התמודדות כאיש QA בחברה

erezbt

New member
התמודדות כאיש QA בחברה

היי אני רוצה לשמוע את דעתכם ? עבדתי בחברה כאיש QA ומתכנת וכאשר ביקשתי ממפתחים לכתוב unit tests הם לא כתבו, ולא כתבו מסמכי hld התרעתי על כך אבל לא הקשיבו לי ובבדיקות שלי כאיש QA כל הבאגים התגלו אצלי, אבל לא הצלחתי לעלות על כל הבאגים והם התגלו אצל הלקוח מה הייתם עושים במקומי ?

להתריע שוב ושוב.

להודיע להנהלה שכדי שתוכל לבצע את העבודה שלך בצורה טובה אתה צריך שיתוף פעולה מהפיתוח. אנשי פיתוח הם לא ילדים קטנים (טוב, אולי חלקם כן), והם צריכים להבין שכולכם הולכים למטרה משותפת וזה רווח לחברה.

erezbt

New member
המשך...

כאשר התרעתי חטפתי על הראש ואמרו לי שבבדיקות System הייתי אמור לבדוק את הכל ? האם זה היה נכון שאיש פיתוח ישתמש בבדיקות שאיש QA בדק?

vinney

Well-known member
בהחלט לא

כשעבדתי כאיש QA (וכראש צוות), הצבתי תנאי ששום רכיב לא יכנס לQA בלי שהמפתח יציג את בדיקות שעשה בUNITEST ואת התוצאות של הבדיקות האלה. בהתחלה המפתחים הציגו נתונים פיקטיביים, אבל כשהעלתי באגים להנהלה שסתרו לחלוטין את הנתונים שהציגו המפתחים, בהנהלה הבינו את חומרת הנושא, והמפתחים הם אלה שחטפו. חשוב להבין, שלא משנה מה, יהיו באגים אצל הלקוח. אבל יש דברים שהם א"ב, ובלעדיהם אין בכלל טעם להכנס לבדיקות QA. ברור שUNITTEST לא צריך להיות מפורט ומקיף כמו בדיקות ה SYSTEM, הוא גם לא יכלול שום דבר הקשור לאינטגרציה. אבל UNITTEST חייב לכלול SANITY TEST, וגם ויודא של הרכיב שפותח לדרישות שהוצגו לפיתוח, ברמה הבסיסית. בלי זה אין לך מה להתחיל לבדוק בQA.

למעלה