התמודדות עם אלימות בגיל ההתבגרות

taltal8877

New member
התמודדות עם אלימות בגיל ההתבגרות

היי, אני מחפשת הורים שהתמודדו או מתמודדים עם אלימות מצד בנם/בתם בגיל ההתבגרות.
לשמוע מנסיונם....

yonitbrk

New member
אלימות

חג שמח טלטל, אני כאן. אשמח לשמוע במה מדובר ולנסות לייעץ ולעזור. האם האלימות היא פיזית, או מילולית? האם כלפיכם ההורים, או כלפי ילדים אחרים/צוות מקצועי? במה בדיוק מדובר?

taltal8877

New member
היי

מדובר בבן שלי, בן 14+, בחצי השנה האחרונה ישנה אלימות שהולכת ומתגברת במספר צורות:
אלימות מילולית בעיקר כלפיי, ומעט פחות כלפי בעלי (אב חורג) ושני ילדינו הקטנים (גיל 7 ו 5.5). האלימות מתבטאת בקללות רבות, איומים רבים, ולפעמים דיבור כלפי עצמו ("מילמול מתחת לשפם") בו משתמעים דברים כגון: צריך להרוג אותם, הם צריכים למות...
אלימות פיזית כלפי כולם, התחיל לפני כחצי שנה מול ילדי השענים (בני 7), עבר לאליו, וכעת ישנם איומים ע"י הנפת כסא לעברנו, כמו כן ירק לי בפרצוף, זרק עליי כוס מים קרים (בזמן שהתכוון לשתות מים), העיף כיסאות והפיל אותם (על אף אחד, אלא סתם מתוך כעס).
בבית הספר מתנהג בסדר גמור רוב הזמן, ולא אלים פיזית בכלל. לעיתים מקלל ילדים.
הוא דוגל בחופש מוחלט, אי ציות לחוקים ובעיקרון מכריז על עצמו כאנרכיסט.
החיים בביתי הינם בלתי נסבלים, ואף קיים פחד שהולך ומחלחל בנו, שאולי יקום לילה אחד ויחליט גם לבצע את הריגתנו...
בעקבות זאת אושפז בכפיה לצערי הרב בנס ציונה. שם שיחק את משחק הילד הנורמטיבי והשקט, והוחזר אלינו הביתה לאחר שבועיים וחצי.
מאז הכל התגבר...
סליחה על האורך והחפירה..

yonitbrk

New member
אלימות - ארוך

בוקר טוב טלטל ותודה על השיתוף.
אם האלימות היא בעיקר בבית, יש כאן עניין אחר . תקשיבי, הוא שחקן, הוא יודע איפה ואיך הוא צריך להתנהג מחוץ לבית, ובבית, מכיוון שזה המקום הבטוח שלו , הוא מרשה לעצמו להתפרק ולפרק . אז נכון, שתמיד ההמלצות שקיבלתי היו לאפשר לו להתפרק, אבל גם לזה צריך להיות גבול.
האם יש סיבה להתפרצויות, או שכל דבר יכול להדליק אותו?
כמו כן הייתי ממליצה לעשות בדיקה של הורמון הגדילה, יתכן וימצא שיש לו עודף, ושווה להתייעץ עם רופא על זה.
יכול להיות שבאמת יש כאן עניין של גיל ההתבגרות וההתמרדות שלהם, אבל אז נשאלת השאלה איך זה שזה בעיקר בבית ולא במקומות אחרים. יכול להיות שבאמת יש כאן עניין של גבולות, שיש במקומות האחרים , גבולות שהוא מודע להם, ויודע שאם יעבור אותם, יענש, ז"א שהוא יודע גם מה העונש, ואילו בבית אין גבולות ואין ענישה, ולכן הוא מרשה לעצמו.

ממליצה בחום להתייעץ עם מנתחת התנהגות / פסיכולוגית, שתקשיב גם לכם, ותבנה לכם תכנית התנהגות מותאמת לגיל ולאופי הילד. היתרון של מנתחת התנהגות, שהיא תגיע לעשות תצפיות , תראה את הילד ,ולפי זה תבנה את התכנית שלה. גם פסיכולוגית שתראה את הילד, תשמע גם את הצד שלכם, ותוכל לתת לכם הדרכה איך להתמודד עם ההתפרצויות הללו. לי זה נראה נטו התנהגותי, במיוחד אם את אומרת שבבית החולים לא ראו כלום, ובכל זאת נתנו תרופות.

בהצלחה וחג שמח.

TikvaBonneh

New member
אצלנו הריטאלין גרם לאלימות

הרופא קרא לזה ריבאונד. הורדנו את הריטאלין, והחלפנו אותו בתכנית של כלכלת אסימונים.

taltal8877

New member
הי תקוה

הוא לא מקבל כבר שנים ריטלין, כיום מקבל זיפרקסה ופרפנאן, לדעתי לא מספיק מסייעים לו ולנו.

3מרגו

New member
אני סתם תוהה.איך ילד כזה מקבל תרופות?

הוא מסכים בכלל?למה שיסכים?

taltal8877

New member
הוא מסכים, כי ברור לו שהן עוזרות לו

יחד עם זאת, כאשר לא מעוניין לקחת, אנחנו מפעילים לחץ, מודיעים לאבא הביולוגי, והוא מאיים שלא ייקח אותו אליו, וכו'

yonitbrk

New member
טלטל

אם אכן המקור להתפרצויות התנהגותי, כפי שלי נראה לפי מה שקראתי מהפרוט שלך, תרופות לא יספיקו כאן. אתם חייבים להכניס טיפול התנהגותי. את חייבת להתייעץ עם מנחה התנהגות ולקבל הדרכת הורים, לדעת איך לעשות את הדברים נכון. הילד כבר בגיל ההתבגרות, וזה גיל קשה. הם בעצמם משתגעים מבפנים, ההורמונים משתוללים להם בגוף, השינויים הפיזיים שמלווים אותם, סוג של משבר פנימי שעובר עליהם. אצל האוטיסטים, הדברים יוצאים בצורה קשה יותר, חלקם מוציאים החוצה את התופעות בהתפרצויות כמו שפרטת. במקרים כאלה, לא מספיקות התרופות , חייב להיות גם טיפול רגשי והתנהגותי, הדרכת הורים, כדי שתוכלו להתמודד עם התקופה הקשה הזו

taltal8877

New member
פסיכולוגית לא עזרה לו, אבדוק מה הלאה

ניסינו כמה דברים, הכל הוא מתחיל ותיכף מחליט שלא מתאים לו. קיבל טיפול פסיכולוגי יותר משנה, לא ראינו תוצאות...

yuliyuli1

New member
הוא קיבל בעבר ריטלין בגלל היפר אקטיביות?

או רק קשב וריכוז?
לי יש ילד עם ADHD קשה וכשהוא בלי ריטלין הוא נהיה אלים בגלל ההיפר אקטיביות שלו.

taltal8877

New member
קיבל ריטלין בעבר עקב היפראקטיביות

אך הפסיק לקבל עקב תופעות לוואי קשות. לאחר הפסקת הריטלין אובחן כפידידי.

ממליצה גם על הדרכת הורים

ומכיוון שהילד על הספקטרום עדיף לדעתי מנחה שמבינה ומכירה את התחום.

מלבד זאת, אני חושבת שצריך לגלות חוסר הבנה וחוסר קבלה של אלימות. הילד צריך לדעתי להבין שיש קווים שלא עוברים.
כמובן, לא להגיב באלימות נגדית.
אבל כן להיות תקיפים. לעצור את המכה. לא לתת לו להכות.
לא לענות כשהוא מקלל.
לא לתת לו דברים כשהוא פונה בצורה לא יפה וכו'.
הילד צריך לדעתי להבין שאתם לא מקבלים התנהגות כזו ולא לחזק אותה.

yuliyuli1

New member
אם האלימות נובעת מההיפר אקטיביות,

הייתי ממליצה לך לנסות סטרטרה, שהיא לא ממשפחת הריטלין.

למעלה