התמודדויות

rolan

New member
התמודדויות

כל החיים הם התמודדות אחת גדולה. כי למי אין התמודדויות... ההתמודדויות שלנו מתחילות מהרגע בו אנחנו נולדים ועד שנעצמות העיניים ועוברים למקום שאיש אינו יודע עליו דבר... אולי גם שם מתמודדים
לי באופן אישי היו רבות, את רובן ככולן אני זוכרת, חלקן לטובה חלקן לא צלחו... שתיים מהן נחרטו עמוק בזכרוני וצרבו בנפשי זכרון כואב. על אחת מהן אני רוצה לספר כעת, את השניה אשאיר לפעם אחרת, כי כל פעם שאני מעלה את הזכרונות הם כואבים מחדש. אמי נפטרה לפני 2 ו9 חודשים, לאחר שחלתה במחלת הסרטן. 7 שנים היתה חולה. נאבקה, התמודדה ולא וויתרה, עד שזו הכריעה אותה. כשלושה שבועות לפני שנפטרה, חלתה בצהבת שזו אחת המחלות הנובעות מהפגיעה בכבד וזה סימן לסוף הדרך. בשבועיים שלפני פטירתה, כאשר ידענו שנותרו ימים ספורים, הבאתי אותה אל ביתי וסעדתי אותה במשך 24 שעות ביממה, לא משתי ממנה. היו איתי כל בני המשפחה (לסירוגין) - בנותיי, אבי, אחיותיי ואחיי. במשך הימים האלו, דיברנו על ה-כ-ל... אמא סיפרה לנו עוד ועוד זכרונות ילדות, סיפרה את סיפור המשפחה שלנו, פתחה חשבונות קשים וכואבים שישבו לה בלב ואפילו הותירה צוואה (לא כתובה) מסודרת וברורה. היא הדריכה אותנו איך וכיצד לנהוג בהלווייתה, בשבעה וכל אלה מולאו עד הפרט האחרון על פי בקשותיה. כל אלה, תועדו במצלמת וידאו ובטייפ מנהלים קטן שהצמדתי אליה בכל פעם שפתחה את פיה לדבר. בכל הימים הקשים והמדהימים האלו שעברנו, ארחנו עשרות בני משפחה, שהוזמנו על ידנו כדי להיפרד ממנה. הפגישות הללו, מן הסתם, היו לא קלות וחלקן קשות עד מאוד. לדעת שאתה בא להיפגש עם אדם קרוב, יקר ואהוב ולמעשה בפרידתך ממנו אתה יודע שלעולם לא תראה אותו שנית... אמי נפטרה בבוקרו של יום חמישי 21/6/01 (היום הארוך ביותר בשנה), היא עצמה עיניה כאשר כולנו סביבה. זו היתה דרכי להתמודד עם הפרידה הצפויה. זה עזר לי להשתחרר מעוד דברים שליוו את מערכת היחסים שלנו במשך שנים ואני מרגישה שלבסוף המעגל נסגר והושלם.

Neora Barak

New member
התרגשתי מאוד מאוד לקרא את ..

מה שכתבת, דודתי האהובה נולדה- ונפטרה בתאריך 21/6, מעניין שתמיד נהגה לומר, שזה היום שהיא הכי אוהבת בשנה, כמו אמך אף דודתי דאגה לכל הפרטים, השאירה בצוואתה את דירתה לבני, הדריכה אותו כיצד לדאוג לבית עוד מקטנותו, קנתה לעצמה חלקת קבר ומצבה בעודה בחייה, ובמשך שנותיה האחרונות דאגה להנחיל לילדי ולי את כל המורשת שלה, וסיפרוים מאוד מרתקים מעברה. זכית לסעוד את אמך לקראת מותה, היו לשתיכן התמודדויות לא קלות כל אחת בתחומה, למרות העצב הנוראי בלכתה ביסורים, את יכולה להתנחם שהשיבה את נפשה בקרב אהוביה, אין זו הפעם הראשונה שאני קוראת על אנשים שכל חייהם דאגו לאחרים ואף לקראת מותם כך, זו היא אצילות נפש, שתמיד מרגשת אותי מחדש, כמוה אף את בעלת כוחות סבל ויכולת נתינה, ודאגה לאחר, אשרייך, ואשרי אחייך, אחיותייך, ובנותייך, שהיתה להם אם וסבתא כזו, אחות כזו, ואם.

rolan

New member
נאורה יקרה../images/Emo39.gif

למרות הידיעה מראש, אף אחד לא עשה הכנות (כולל אמי) כמו שאת מתארת. צוואתה של אמי נאמרה לנו תוך כדי סיפור חייה. היא לא הורישה לנו דבר, אבי יבל"א נשאר בביתם ולא ירשנו ירושה שכזו... קצת לא הובנתי, לא נורא. תודה על תגובתך

Neora Barak

New member
אוי סליחה, לא התכוונתי לצוואה

פיזית דווקא, התכוונתי לצוואה רוחנית, שניתנת תוך כדי התמודדות, ומעידה על אצילותו של האדם, אצלנו במקרה היתה גם צוואה פיזית, אבל מה שמלווה אותנו מאז, זו ההכרות עם אשה מופלאה, שציידה אותנו בתובנותיה, לקראת העתיד, [אגב.. קראו לה עתידה !!..], ציינתי גם את יכולותייך העצומות שבאו ממנה, כל מה שכתבת מעיד על עוצמות גדולות בך.

אינטראק

New member
דברים מרגשים

בזמנו קראתי ספר של אליזבת קובלר רוס, שהיא חוקרת מפורסמת בתחום של התמודדות החולים הסופניים. היא מתארת כיצד התקופה האיומה הזו יכולה להיות גם זמן של הזדככות. מה שקרה אצלכם ומתואר בצורה מאוד מרגשת על ידייך.

rolan

New member
אינטראק../images/Emo39.gif

זהו בדיוק - זמן של הזדככות. זה מה שעבר עלינו, אז... תודה על תגובתך

פרידות

לדעת להיפרד, זה משהו שלא מובן מאיליו. היכולת להיפרד מאדם, להגיד שלום באמת, ולקחת את החלקים מן הקשר שהיה אל תוך הלב ואיתם להמשיך הלאה - זו יכולת שהלוואי והיו מלמדים בבי"ס. אני חושבת שאפשר "ללמוד" להיפרד - בעזרת תקשורת. מה שאמא שלך עשתה, הוא מרגש מאד, כיוון שהייתה תקשורת מאד פתוחה וגלוייה על נושא המוות, שרבים פשוט מדחיקים אותו, מתוך פחד. זה מעלה לי את הספר "ימי שלישי עם מורי" של מיץ' אלבאום (אני חושבת שזה שם המשפחה), שהוא ספר נפלא על פרידה שכזו. התמודדות עם אדם שעוד מעט וגופו לא יהיה כאן, אך נשמתו תישאר בלב ידידו.

rolan

New member
פרידות - קושי

שבאמת, לא כל אחד יודע להפוך ממשהו כואב וקורע למשהו שיתן את הערך המוסף. כי זה בבחינת - אם כבר אז כבר... המילים האלו קרות ונשמעות (אפילו לי) מרוחקות, אך בפועל זה מה שהיה. כתבת על "ימי שלישי עם מורי" - בימים האלו הקשים שעברנו עם אמי, הביא לי אחי את הספר, קראתי אותו במקביל לתהליך המדהים הזה. זאת היתה חוויה כפולה. עברו עלי ימים של חלום, כשהקריאה בספר מלווה אותי כאילו נכתבה עבורי... ואם תרצו את הסיפור כולו, כתבתי אותו. תודה רבה להבה

../images/Emo14.gif

רולן.את לא יכולה לתאר לעצמך על איזה עצב (ממילה עצבים) פרטת, כשהפנית אל הבלוג שלך..אני לא כתבתי על זה בפירוט בפורום הזה, אבל אני החלמתי מהפרעת אכילה שכללה בתוכה את הצורות השונות (אנורקסיה, בולימיה ואכילה כפייתית). כתבת בבלוג הרבה על אימך ואח"כ עברת לכתוב על הבעיות עם ביתך. אולי יש קשר בין הדברים? אולי הבת לא ידעה להתמודד עם האובדן, או לחלופין עם האובדן שלך את אימך...אני שמחה ששמתם לב למצב והתחלתם במעשים. אפשר לנצח את זה. אני רוצה להפנות אותך גם אל פורום "הפרעות אכילה" בתפוז כאן , כדי שתוכלי לקבל תמונה מזוויות ראייה שונות, שדומות יותר לראייה של ביתך את העולם כעת.

rolan

New member
אולי...

ודווקא חשבנו על הכיוון... קשה לדעת מה עבר עליה ובתוך ראשה. וזו היתה ההתמודדות הנוספת עליה עדיין לא כתבתי כאן... אני כעת בתוך העניין בבלוג שלי וקשה לי להכנס לזה שוב. מכירה את פורום הפרעות אכילה, בזמנו ביקרתי בכל פורום או אתר אפשרי וקראתי כל מה שהיה לאינטרנט להציע... (הכי זמין והכי קרוב). כיום היא בריאה, אבל, את יודעת זה שברירי ופגיע... העברתי את הכתובת לבלוג שלי (אחרי התלבטות קשה עם עצמי) כדי להרחיב על סיפור הפרידה מאמא שלי, משום שכאן לא יכולתי להרחיב ולפרט כמו שזה נעשה בבלוג. תודה להבה

../images/Emo24.gif

שמחה שביתך בריאה כיום. באמת לא שמתי לב לתאריך שכתבת שם - שהוא משנת 2003. מאז הבעיה ועד היום, היו הרבה שינויים במשפחתך מבחינת תקשורת? את מרגישה שהיחסים בינך ובין ביתך השתפרו מאז ההחלמה?

rolan

New member
לא ../images/Emo10.gif

בעניין הזה, הפתיחות והרצון לשתף אחרים, לא הצלחנו - אני, המשפחה וכל הרופאים שהיו סביבה... היא נעולה בפני העולם וממעטת לשתף אותנו בעיקר. אני מקווה שיום אחד ייפרץ הסכר והיא תראה שהשחרור מביא אושר

כן...זה לא פשוט

גם אני, מול הוריי - סגורה מאד. משהו עדיין לא השתחרר בעניין הזה, מדפוסי העבר. אני מודעת לכך, ולכן אני מנסה טיפין טיפין לעבוד על זה, אבל זה לא פשוט - יש הרבה כעסים על אימי. היו גם כעסים על אבי, וכעסים על המחלה, והאשמות על איך שנהגו בי בילדות - כל זה הוא נחלת העבר, פלוס מינוס. אבל אני אופטימית. וגם, מחזקת אותי העובדה - שגם הם לא מתייאשים מהסגירות. וגם הם מנסים,בדרכם שלהם לשפר את המצב.

עוד משהו

חשוב לי, מול הוריי, לדעת - שהם אוהבים אותי בכל מצב. גם במצבים בהם אני לא ה"בת המושלמת שלה הם ציפו" שמשוחחת איתם ומגיבה לעניין. אני כבר לא מנצלת את הנקודה הזו (כי יש כאן משהו ילדותי, מצידי - להחזיק אותם על אש קטנה כזו), אחרי שפיתחתי מודעות אל צורת החשיבה הזו. אבל ההתפתחות הזו היא די חדשה, עניין של החודשים האחרונים - זה הוביל לשיפור עצום ביחסים, אגב.

rolan

New member
מצד אחד, להבה

דברייך מפחידים אותי - שעדיין לא הגענו בכלל לצומת כלשהי ועוד ארוכה הדרך... מצד אחר - האופטימיות שזה בכל זאת משרה בי, שיש דרך מוארת מתישהו, שיש תקווה... ועוד משהו שכתבת בהמשך... הבת שלי עשתה כל מיני דברים (חלקם מפחידים אפילו), הכל כדי לדעת מתי זה יקרה, מתי נתייאש ונפסיק לאהוב אותה, זה כמובן לא קרה! להיפך... הבהרתי לה, שבכל מה שתבחר לעשות, להיות וכו' אנחנו איתה, נאהב, נתמוך, נחבק ונהיה... אני חושבת שזה מחלחל ואיפשהו טיפה נחרט בתודעתה. תודה להבה, הארת לי

אני לא בטוחה

אולי בגלל שאני מזדהה עם הבת שלך בקטע הזה אני עכשיו בתהליך של החלמה מהפרעת אכילה אבל אני עדיין מאוד סגורה בעיקר עם ההורים ואני לא בטוחה שזה אי פעם ישתנה

וואו .....ריגשת אותי...מאד.....

אין לך מושג מה עשית לי אני חושבת שאת בהחלט אחת האנשים האמיצים והחזקים ביותר שיש כי לראות איך זה קורה לאמא שלך לעמוד מול אמא שלך כשאת יודעת שזה הסוף ................ בבחיים לא הייתי מצליחה לעשות את זה בחיים כל הכבוד לך באמת כל הכבוד את מדהימה מדהימה ממש ממש אין לי מילים לתאר את מה שאני חושבת עליך כרגע יו השארת אותי בהלם

rolan

New member
גלילית מתוקה ../images/Emo13.gif

את לא יודעת כמה כוחות נפש יש לך, עד שאת לא נזקקת להם - אני בטוחה שיש לך. לא הייתי רוצה שתעמדי בנסיון כזה, אך גם אני, בדיוק כמוך, מעולם לא העליתי בדעתי שאוכל לעמוד במטלות נפשיות קשות.... כתיבת סיפור הפרידה מאמי בבלוג שלי נבע מתוך הצורך, בין היתר, להאיר לאנשים כל מיני מקומות אפלים בחיינו ולהראות להם שאין מה לחשוש, כשמתנהגים באופן טבעי.... תודה גלילית

one smile

New member
../images/Emo20.gif

קראתי את ההודעה ובהמשך גם קראתי קצת בבלוג שלך. ריגשת אותי מאוד בכותבך על ההתמודדוית הללו. יש לך הרבה כוחות נפש, מעריכה אותך על כך.

למעלה