התמודדות מול "חבר" בעל חוב כספי

fireout

New member
התמודדות מול "חבר" בעל חוב כספי

לפני כחודשיים קיבלתי הצעה ממי שחשבתי אז לחבר לבניה של אפליקציה מסוימת (אני תוכניתן).
הסכמתי לעבודה בלי לדרוש מקדמה ואפילו לסכם את השכר המגיע לי.
אני מכיר את האדם שנים רבות ובעבר הייתי מתייעץ עימו רבות בנושאי קריירה והיינו מבלים רבות יחד, על כן סמכתי על שיקול דעתו שיתן לי את התמורה הכספית המתאימה לעבודתי.
בניתי את האפליקציה וננתי לו, הוא החל להשתמש בה עם לקוחותיו אבל תמורה כספית לא קיבלתי.
לאחר מספר שיחות טלפון ומיילים הוא אמר שהוא מצטער ושהוא שכח לגמרי וסגרנו על 2500 שקלים תמורת העבודה.
מאז, הוא מתחמק ממני באופן קבוע.
טוען שהמיילים שאני שולח לו עוברים ישירות לספאם, לא עונה לי בווטסאפ, לא עונה לי לשיחות טלפון.

כיצד על לנקוט? בכל זאת זה אדם שאני מכיר ולא מישהו מהרחוב ולא כל כך שמח להכנס איתו לעניינים משפטים.
מה שוודאי זה שאיני מעונין להמשיך להיות איתו בקשר ובטוח שלא לבצע עוד פרויקטים בשבילו, כעת אחרי שגיליתי את פרצופו האמיתי.
ברצוני לקבל את כספי בלי ליצור יותר מדי מהומה וריב ביננו ופשוט לנתק את הקשר בצורה יפה ובהדרגה להעלם.

כיצד עלי לפעול?

TheSecretWithin

New member
קודם כל

אני מקווה שלמדת לקח לגבי עבודה עם חברים, לגבי התנהלות עם כספים ולחתום על חוזה עבודה בצורה מסודרת.גם אם זה היה אח שלך. עסק זה עסק.
אתה מנסה להשיג אותו והוא מתחמק.
אתה יכול לפנות לבית משפט לתביעות קטנות, תצפה לתהליך ארוך.
לפי כן הייתי מנסה להפתיע אותו בביתו פעם אחת, ולהגיד לו: שלום, אנחנו נוסעים ביחד לכספומט ואתה מביא לי את הכסף, עכשיו.
האופציה האחרונה היא לראות בכסף הזה כתשלום ששילמת על לקח שלמדת.
גם לי פעם אחת גנבו 3000 שקל באמת בגלל תמימות על גבול טיפשות שלי, הנושא שלי בטיפול של המשטרה.. אני יודעת שאני לא אראה את הכסף בחיים.. אבל לפחות למדתי לקח.

להפגש פנים אל פנים ולדרוש יפה את הכסף ואם זה לא עוזר אז להגיד לו מכתב אזהרה מעו"ד שמציין שזה או הכסף או שממשיכים הלאה למשפט ושזה יגמר לא יפה ..
ואם לא עוזר אז לממש ה"איום" וללכת עם זה לבית משפט

fireout

New member
תודה על התשובות אבל...

זה בדיוק הדברים שאני לא רוצה להגיע אליהם.
אני מנסה לפתור את זה מולו בצורה יפה ולא לזרוק עליו איומים, בטוח שלא להגיע אליו הביתה ולצעוק עליו שיבוא איתי לכספומט.
מנסה לפתור בדרכים יפות.
תודה.

לא אמרתי לצעוק אלא להתעמת בשקט .. גש אליו ותסביר לו יפה ובשקט שזה לא הולך ככה ושזה מעכיר את היחסים בינכם ושאתה רוצה לחתוך עניין , לקבל את הכסף ולסגור את הפינה הזאת כי אתה באמת לא מעוניין לדרדר את זה למצב של גרירה למשפטים וכיו"ב .. יבין ת'רמז - מה יפה , לא יבין אז "א'לאגר קומו ל'אגר מון אמי"

why worry

New member
SMS/שיחת טלפון כמו

"כל ההתחמקויות האלו לא לעניין, לא מתאים לך ולא ציפיתי ממך... בוא נתנהג בצורה בוגרת, אחרת העניין יגמר לא יפה, ואני לא רוצה שזה יגיע לשם."

שלח לו מכתב אמיתי (עם אנטרקס)

http://www.youtube.com/watch?v=XOctmPlQpmM

וברצינות, אם אין לך איזשהוא חותם דיגיטלי על המוצר המוגמר
או איזשהוא תיעוד אלקטרוני או מציאותי שמספק בעלות וזכויות
יוצרים לך, אז מה אתה רוצה שיגידו לך כאן?

ניסית יפה בלי להזיז את התחת במציאות, הוא מתעלם יפה.
אתה לא רוצה להיות ישיר ותקיף, אתה לא רוצה להתחיל להעזר בגלגלי
הצדק האיטיים. תשאל את עצמך מה אתה יכול עוד לעשות?
להזמין לו 200 פיצות הביתה? לחטוף לו את האוגר?
לתכנת וירוס? לשים גלימה ומסיכה ולקחת את הצדק לידיים?

אתה יכול לנסות להעזר בשירותי גישור, אבל הוא צריך להזיז את התחת ולבוא לפגישות האלו גם. אם אתה מכיר אותו אישית אולי
יש עוד מכרים משותפים במציאות שאתה יכול לפנות אליהם ולערב
אותם כדי שיפעילו לחץ פיזי מתון.

אתה יכול להעלות תמונה שלו לפייסבוק עם מלל ארוך ומרגש על למה
הוא קקי, וכל העם בלי מחשבה יפעיל שיפוט שלילי ותגובות מגעילות
עליו ותוך כמה שעות זה יחלוף עם השיתוף המיותר הבא...

אישית אני גם חוויתי דבר דומה ולמדתי את הלקח.
תחליט איפה הקו האדום שלך בנוגע לעניין הזה ובדרכי התגובה אליו
ופעל בהתאם.

fireout

New member
האמת הרעיון של WHO WORRY מעולה!

אי אפשר לעשות חותם על תוכנית.
כן יש לי עליה קניין רוחני אבל אני לא יכול באמת לחתום אותה בצורה שאי אפשר לבטל\למחוק.

תשמע, הלקח שלמדתי מזה שווה לי האמת יותר מהכסף.
אדם שחשבתי שהוא חבר מאד טוב.
נורא עצוב שאנשים מתנהגים ככה על 2000 שקל.
אני לא רוצה להתחיל לריב איתו כי זה לא יתן לי כלום, זה לא יביא לי את הכסף ובטוח לא יביא לי בריאות\סגירה נפשית.

תודה לעונים.

באמת עצוב שכך מתנהג חבר

אבל תלמד לקח - אנשים הם אינטרסנטיים, דואגים קודם כל לעצמם.

הוא נשמע מעולה

כי הוא מציע לבוא כמו שבאים לחבר אמיתי
בלי כל המסביב ולהגיד לו דוגרי מה קורה ואיך זה נראה.

אבל בתכלס הוא בסך הכל מציע לך עוד מלל לסמס/טלפון
וניסית את זה כבר. תחזור לעדכן, כי אם אתה מעמיד אותו במבחן
הוא יכול לוותר וליצור קשר עם תגובה רצינית לעניין, מעבר למה
שהוא יגיד.

והוא יכול להעמיד אותך בחזרה במבחן, ולהמשיך להתעלם ממך כדי לבדוק אם אתה מבלף.

Puskas

New member
תחושת ה"לא נעים" הזו תפיל אותך

שלח לו מכתב רשמי מעורך דין שמבהיר שההתחמקויות שלו נמאסו עלייך ושאתה רוצה לשמוע ממנו.
ברגע שתשמע תבהיר לו שזה לא מכובד שהוא מתחמק ככה ושתירוצים כמו "המיילים עוברים לספאם" או "הטלפון שלי מסנן אותך אוטומטית" לא עוברים..
עשית בשבילו עבודה, זה הזמן לשלם.. הרי הוא לא היה מתחמק ככה מחברת חשמל או מתשלום לעירייה נכון? אז למה איתך הוא מרשה לעצמו? כי אתה חבר?
אם אחרי מכתב מעורך דין הוא לא ייצור קשר, תתבע אותו ותיפגשו בבית משפט לתביעות קטנות..

קונדסבא

New member
דעה שלי

קודם כל, יש סיכויי גדול שבית המשפט לא ממש יכול לעזור לך פה כי לא חתמת על חוזה ולא הסכמתם על כלום. בית המשפט הוא לא שמאי, והחבר לא גנב כלום. אני לא שופט ולא עורך דין אבל מראייה ריאלית של מצב העניינים פה, נראה לי שכוח לא יעבוד פה. (אם יש פה עורך דין בקהל, שיתקן אותי אם אני טועה:))

לפי דעתי הגישה הנכונה היא כמו שכבר כתבו לך, לפתור את זה בין חברים. תגיד תודה שלא באמת הפסדת פה כסף אלא רק רווח פוטנציאלי, ועליו מפצה לפחות הניסיון שצברת בעבודה, וניסיון זה תמיד חשוב בתחום הזה.
כך או כך, אתה רואה שהחבר משחק איתך משחקים, אז תתחיל גם אתה לשחק משחקים. אני לא הייתי חושף בפניו עד כמה אתה נחוש להוציא ממנו את הכסף, כי זה ירתיע אותו. לפי דעתי תתחיל בקטן- תנסה להוציא 500 שקל, למזער נזקים. אולי שווה לשחק אותה כאילו הוא עושה לך טובה, שאתה זקוק ל-500 שקל בשביל משהו דחוף. אולי יהיה לו יותר קל לוותר על הכסף בחלקים מאשר בפעם אחת.

Liliumit

New member
הרי התנהגת איתו יפה מאוד,

מיילים, וואטסאפ, שיחות טלפון.
תשלח לו מייל ותכתוב לו שהגיע זמן התשלום, שאתה מצפה לקבל את הכסף עד לתאריך מסויים ואם לא... אז סיימת לשחק יפה.
באאוטלוק יש אופציה לראות האם הנמען ראה את המייל ששלחת, ז"א, פתח אותו וקרא אותו.

nitzan321

New member
למה אתה לא חושף בפניו את ה"קוד שהטמעת" בתוך ?

הרי רק אתה יכול לגרום בתאריך XXX למחשב\סמארטפון שלו לשבוק.
והאפליקציה גם מקושרת לסרבר מרוחק שאתה יכול להפסיק בכל רגע.

כמובן שההצעות למעלה הן רק במקרה הגרוע ביותר כי אתה משקר. וכדאי שיבוא רק אחרי כל הניסיונות האמיתיים.

צמח בר81

New member
כולם רצו פה לפתרונות - אבל לפני כן

לפני הפתרונות אתה צריך להחליט איזה מחיר אתה מוכן לשלם(לווא דווקא כספי)?
לא מוכן לשלם מחיר נוסף - כפרה על הכסף - שלמת שכר לימוד לאיך מתנהלים עם עסקים וחברים
פניות נוספות - הפנייה הלא משפטית היחידה שיש בה טעם היא מכתב רשום שתהיה לך הוכחה ששלחת והוא פתח
מכתב מעו"ד/בית משפט לתביעות קטנות - זמן/כסף, בנוסף,אם יש לכם מכרים משותפים הסיפור עלול לצאת אליהם, קח זאת בחשבון
אם אתה הולך למסלול המשפטי קח בחשבון שצריך להיות תעוד לכל דבר - דואר רשום/מייל/פקס עם אישור קבלה
אני הייתי מתחיל במכתב רשום ואז כנראה הולך למסלול המשפטי

אתה תמיד יכול לנסות :

לכתוב שדרוג שינעל את האפליקציה אחרי חודש, ויאלץ את המשתמש להכניס קוד.

זה הרבה יותר קל אם אתה מדבר על אפליקציית סלולר...

אני הייתי עובדת עליו באיזושהי צורה.

אתה מכיר את הסיפור, על הההורים שהבן שלהם הלך לאוניברסיטה ללמוד רחוק מהם ולא היה מחזיר להם תשובות
על המכתבים?
הם כתבו לו מכתב וכתבו לו בסוף המכתב שהם מצרפים שטר כסף, אבל לא צירפו את הכסף וכמובן שהוא כתב להם בחזרה,
מה שלומכם ומה נשמע וכמובן - נראה לי ששכחתם לצרף את הכסף.
בקיצור, הייתי כותבת לו אימייל שאני ממש כועסת עליו וכו' ובגלל זה היה לי פיתוי לא לספר לו משהו חשוב שגיליתי על האפליקציה
אבל היושרה המקצועית שלי לא מאפשרת לי לעשות כזאת פדיחה, (או משהו אחר שנשמע לך אמין, משהו שיסביר
למה אתה מוכן לעזור לו למרות שהוא דפק אותך בצורה כל כך חסרת בושה). ואז הייתי כותבת לו שיש דפקט
די רציני באפליקציה, משהו שיכול לגרום שיתבעו אותו. ושהוא צריך להתקשר אליך כדי שתסביר לו כיצד להתגבר על הבעיה.
אם הוא יבלע את זה ויתקשר תאמר לו שאתה מוכן לגלות לו מה הבעיה רק אם הוא ישלם לך.
אולי יעבוד ואולי לא, אבל שווה לנסות.

fireout

New member
תודה לכולם + קצת תשובות

האפליקציה יושבת בסרברים שלו ככה שכל שינוי בקוד זה שטויות כי הקוד אצלו.
יש לי גישה לסרברים שלו אבל אני סתם יפגע ביושרה המקצועית שלי אם אתחיל לעשות שטויות, חוצמזה שאני די בטוח שזה לא חוקי (זה כמו לפרוץ לבית של מישהו שגנב ממך משהו).
ת'אמת הכסף פחות מפריע , מה שמפריע זה שאני מאבד את האמון בבני אדם (זה לא המקרה הראשון, היו עוד מקרים שחברים אכזבו, אומנם לא בצורה מקצועית אבל בכל מני הזדמנויות ומקרים שונים) ואני תוהה אם יש מישהו שעלי לתת בו בכלל אמון חוץ ממשפחה.

היום אתקשר אליו ואומר לו על דעתי ומקווה שהוא יתפכח.
גם אם ישלם או יתחמק, את ענייני איתו סיימתי לתמיד.

ליתר האנשים באמת ממליץ תמיד לקבל 60 אחוז תשלום מראש ולא לבטוח באף אחד, אנשים מאכזבים.

תודה.

למעלה