיק טוב למקום (בין אם זה במהלך ההתלמדות, מיד בסופה, או אחרי תקופה של עבודה) המצב היחיד בו לא אדרוש שכר(שכמעט לא קורה) זה מצב בו יבקשו ממני להגיע, ויבקשו ממני לשבת וללמוד תפריטים, לעשות ראיונות עם מי מאנשי הצוות או הנהלה, או להצמד לעובד רק על מנת להבין את העבודה לזמן קצוב מאוד (נגיד, שעתיים). 2. קבל דוגמא מהחיים. מסעדת שגב - מלצרים מרויחים שם בין 45 ל75 דרך קבע. נראה שממש כיף לעבוד שם, המון פעילויות, בונוסים, מבצעי מכירות, ארוחת צוות ממטבח השף, ושאר פינוקים. התלמדתי שם במשך 50 (!) שעות. רוב המתלמדים עושים בערך חצי מזה - אבל המנהל רצה לתת לי צ'אנס(ים). בסוף לא התחלתי לעבוד. לא הייתי מספיק טוב בשבילם. חשוב לציין שבאף שלב, חוץ מאולי שעה וחצי במשמרת האחרונה, לא עבדתי או עשיתי דברים שתורמים לפעילות השוטפת של המסעדה. בשתי המשמרות הראשונות, הלכתי כמו צל אחרי מלצרית ולא אמרתי מילה\הוצאתי את היד מהכיס. הנקודה היא שקיבלתי שכר מלא (מינימום - ללא טיפים כמובן) על כל דקה שהייתי שם. החבר'ה האלה שילמו לי קצת יותר מ1000 שקל, בלי שעבדתי. רק על התלמדויות. למה? כי זה החוק. ואני לא מקבל את עניין "ככה זה בכל מקום". אני פשוט דורש את מה שמגיע לי.

rustynail

New member
לא יכול להגיד שאני לא מסכים...

יותר ממסכים שעל התלמדות צריך לשלם, אבל לא נתקלתי בבר ששילם על ההתלמדות באזור שלי, למרות שאני חושב שבהחלט צריך, מצד שני המקום סופג הרבה על התלמדויות וטעויות באלכוהול, משקה לא נכון, ביזבוז בירה, מנות לא מדויקות וכדומה...

למעלה