התמודדות נפשית עם בלגן - הכיצד?

orlyfu

New member
התמודדות נפשית עם בלגן - הכיצד?

אחד הדברים שמטריפים אותי בלהיות כל היום עם יובל בבית זה הבלגן שאנחנו מבלות בתוכו. מכיוון שאני מחזיקה מעצמי אמא "מאפשרת", אני נותנת לה לעשות כל מיני דברים שהתוצאה שלהם היא - עוד בלגן. לקרוע חתיכות מנייר טואלט, להוציא כלי פלסטיק מהארונות, קופסאות שימורים, אריזות של אוכל יבש, למשוך גרביים מהמגירות, כביסה נקיה מהסל, באמבטיה יש לה אוסף של בקבוקונים ריקים, קופסאות פלסטיק קטנות וכו'. ליובל מעניין, ואין לי ספק שהיא לומדת מההתנסויות האלה. אבל כמויות הבלגן שזה מוסיף לפעמים מטריפות אותי. שלא לדבר על כל יתר הצעצועים הרישמיים שלה שמפוזרים אחר כבוד בכל מקום. למותר לציין שזה המצב בכל החדרים, כי בכל חדר שהיא נמצאת בו איתי היא מוצאת במה לשחק. מה אתם אומרים (אומרות מן הסתם...), מגיע שלב בו ניתן להתעלם מהבלגן וזהו? יש ימים שאני פשוט מותשת מהעיסוק בזה ואין לי אפילו כח לאסוף הכל לפני שהולכים לישון. מה המצב אצלכם?

lulyK

New member
אני חוששת שאני לא מהמסודרות,

(לפחות בהשוואה לבעלי שהוא ממש בלתי נסבל ולא מתפקד בבלגן
) ובכל זאת אני מוצאת את עצמי מסדרת במשך היום. אני משתדלת לא להגיע למצב שבו הכל הפוך. אם הוא גמר לפזר את קופסאות הפלסטיק והוא בדרך לשפוך את מגירת החיות, אני מסדרת (ומבקשת ממנו לעזור בשביל הפרוטוקול, מה שהפך אותו לייקה שצריך שהכל יהיה ב"מקון").

האמת שאני כל היום "רצה" אחרי הבלאגן

של גל ועושה מעשים שמעלים כישלון חרוץ לגרום לה להיות מסודרת. כבר השלמתי עם זה שאני אוהבת סדר ולכן היא תמשיך לבלגן (וגם אבא שלה)ואני אמשיך לרוץ אחריהם. אגב לפעמים נחה עליה רוח טוב הלב והיא אוספת איתי קצת.

בדיוק חשבתי - לאיזה הספק בלגן אפשר

להגיע. הקטנה בשלב של להוציא החוצה , לפרק ולקרוע לחתיכות. אני יכולה לחיות עם רמת בלגן מסוימת די בשלווה(ולדלג מעל בקלילות) ,אבל כשזה מגיע לחורבן מעבר לחדר שינה וסלון אני מתחילה לסדר , בעצם בכל חדר יש לה פינת בלגן לא רשמית...

אדר שלי

New member
אצלנו זה לא חוכמה../images/Emo141.gif

אדר יכול לשחק במשך שעה במשהו שמצא (למשוך גרביים מהמגירה - להיט), ותוך כדי, אני מסדרת את הבלאגן הקודם. כלומר, אני משתדלת שבכל פעם יהיה רק בלאגן אחד, או שניים, לא יותר. סיים לשחק בקוביות - הן חוזרות למקום בזמן שהוא מצא לו משהו חדש. ככה, גם לא נוצר מצב שכל הבית מפוזר מסביבו והוא לא יודע במה לשחק קודם, וגם נשאר יחסית מסודר בשבילי, כדי להמשיך לחיות...

daldan

New member
אני קוראת לו "הוריקן"../images/Emo6.gif

כוון שאחרי שהוא עובר נשארת מהפכה! אז אני פשוט כל הזמן מסדרת אחריו (ומבקשת ממנו גם לסדר - לא תמיד זה עובד) אבל כרגע אין לי בעיה עם זה.

לא להרשות הכל

חלק מהדברים כן, וחלקם לא. כבר אמרתי גבולות ? מהדברים שאמרת, אני לא הייתי מסכימה לאוכל, כביסה נקיה וקוספאות שימורים. את חלקם הייתי מזיזה כדי לא להגיד כל היום "לא" וחלקם הייתי אוסרת ברמת החינוך לגבולות. חוץ מזה, שתעזור לך לאסוף תוך כדי משחק. גם זה אפשרי. ואחרי כל זה, תזמיני את האיש שלי אליך לסדר, הוא עושה עבודה מצויינת
. בגדול אנחנו מסדרים פעם ביום אחרי שהילדים הולכים לישון, אחרת זה באמת עבודה כפולה ומיותרת.

ayush

New member
אני חושבת שאני על סף האובססיביות

לסדר
אבל מנסה לעבוד על עצמי ולתת לבר לשחק בחופשיות (ובבלאגן) עד כמה שניתן. אני מנסה שיהיה תמיד "בלאגן אחד" ואם הוא משחק במשחק מסויים אני מסדרת את הבלאגן הקודם.

בימבילי

New member
נפשית - אני לא מסתדרת.

מעשית - לפעמים אני מדמיינת שאני רגועה ואמא זורמת כזו שלא אכפת לה מהבלגן. זה מחזיק כמה דקות ולרוב אח"כ יש רגרסיה...

ה ו ב י ט

New member
נושא כאוב... אני שונאת בלגאן אבל

נכנעת לבלגאן. בינתיים נעמה עוד לא זוחלת אז אפשר לשמור על סדר כלשהו. עוד מעט כשהבלגאן יתחיל לחגוג אני מניחה שאצטרך לעבוד על עצמי כי אי אפשר לחיות במשטר כשיש ילדים...

לי בכלל יש תיאוריה שרציתי לבדוק...

אחרי שיחה עם עוד כמה חברות שילדו חשבתי שנושא סדר בעיניים בבית אחרי לידה הוא משמעותי. הרבה אחרי לידה מספרות שהן לא יכולות לסבול שהבית מבולגן וחשבנו שאולי בתוך כל אי הסדר שיש בראש אחרי לידה לפחות הבית צריך להיות מסודר כדי שיהיה עוגן כלשהו. מוכרת לכן התחושה הזו? אני יודעת שפה השיחה על בלגן מתייחסת גם לילדים גדולים יותר, אני מרגישה שאצלי בבית החלטתי להמשיך עם הצורך בסדר גם כשעברו כמה חודשים מהלידה כי אני מרגישה שזה שומר על שפיות זמנית.

כשנולדה השניה התחלתי לא להתייחס

כל כך לבלגן והיום אני אפילו מסוגלת ללכת לישון כשיש צעצועים מפוזרים בסלון או כשיש קצת בלגן. לומדים להתמודד עם זה או שעסוקים רוב הזמן בלסדר ולסדר ולסדר. לפעמים האיש ואני תופסים יוזמה וביחד מסדרים את כל הבלגן וכמה שעות אח"כ חוזר לו הבלגן.

POOH*

New member
אצלנו היה ככה בהתחלה ומאז שעברנו ..

אנחנו מאד מקפידים לאסוף כל דבר לפני שמתחילים משחק חדש. וזה עובד. גיא עוזרת לנו לאסוף ולפעמים אפילו בעצמה מחזירה הכל למגירה כדי להסביר שנמאס לה ורוצה מגירה חדשה. וככה בערב נשאר מעט מדא לסדר אחריה.. וגם היא לומדת לסדר... ועם שני הורים די בלגניסטים בנתיים הבית נראה בסדר גמור... וכמובן יש דברים שאני פשוט לא מרשה לה לשחק בהם - כביסה נקיה למשל... ולמרות המחאות החוזרות ונשנות כל פעם שהיא מנסה משהו מהדברים האלה היא יודעת שאסור... POOH POOH

באלאגן באלאגן באלאגן

אנחנו שני באלאגנסטים גדולים ועוד שנים קטנים, כנראה בגללש אין מי שייקח את התפקיד על עצמו - או יותר נכון בגלל שלי הכי קשה עם באלאגן אני זאת שמסדרת. הבית נשטף בערך פעמיים בשבוע - כמעט כל יום מעבירה סמרטוט. לילדים יש חדר משחקים ככה שמקסימום בסוף היום אני מכינסה את כל המשחקים לחדר וסוגרת את הדלת. המחלה שלי היא אחרת: אני לא מסוגלת שחלקים ממשחק נעלמים, אני מסוגלת לחפש חלק במשך שעתיים וממש להכנס ללחץ מזה, ובגגל זה אחרי כל משחק מסנה לאדסוף ולהתחיל משחק חדש. אצלינו בבית המשחקים מאורגנים ב"תיבות" וכל יום אנחנו ביחד מחליטים איזה תיבה להוציא (כמו בטבח, מוסיקה, פאזלים, מכוניות תיבת עגולים, ותיבת שטויות) ברור שהז לא גן ואפם מתחשק להם לשחק במשהו אחר הם שפוטי הולכים ומשחקים איתו - אבל מנסים לאסוף את הקודם. קוריוז קטן לפני שנולדתי חשבו שאני בן ואח שלי כל הזמן אמר להורים שלי שהוא רוצה שיקראו לאח שלו אסף כדי שיאסוף אחריו את הצעצועים....

רות י

New member
אני חייבת לסדר, מעצבן ומפריע לי

בלאגן. אבל מצד שני, כמה שאני מסדרת, זה לא מספק את בעלי. לפני שהוא נכנס למיטה בלילה, הוא משמש כ"סינדרל" קטן, ואוסף ומחזיר ושם דברים במקום. מבחינתי הבית מסודר, אבל אחרי שהוא נכנס לפעולה, הבית נראה כמו מוזיאון.

רות י

New member
לא יודעת, אני לא מרגישה שאני חיה

בתוך חלום
. חלום בלהות, אולי.

g a n i

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifהחצי שלי חותם על כל מילה!

אני מאוד בעייתית, ממש מרגישה שאין לי מנוחה (נפשית. מנוחה אמיתית זה רק בקבר
) אם יש לי בלאגן בעיניים. החצי מנסה לשכנע אותי כבר שנים שדווקא אפשר ללכת לישון כשמבולגן, כי בחושך לא רואים
אבל זה לא מצליח לו האמת, רובם המכריע של הריבים שלנו הם על בלאגן או דברים שלא נעשים (רשימת המטלות השנואה שאני "ממציאה" כל שבוע
ממש ממציאה...לנסוע 3 חודשים בגשם עם מגב לא תקין...) וזה חבל ועצוב לשנינו. גיליתי שמאוד מפריע לי לקום לבית מבולגן / שהמטפלת נכנסת בבוקר לבלאגן, אז אני משתדלת לעשות "סיבוב" לפני השינה. פטנט עולמי בעיני זה ששנינו *ביחד* משקיעים 10 דק' בבית לפני השינה, מה שהספקנו - הספקנו. 10 דק' נשמע מעט ולא מפחיד ובעצם מספיקים המון. הכי אני משתדלת לא להעביר את האובססיה לדור הבא...

orlyfu

New member
אז זהו, שהבעל שלי לא רואה בלגן ממטר

הוא יכול לפסוע מעל צעצועים ודברים מפוזרים פעם אחר פעם, כמעט ליפול, אבל לא יעלה על דעתו חלילה להתכופף ולהרים. אז אני לגמרי לבד במערכה מה גם שהוא בעצמו בלגניסט לא קטן. אני לא פדנטית בעצמי, אבל לחיות יום אחרי יום ככה זה בלתי נסבל.

למעלה