התמדדות ופיתוח חסינות

lily kane

New member
התמדדות ופיתוח חסינות

בעקבות ההודעה האחרונה שקראתי של "פנטה סטעייל"
עלתה לי המחשבה הזו.

לא תמיד אנשים יקבלו אתנו כמו שאנחנו.
זו אמת כואבת, אבל היא גלובלית.
יש אנשים שלא מסוגלים לתפוס יותר משחור ולבן.
וחלקנו עלולים אף להתמודד עם ברינות של ממש, ממילולית ועד פיזית.

אז יש לי כמה שאלות בנושא:

1. האם חוויתים אי פעם דחייה בגלל מי שאתם ?
2. האם אי פעם הייתם עדים לאלימות מילולית ?
3. האם אי פעם כיוונו אלימות מילולית כלפיכם?
4. איך הגבתם או הייתם מגבים והאם זה נגמר או היה נגמר בשלום?
5. האם הייתם עדים לאלימות פיזית?
6.האם אלימות פיזית כוונה אליכם?
7.איך הגבתם או הייתם מגבים והאם זה נגמר או היה נגמר בשלום?
8. מה אתם מאמינים שיכול לעזור כדי למנוע דברים כאלו?
9. האם אתם חסינים לאלימות כיום?
10. מה עזר או יעזור לכם לפתח חסינות?
11. משהו אחר רלוונטי שלא שאלתי?

כתבתי את זה מתוך מחשבה על העניין הג'נדר קווירי אבלם אם נתקלתם בסיבות אחרות לאלימות אתם מוזמנים לכתוב

אפשר לענות בתשובות ממוספרות ואפשר לענות על הכל בצורת תשובה של כמה משפטים מה שהכי נוח לכולם
אפשר לענות אפילו רק על חלק אם מתעיייפים באמצע או זה אישי מידי, אני סתם חושבת שזה דיון חשוב שיהיה שווה לדבר עליו.

תשובות

1. האם חוויתים אי פעם דחייה בגלל מי שאתם ? כן אבל לא קשור לג'נדרקוויריות שלי אלה בגלל שאני מוזרה ועם נטייה שונה ושיט שכזה
2. האם אי פעם הייתם עדים לאלימות מילולית ?כן ..אבל גם לא קשור לג'ינדרקווריות שלי אני דיי בארון XD
3. האם אי פעם כיוונו אלימות מילולית כלפיכם?כן...
4. איך הגבתם או הייתם מגבים והאם זה נגמר או היה נגמר בשלום?עצבנות ולא זה לא ממש נגמר בשלום
5. האם הייתם עדים לאלימות פיזית?כן
6.האם אלימות פיזית כוונה אליכם?כן
7.איך הגבתם או הייתם מגבים והאם זה נגמר או היה נגמר בשלום?השתתקתי
8. מה אתם מאמינים שיכול לעזור כדי למנוע דברים כאלו?לספר למישהו אחראי
9. האם אתם חסינים לאלימות כיום?כן
10. מה עזר או יעזור לכם לפתח חסינות?אני עצמי
11. משהו אחר רלוונטי שלא שאלתי?XD

ליזי133

New member
כמה דברים....

לא חוויתי אלימות מילולית או פיזית, או כל עניין של פגיעה בנושא הזה בגלל זה, אולי גם כי אנשים לא יודעים, אבל כנראה אם אנשים היו יודעים הם/ן היו חושבותים שאני מחזר/ה...
לפתח חסינות נגד אלימות, אם מישהו חווה אותה, נראה כמשהו פחות או יותר בלתי אפשרי, חוץ מדיווח לגורם שיכול למנוע את זה...
ולמנוע דברים כאלה יכול חינוך. אני מאמינה ביכולות של חינוך (שימו לב, לא מערכת החינוך, כי בנוגע למערכת החינוך אני דיי נגד) כמשהו שעוזר או יכול לעזור. קבלת השונה, והסבר על קיימות של דברים שהם מעבר ל׳שחור ולבן׳... ואולי גם יותר מידע על זה, שיותר אנשים ידעו, ישמעו....
פעם, ולא כזה מזמן, לא ידעתי ממש מה זה ׳מגדר׳ ומה ההבדל בינו לבין מחן, וגם לא ידעתי מה זה ג׳נדרקוויר.....

lily kane

New member
התשובות שלי

1. בהרבה מקרים במקרה הג'נדר קווירי מי שהייתה אז חברה מאוד טובה שלי והתימרה בהרבה מובנים להיות אדם פתוח, היא אחד מהראשונות שספרתי לה את התחושות שלי והדחייה הייתה כואבת.
2. ראיתי ידיד שברמנים או סתם גברים מתחילים להתווכח אתו ברחוב התל אביבי (שאמור להיות כביכול יותר מקבל )ולקבוע בכוח את המגדר שהם חושבים שהוא ועוד מספר ביטוים לא נעימים רק בגלל שהעז להחצין את עצמו, וזה מדגיש את החשש שלי ללכת עם מראה שהוא גנדר קווירי בצורה מוצהרת.
3. כן, אבל לא בגלל הנושא הג'נדר קווירי הייתי ילד מאוד דחוי עד התיכון
4. אם זה לידיד או אם אני לא מרגיש מאוים מדי אני עלול להגיב בהחזרת לשון מילולית חדה, לפעמים אני אתעלם בכול מקרה מה שחשוב הוא לדעת שזה לא דעה או מחשבה שאני מכניס פנימה ללב אני לא נותנת להם את הכוח הזה עלי.
5. כן, אבל שוב מסיבה אחרת
6.כן מספר פעמים הנסיבות כאמור אחרות ולצערי חלקן מגיל מגיל צעיר כך שיותר מזה אני מעדיפה שלא לפרט כרגע.
7.במצב טוב אני מגיב, לצערי במקרים מסוימים התגובה הטבעית של הגוף שלי קופאת לקפוא
8. חינוך של הסביבה, פעילות בתנועת נוער ומקמות אחרים של חינוך לא פורמלי ,מידע באינטרנט,אתרים,הפורם הזה,אפילו חינוך בבית ספר או הורים שמספרים לילד שמותר לו לבחור איזה בגד שהוא רוצה איזה צעצוע באיזה צבע שהוא רוצה ושהכול בסדר. ברמה האישית יותר: תקציב וזמן כדי ללמוד קרב מגע או כל שיטת לחימה הגנתית ויעילה שיכולה לעזור.
9. אני חושש מאלימות פיזית, אבל בסופו של דבר מה שעלול באמת להשאיר אתך היא הבריוניות המילולית, אני חסינה יותר אבל לא לגמרי.
10. קבוצת תמיכה,הפורם ובעיקר לדבר עם א/נשים לגלות שעוד מרגישים כמוני

snoopytush

New member
למרות שאני לא ג'נדרקווירית חוויתי אלימות

1. חוויתי דחייה ואלימות מהמשפחה. לא משנה מי לא רוצה לפתוח אישי מידי.
הרגשתי שלא משנה איך אני מתנהגת אני נתקלת בתגובה לא נעימה.
ולא משנה מה עשיתי. האמת שרב הזכרונות שלי נמחקו בגלל זה. לכן למדתי להיות אלימה
כלפי חלק מסויים במשפחה כי הרגשתי שרק אלימות עוזרת מקווה לפתור את זה ולהוציא את ה שורש של
זה מתוכי.
2. היתה הרבה אלימות מילולית כלפי וגם אני נהייתי חצופה בהתאם.
3. הגבתי בהתחלה בניסיונות עקרים לדבר על זה ולפתור בהיגיון כשזה לא הצליח עברתי לאלימות והרס עצמי באיזשהו שלב
4. לא זוכרת הכל אבל כיוונו כלפי גם אלימות פיזית. בעיקרון כשהייתי קטנה כשרצו להעניש אותי פשוט ניסו להוציא
אותי בכוח ערומה החוצה. זה מה שאני זוכרת.
5 איך הגבתי? בעיקרון הפכתי לאדם אלים וגם פסיבי אגרסיבי. נהייתי לא יציבה נפשית במיוחד באותה תקופה. פיתחתי התנהגויות ומניירות מאוד ילדותיות במובן השלילי. ודי רציתי למות. אני המתאבדת הכי גרועה בעולם אז לא עשיתי זאת מעולם
וגם לא העזתי לחתוך ורידים אבל בוא נאמר שדי כיביתי את עצמי רגשית ונפשית והתפתחותית זו אחת הסיבות למה אני היום
סוג של לייט בלומר
6 לא חושבת שפיתחתי חסינות פשוט באיזשהו שלב עזתי את הבית ואז מן הסתם יצאתי ממוקד האקשן ויכולתי לנשום אויר נקי באופן יחסי. האמת אני גם לא זוכרת הכל . אבל לדעתי כשרע בבית הכי עוזר למצוא מוקד בריחה בריא: לצאת מהבית
לקרוא להיות אצל אנשים אחרים לא יודעת העיקר לא להיות בסיטואציה שהיא כמו סיר לחץ

lily kane

New member
אלימות לצערי הוא מחלה

שכול העולם עובר ולא רק ג'נדר קווירים
העניין הוא שכמו להט"בים גם גנד'ר קווירים יותר חשופים לזה לכן חשוב לדעתי לדבר על זה.

אני מכירה לצערי אלימות מהמשפחה עם תרצי לפתוח את זה באופן אישי את מוזמנת, אבל כמובן לא חייבת אני גם מקווה שתצלחי להשלים עם זה.

לפעמים אין ברירה אלא לפעול באלימות אבל זה יותר מורכב כשזה כלפי המשפחה הדבר שבאמת עצוב לי לשמוע הוא ההרס העצמי שעברת

זה לא קל לצאת ממוקד הלחץ ולמצוא את המקום שלך לבד מהסיבה הזאת הרבה חוזרים אליו, אני שמחה שהצלחת להתנתק.

אני מקווה שתצלחי לעבוד על הכול

snoopytush

New member
התנתקתי הבעיה הכי גדולה שלי קשורה ליסוד

האש.
זה מדהים איך הכל מתחבר לזה. אש זה הצבע של צ'אקרת המין זה יצר ויצרה
וגם אלימות. ורצון.
אני מאוד אפתית בהקשר ללקחת אחריות על חיי גם עד שאני גורמת לעצימ ליצור לוקח זמן
יש בי אש קפואה. אני קמווה גם להפוך למינית ולהזיז את האש גם המישור הזה.
אני מקווה שאצליח לחזק את הרצון שלי ולחזק אותו עד שיהפוך להרגל וישתרש בארציות
כדי שאוכל לנהל את חיי מתוך מקום בוגר ולא להכנע למשאלה שאחרים יעשו את זה עבורי
ולנקודת מבט הילדותית הכרוכה בכך

Jupiterian

New member
עונה

1. האם חוויתים אי פעם דחייה בגלל מי שאתם ? כן, בלי קשר למיניות
2. האם אי פעם הייתם עדים לאלימות מילולית ? כנ"ל בעיקר בבית
3. האם אי פעם כיוונו אלימות מילולית כלפיכם? בטח
4. איך הגבתם או הייתם מגבים והאם זה נגמר או היה נגמר בשלום? כשהייתי קטנה זה היה יכול להיגמר באלימות פיזית, כשגדלתי קצת ולא הסכמתי שיגעו בי (או לגעת באחרים) פיתחתי שפה די קשה ועוקצנית, שהיתה נחוצה בעיקר מול ההורים שלי (שלא אתחיל עכשיו לכנות אותם בשמות התואר שמגיעים להם, רק אומר שזה היה נחוץ)
5. האם הייתם עדים לאלימות פיזית? כן
6.האם אלימות פיזית כוונה אליכם? כשהייתי ילדה
7.איך הגבתם או הייתם מגבים והאם זה נגמר או היה נגמר בשלום? אם זה היה מצד ילדים אחרים, הייתי מחזירה וזה היה יכול להמשך לנצח (המורות שלנו לא היו יותר מדי אכפתיות) ואם מההורים אז לא היה הרבה מה לעשות
8. מה אתם מאמינים שיכול לעזור כדי למנוע דברים כאלו? מודעות ואינטליגנציה רגשית גבוהה
9. האם אתם חסינים לאלימות כיום? חושבת שכן
10. מה עזר או יעזור לכם לפתח חסינות? התחושה שאין לי כלום בחיים (רגשי או חומרי) אלא רק את עצמי, גרמה לי לפתח אישיות מאוד מסוימת. אני נראית עדינה אבל משדרת משהו חזק מתחת לפני השטח, מקרינה החוצה שאני שווה והחיים שלי שווים.
11. משהו אחר רלוונטי שלא שאלתי? רק להגיד תודה רבה על השאלון הזה, הוא עזר לי להבין הרבה דברים.

lily kane

New member
אני שמחה שהוא עזר

באמת, האמת שמאוד מרגש אותי שא/נשים עונים אליו
כי ברור שזה די שיתוף במשהו מאוד אישי

stefanibrench

New member
למרות שאני טראנסית מזדהה עם ההגדרה ולכן אענה.

1. האם חוויתים אי פעם דחייה בגלל מי שאתם ?

המון, בעיקר בבית הספר, אבל גם במקומות תעסוקה.

2. האם אי פעם הייתם עדים לאלימות מילולית ?

אלא מה?! ברור

3. האם אי פעם כיוונו אלימות מילולית כלפיכם?

יותר מדיי פעמים ביניהם "חברה" קראה לי מול הידידים שלה "הדבר הזה"
4. איך הגבתם או הייתם מגבים והאם זה נגמר או היה נגמר בשלום?

פעם הייתי מגיבה תמיד, כיום זה לא מזיז לי

5. האם הייתם עדים לאלימות פיזית?

מספר פעמים

6.האם אלימות פיזית כוונה אליכם?

כן

7.איך הגבתם או הייתם מגבים והאם זה נגמר או היה נגמר בשלום?

הגבתי, וזה לא נגמר בשלום. זה נגמר בבית חולים

8. מה אתם מאמינים שיכול לעזור כדי למנוע דברים כאלו?

ללמד גם בבתי הספר על נטיות מיניות / מגדריות

9. האם אתם חסינים לאלימות כיום?

אף אחד לא חסין אף פעם, אבל למדתי לאן לא להתקרב ולבחור את מקום המגורים שלי במקומות עם מעמד סוציואקונומי נורמלי יותר מבעבר (ולדעתי יש קשר בין הדברים)

10. מה עזר או יעזור לכם לפתח חסינות?

לא מגיבה, לא נפגעת... שיתפוצצו

11. משהו אחר רלוונטי שלא שאלתי?

לא :)

lily kane

New member
זה אמור להיות ברור בכלל

זה לא אמור להיות ברור שאנחנו חיים בחברה אלימה
בחברה שמפחדת ומתנגדת לכל שוני, יש מקום לכולם.

בכול מקרה מעניין הדבר שאמרת על מצב סוציו אקונומי כי יכול להיות באמת שבתור קבוצה מדוכאת כדי להתמודד א/נשים מדכאים אחרים, זה די עצוב אבל הגיוני.

שמחה שאת מצליחה לתת להם להתפוצץ ויודעת מי את באמת
וכמה את שווה

snoopytush

New member
אני חושבת שלאנשים מהמעמד הסוציו אקונומי

היותר גבוה יש יותר אופציות גלויות ( בעיקרון תמיד יש אופציה אבל לאנשים שבמצב קשה
קשה לראות אותה. לפעמים כדי להשיג את האופציה ולנצל אותה צריך קודם להאמין שהיא קיימת..)
כלומר קודם כל הם פחות עסוקים בהשרדות יחסית וזה משאיר להם פתח קטן שהם יכולים להגדיל ולנצל להתפתחות
אישית וליצירת הזדמנויות נוספות ורכישת כלים.
שנית הם פחות לחוצים בכסף מאשר אנשים במעמד סוציו אקונומי רעוע הדברים פחות לוחצים עליהם
כך שהפנייה לעסקים "שחורים" פחות תקרוץ להם מאשר למישהו שמרגיש ביתר שאת את הלחץ ותחושת האין.
וכמובן שבהרבה מקומות עניים כבר התחילה ממזמן תרבות של אלימות. בגלל כל מה שאמרתי ולתרבות הזו
יש מורשת לצערי ולכן הצעירים הגדלים שם מלכתחילה בקבוצת סיכון יותר גבוהה להתפתות לדברים הרעים
או להקלע לתסבוכות

למעלה