התמודדות עם אכזבות

s h i r k u s h

New member
התמודדות עם אכזבות ../images/Emo4.gif

זה אומנם לא כל כך קשור לזוגיות, אבל מרגישה נוח לספר ולשתף אותכם בזה, מקווה שזה בסדר. חזרתי ממש לפני חצי שעה מהעבודה, סיימתי בשמונה וחצי אבל הלכתי עם חברה מהעבודה לאכול פיצה כי היינו מורעבות. בכל מקרה, ביום שישי הקרוב הייתי אמורה להופיע במסגרת העדליאדה בעיר שלי, עם השיר "אהבה" של דניאל סולומון וחשבתי שזה יוצא ביום חמישי וקבעתי משמרות בהתאם ואז התברר שמדובר ביום שישי ועכשיו אין מי שיחליף אותי ולא יכולה להופיע וזה ממש מבאס אותי, כבר סיפרתי לכל החברים וכו' וזה... אוףףף קשה לי להסביר כמה אני מאוכזבת. ועוד משהו... שקשור כן לפורום, אני מנסה להדחיק את זה, אני מנסה לא לחשוב על זה, אבל כל כך חסר לי שאין לי אהבה, שאין לי את הביחד, שאין לי את האחד הזה שיעטוף אותי בזרועותיו, שיפנק אותי, שיקשיב לי, שאני אוכל לקרוא אס אמ אס שלו וזה יעשה לי את היום- ניסיתי אתר הכרויות, שידוכים של חברים ואפילו הכרויות מתפוז ו... נאדה, פשוט נאדה, והאמת שהסבלנות נגמרת לי כבר. רוצה שוב להרגיש את האושר הזה שאהבה נותנת, רוצה שוב לקום כל בוקר עם חיוך ולדעת שיש מישהו ספציפי שחושב עליי שאוהב אותי. סליחה שהפלתי את עצמי עליכם ככה...

מאמינה שיסתדר

איך אמרו לי היום "יהיה טוב "נשמע קלישאה אבל יהיה . לגביי האהבה , היא מגיעה , לאוו דווקא כשלא מצפים אלא היא פשוט מגיעה ועדיף לחפש מאשר להיות שאננה ולצפות שינחת עליך (שגם זה יכול לקרות) וכשזה יגיע יהיה בך כל כך הרבה להעניק שזה יהיה שווה את ההמתנה... מקווה שיסתדר בעבודה .

SIRI41

New member
אני מאמינה שכל דבר בעיתו - את

הרבה לבד כמו שאת אומרת, כשהאהבה תבוא תקבלי אותה בהרבה אהבה, ואולי זה הזמן שלך, ללמוד ולהעריך את הלבד כדי שתוכלי לקבל הרבה, אולי אם עכשיו תבוא אהבה את חושבת שאת מוכנה, אבל את לא. המון בהצלחה :)

../images/Emo24.gif

כבר משהו כמו 3 דקות שאני עם חלון התגובה פתוח, ולא מצליחה לענות. כי אני פשוט מזדהה איתך. מזדהה, וזה עושה לי עצוב על הלב. בדיוק אתמול בערב חשבתי על כך, ואמרתי לעצמי: אוקיי, תכילי את הרגש הזה. מותר להיות עצובה. לא מרגישה שאני יכולה לעשות משהו, חוץ מלהמשיך בדרך, ולקוות ולהאמין שזה יקרה לי. לא מוכנה לוותר על התקווה עם מילים כמו: אני בחיים לא אמצא. אז פשוט ממשיכה ולצד הפנוי של החיים שלי (כלומר, כרגע, ל-כולי
) אני דואגת שיהיה טוב כמה שיותר.

s h i r k u s h

New member
תודה לכולם על התגובות ../images/Emo13.gif

עדיין מבואסת מאוד מעניין ההופעה, עכשיו המורה שלי תחנוק אותי

את מבטאת כל-כך יפה ומדויק

את הצורך באהבה ובתחושת הביחד. אני מאוד מזדהה עם הדברים ומאחלת אותם גם לעצמי. ויחד עם זאת אני חושבת שתחושת האושר והאהבה חשוב שיגיעו קודם כל מבפנים, תחושה של סיפוק אישי, הקשבה, השקעה וטיפוח עצמיים- כל מה שאנחנו מצפים מבן הזוג שלנו שידאג לו, כדאי שקודם כל נדאג לו בעצמנו. ואז תחושת הצורך בזוגיות, באהבה, בביחד, מגיעה ממקום אחר, ומביאה איתה זוגיות שונה, אחרת, פתוחה יותר, של קבלה ונתינה הדדיים מתוך ידיעה שהחיים שלנו יפים ומלאים ומלאי אהבה גם כשאנחנו לבד. מה שאולי אני מנסה להגיד כאן, שלהיות לבד זה איזשהו שיעור של החיים שכדאי לעבור אותו, דווקא בשביל לקבל אחר-כך זוגיות טובה וייחודית. ושאל תאבדי את הסבלנות כי את משתתפת בקורס הזה שהחיים מזמנים לך ובסופו של דבר מה שאת מחפשת יגיע ובגדול.

kung fu

New member
הי שירקוש ../images/Emo140.gif

שאלה: היה לך פעם חבר? אם כן, איך היתה מערכת היחסים שלכם? מהיכרותי עם אנשים אז גיליתי שאם יש משהו שאנו רוצים ואין לנו אותו, אז יש סיבה לכך. הסיבות יכולות להיות מגוונות. זו יכולה להיות אמונה פנימית חזקה ש"לא מגיע לי להיות מאושרת", או פחד ממערכת יחסים רומנטית, או פחד להיפגע שוב (אם נפגענו בעבר), או כל דבר אחר. אז נסי לגלות (אשמח לעזור לך) מה מונע ממך להיות במצב של זוגיות כפי שאת רוצה.

s h i r k u s h

New member
היה לי 2 בני זוג...

הקשר האחרון היה קשר של ארבעה חודשים אומנם, אבל היה מאוד משמעותי מהרבה בחינות, אהבתי ועדיין יש לי רגש מסויים אליו אבל בחיים לא ארצה לחזור אליו אחרי מה שעשה לי.

kung fu

New member
יכול להיות שאת פוחדת להיפגע שוב?

או ששוב יעשו לך את מה שהוא עשה לך? נסי לענות לעצמך בכנות

s h i r k u s h

New member
זה בדיוק מה שפוחדת ממנו...

אבל אני דווקא יוזמת, מנסה להכיר במקומות וכו' ופשוט כל דייט נכשל...

s h i r k u s h

New member
גם וגם...

פשוט לא התאימו לי והיחיד שכן חשבתי שיש סיכוי למשהו איתו- לא היה מעוניין והראה זאת בדרך ממש מגעילה. אני אגיד לך משהו, נפגעתי כל כך הרבה פעמים בחיי, התאכזבתי, ופגעו בי ברמה כזאת שהוציאו לי את החשק לאהוב, והחשק הזה חזר לי ובגלל זה מגיע התסכול שאני כל כך רוצה וזה לא הולך. פעם הבעיה שלי הייתה שלחצתי יותר מדי על זוגיות וזה הלחיץ אותי ואת הבחור, אבל אני כבר לא כזאת, אני יותר מודעת לעצמי.

אין לך מושג - עד כמה

אני מזדהה איתך. שאלתי אותך את מה ששאלתי, כי אני שואלת גם את עצמי. כנראה שאין בעולם הזה (של זוגיות) חוקים, ופשוט צריך להתקדם הלאה. כמובן, אם מוצאים דברים (כמו שאת מצאת על לחץ שהיה בך) בתוך עצמך ומתקנים, או ממתנים (איך שתקראי לזה), אז זה אחלה, כי אני כן חושבת, שלמרות שאין חוקים - יש כמה חוקים בסיסיים בהבנת האדם, ואין אדם שאוהב שחונקים אותו. אז זהו. ממשיכים, ולא בכוח. .....כל המילים תקפות גם לגביי. להבה, את מקשיבה????

kung fu

New member
ברור שכל דייט נכשל אם את מפחדת.

זה מאד פשוט - הפחד שלך להיפגע שוב מגן עלייך שלא תיפגעי שוב. יש בך חלקים שלא רוצים להיפגע שוב, והם עושים כמיטב יכולתם על מנת להגם עלייך. הם לא רוצים ששוב תיפגעי. יש בך חלקים שרוצים בן זוג. יש בך חלקים שמפחדים מזה ולא רוצים בן זוג. אם את רוצה ליצור את המציאות שיהיה לך בן זוג, את אמורה לעבוד עם הפחד שיש לך.

למעלה