התמודדות בגן

m a n d e

New member
התמודדות בגן

יש לנו בן רגע ל-3 שנה ראשונה בגן. אנחנו גרות בסביבה פריפרייאלית ומשפחות חד מיניות באיזרונו לא שכיחות. טרם בחרנו גן הצגנו לגננות את הסוגיה של השונות וגם הגננת בגן הזה כמו גם אחרות לא הביעו בעייתיות עם המשפחה השונה. בפועל, לאט לאט מתחילה לבצבץ השונות מצידו של הילד, הוא פתאום שואל, מתעניין, מבין שאצלנו במשפחה זה אחרת. אז בבית אנחנו מסבירות לו ולהרגשתי מתמודדות בסך הכל יפה. אבל אני לא יודעת איך בגן. השבוע הזוגה דיברה עם הגננת על יום המשפחה שקרב ובא, והעלתה את ההתלבטויות והחששות שלנו מזה שהילד ירגיש שונה אבל שהצוות לא יידע להכי את השוןנות. הגננת מצידה אמרה שכיוון שזו פעם ראשונה שיש לה ילד כזה בגן היא באמת לא יודעת לתת תשובות מהשרוול אלא צריכה לחשוב על זה. היא אמרה שהיא מאוד מעריכה את הפשטות והזרימה שבה היא רואה שאנחנו חיים, ואת הקשר עם הילד. האמת ששמחנו על הכנות מצידה, וגם הבענו נכונות לחשוב ביחד ואולי לחפש ספרי ילדים מתאימים שיוכלו להתייחס אליהם בגן. אבל עשיתי חיפוש כאן וגם ברשת ולא ממש מצאתי משהו מתאים לגילו. אשמח להמלצות על רעיונות איך לעזור לגננת ולצוות להתייחס למשפחה שלנו בלי שזה יהיה סוג של "וואו" אבל כן ייתן מענה מכיל וטבעי לילדון המאוד רגיש שלנו. וכמובן, המלצות על ספרות מתאימה גם להבאה בפני הילדים ואולי גם כחומר עיוני לצוות. תודה.

טל יונה

New member
סרט דוקומנטי

שלום , לצערי אני לא יכולה להמליץ כי אני לא מבינה בנושא. קוראים לי טל יונה ואני תלמידת י"ב בבית הספר קציר ברחובות. אני לומדת במגמת תקשורת ובסוף השנה אני צריכה להגיש סרט דוקומנטרי בנושא שמעניין אותי ואת חברותי לצוות. לאחר חיפושים רבים וחשיבה אינסופית, החלטנו כי אנחנו רוצות להתמקד בהורות הומולסבית. במידה ואת ובת זוגתך מעוניינות לחשוף את חייכן ולעבור ביחד איתנו את מסע החשיפה , נשמח שתצרו איתנו קשר. זהו סרט דוקומנטי לא צהוב / רכילותי למטרות חינוכיות בלבד , הגשה לבגרות . מייל :[email protected] / טל': 0504509671 אשמח לשמוע את תגובתך , מחכה להצעות :) מקווה שתמצאי את התשובות אותן את מחפשת , טל .

כאן הם

New member
למה זה צריך להיות "התמודדות"?

ילדים בני 3 בגן אפילו לא יודעים מה זה "הומו", "לסבית" או "משפחה חד מינית". ואפילו אם הם ידעו שלילד שלך יש שני אמהות, קשה לי להאמין שתתפתח בעיה או "התמודדות". לעומתכן, אתן חושבות שאמהות גרושות, אלמנות או חד הוריות מודאגות מ"התמודדות" שיהיה לילד שלהן בגן? תאמיני לי שאפילו הורים לילד שמן לא מודאגים מ"התמודדות" למרות שמיד רואים שהילד שמן ויש סיכוי הרבה יותר גדול שהוא אולי יקבל הערות פוגעות. לדעתי אתן מודאגות ללא שום סיבה ממשית. מספיק להודיע לגננת שלילד שלכם יש שני אמהות ולודא שלגננת יש גישה נכונה ומקבלת לנושא. זה כל מה שצריך לעשות. אז, אם הגננת תשמע או תראה שילד אחר מציק לילד שלכן מכל סיבה, כולל זה שיש לו שני אמהות, היא כבר תטפל בזה. אין צורך ברעיונות ועזרה לגננת להתמודד כי אין פה משהו מיוחד להתמודד איתו. גננת היא מאוד מנוסה והיא מתמודדת יפה מאוד עם כל הצקה ופגיעה של כל ילד בילד אחר מכל סיבה, החל מזה שהוא שמן, קטן, חלש או משקפופר וכלא בזה שיש לו שני אמהות. רענן

m a n d e

New member
כי באיזור המגורים שלנו זו התמודדות...

גם יומיומית שלנו וגם של הסביבה שבה אנחנו מאוד מאוד חריגות. הגננת אמרה שבוודאי שאם תשמע שמציקים לו תעצור זאת, אבל עדיין - גם היא עצמה אמרה בכנות ובפתיחות שהנושא חדש לה ובהחלט מוכנה לשמוע מאיתנו רעיונות איך ומה לומר. לכן כתבתי התמודדות...

irisgov

New member
גם באזור שלנו אנחנו לא מחזה נפוץ

אין לנו ילדים בגן (תודה לאל על חסדים קטנים). הקטנה בת 9. ולא שמעתי שהילדים נתקלו בקושי כלשהו, מעבר לאמירות מילדים אחרים בנוסח של "זה לא יכול להיות" והסבר שלהם שדווקא כן. כך, שלמרות שאין לי עצות מועילות, אני מאוד מקווה שהחששות שלך יתבדו, ובינתיים עושה רושם שיש נכונות מצד הגננת להקשיב ולשתף פעולה, וזה כבר מצויין.

רענן אני לא מסכימה איתך

תגובתך נשמעת כזלזול באינטלגנציה של הילד, אז אני אספר לך שהבת שלי בגיל 4 כבר אמרה לנו, יו יש לי חברה שיש לה 2 אימהות !!! אני גם רוצההההה, אז שאלתי אותה : במקום אבא את רוצה אמא נוספת? היא ענתה לנו תשובה שהרגה אותנו: "אמא, יש גם 3 הורים כן יש , יש לנעמה אבא ו2 אימהות, אפשר , נו אמא תסכימי"... אז אני מבקשת ממך רענן לא לזלז באבחנתו של הילד.

כאן הם

New member
איזה הבחנה של ילד

את למעשה רק מוסיפה למה שאני אמרתי: שילדים כל כך צעירים הם מאוד מקבלים ואין להם גישה שלילית. בגיל כזה צעיר, ילד לא יודע מה זה "הומו" או "לסבית" וגם לא יודע ולא מבין למה זה "רע". הסיכוי ל"התמודדות" (במובן השלילי) בקרב ילדים בני 3 ואפילו יותר מבוגר הוא כמעט אפסי... ואם יש בעיה, בגיל כזה צעיר, אפשר לטפל יפה מאוד בילד שמראה התנהגות שלילית. רענן

אבא גאה

New member
לא יודע לגבי ספרים

אם כי אני יודע שקיימים. אולי תיכף יביאו כמה רעיונות אבל ההמלצה שלי שהגננת פשוט תגיד שביום המשפחה חוגגים את המשפחה ויש כל מיני סוגים של משפחות, כאלה שיש להם אמא ואבא, יש משפחות חד הוריות שיש רק אמא או רק אבא, יש משפחות עם שני אבות ומשפחות עם שתי אמהות. זה בסה"כ יכסה את הקשת. ולבקש מהן לברור מילים, שתדברנה בלשון "משפחה" או "הורים" ולא שיחזרו על המנטרה "אמא ואבא" .

מצטרפת להצעה של אבא גאה

ראשית- הבן שלכן קולט את השוני וזה בסדר גמור, זה בדיוק השלב ההתפתחותי המתאים וזה רק מראה שהוא בסדר גמור
אני מעריכה את הכנות של הגננת המתיעצת איתכן ואומרת לכן שאין לה נסיון קודם, אבל אולי כדאי להזכיר לה שיש לה נסיון- וכי לא היו מעולם בגן ילדים להורים גרושים? ילדים יתומים? ילדים לאם חד הורית? סתם ילדים שאחד ההורים הוא בצבא קבע ולעולם לא רואים אותו? משפחות שבהן מי שמגדלת למעשה את הילדים היא הסבתא? משפחות שהן פרק ב' של אחד/שני ההורים כך שיש לילדים חצאי אחים? כל אלה הן למעשה משפחות שמגרדות את השטנאץ. אם יש בעיתיות ביום המשפחה הוא הנטיה לחפש את השטנאץ הזה אצל כל המשפחות, ואז באמת מי שחורג מרגיש שהוא לא בסדר. ולגננות, גם למשובחות שבהן, יש לעיתים חיבה יתרה לשטאנצים... אבל אם מרחיבים את מושג המשפחה לכלל האנשים שאוהבים את הילד ומעורבים בחייו- פתאום מתקבלת תמונה מגוונת ויפה. כך למשל במקום להנחות את הילדים להביא תמונה עם אמא ואבא- להגיד להם שיביאו תמונה של המשפחה. זה כבר צעד ראשון וחשוב להרחבת המעגל. אני חושבת שהגישה הזו גם מסכמת שלל דיונים שהיו כאן בעבר בנושא הזה, ושמהם עלה שגישה פתוחה של הגננת, היא המפתח לתחושה טובה של הילד/ה בגן.

m a n d e

New member
את מאוד צודקת בעניין השטאנץ...

אנחנו עוד לא יודעות איך ומה מתוכנן ליום המשפחה ולכן הקדמנו לדבר עם הגננת כדי שתשים לב להתייחס נכון.בגן הזה יש שתי גננות. הגננת של הקבוצה של הבן שלי נראית מאוד פתוחה ומקבלת, הגננת של הקבוצה הבוגרת יותר פחות. היא זרקה לזוגתי פעם משהו על "מה ההורים יגידו..." ולגבי הסייעות אני לא יודעת מה עמדתן, אבל ברור שבסביבה שאנחנו חיות בה זה כן שונה וזו כן התמודדות אחרת של צוות הגן מאשר באיזור המרכז שבו יש גנים שזו לא פעם ראשונה שיש בהן ילד למשפחה חד מינית... בכל מקרה, את הספר של יהודה אטלס עוד לא יצא לי לראות. ראיתי שני ספרים שבאחד מהם יש כמעט את כל סוגי המשפחות אבל לא זוג אמהות... ועוד אחד שיש אזכור קטן אבל הוא מעט בוגר לגיל שלנו. אחפש את יהודה אטלס. תודה.

יש ליהודה אטלס ספר מקסים

"כל אחד והמשפחה שלו", שמדבר בדיוק על הנושא הזה- משפחות שונות מכל מיני סוגים. יש שם בין היתר גם משפחה עם זוג אמהות ומשפחה עם זוג אבות (עכשיו אני רק מחכה לספר ההמשך בו יהיה גם ילד שאבא שלו ילד אותו...
). בקיצור, מומלץ!

בין הספרים הבודדים שיש

אבל לדעתי לא ספר טוב. המון סטראוטיפים. הטקסטים על משפחה חד הורית ועל אימוץ גרועים וגם הטקסט על משפחות חד מיניות. יתרונו היחיד של הספר, שהוא בין הבודדים שמעלה את הנושא.

שתי נקודות שחשוב להתמקד בהן (לדעתי)

הראשונה, שבכל הפעילות שיש בגן המשפחה שלכן תבוא לידי ביטוי באופן הטבעי יותר. למה אני מתכוונת? בגן של הגדול, בזמנו, הילדים הכינו תמונה של המשפחה שהדמויות בה נגזרו מהעיתון. אצלנו כמובן שהופיעו שתי נשים, ואפילו הקפידו שאחת תהיה מתולתלת והשנייה חלקת שיער ( נדמה לי שהמתולתלת היתה אירית רוזנבלום
). הנקודה השנייה, שבמידה וביום המשפחה מביאים מפעיל, חשוב שהגננת תיידע אותו מראש, כדי שלא תתבאסו בחגיגה עצה. שיהיה בכייף!

שצליבוץ

New member
כמה סופרים שסופרים משפחה

הספר של יהודה אטלס קצת ארוך לגיל הזה, אנחנו שנה שעברה ביום המשפחה הבאנו לגן את הספר" כמה סופרים שסופרים משפחה" והגננת הקריאה לכל הילדים וכולם נהנו :)

למעלה