התמודדות עם אשפוז מתמשך

התמודדות עם אשפוז מתמשך

אשמח אם תוכלו לעזור לי בפעילויות, ספרים וכד´ לעיבוד והתמודדות עם אשפוז מתמשך. (מדובר באחייניתי, ילדה בת 10 בכיתה ד´ המאושפזת זה קרוב לחודשיים עקב מחלת מעיים קוליטיס) תודה מראש.

שרון123

New member
אני לא כ"כ מתמצאת בספרים ופעילויות

לגיל הזה, אבל מניסיוננו העשיר (לצערי), מה שהכי עוזר, זה כמה שיותר ביקורים, אם אפשר גם לארגן חברים בגילה אז עדיף. אני לא יודעת איפה היא מאושפזת, ואם היא בבידוד או לא, אבל בשניידר יש המון תמיכה לילדים, משחקיות, מחשבים, אינטרנט, מפעילות, מתנדבים. אם היא בבידוד אז זה יותר מסובך. שרק תהיה בריאה... שרון

תודה שרון, אבל

אני לא מחפשת תעסוקה, זה לא חסר לה. מה שאני יותר מחפשת, זה דרכים טיפוליות לעזור לילדה להתמודד עם הסיוט המתמשך של האשפוז מהבחינה הרגשית. מאד מציקה לה ההעדרות המתמשכת מן הבית ומבי"ס, וזה לא מספיק מעובד ומטופל. האם את מכירה ספרים בנושא?

שרון123

New member
הבנתי את זה גם קודם

אבל לא היו לי רעיונות חוץ ממה שכתבתי, אנחנו נעזרנו ביועצים של בית החולים, אבל רק בשלב מאוחר יותר.

Diana M

New member
שלום אוריתוש יקרה

לא קל להיות מאושפזים תקופה ממושכת בבית חולים, הרבה יותר קשה כאשר מדובר בילדים. קוליטיס היא מחלה לא סימפטית (בלשון האנדרסטייטמנט) וקשה להתמודדות. אני מקווה מאוד כי אחייניתך תשוחרר בהקדם לביתה וכי תוכל להמשיך בחייה בשגרה עד כמה שניתן למרות הקוליטיס. מצב של אישפוז הוא מצב של לחץ. לילד ולמשפחה. ומסיבה זו פעילויות מתאימות הן מהסוג העוסק במצבי לחץ וחרדה. אחד הספרים שאני יכולה להמליץ עליהם בנושא הוא ספרה של עפרה איילון "איזון עדין". אמנם מדובר בספר ישן באופן יחסי אך הוא מתייחס ברגישות למצבי לחץ שונים. חשוב לדעת כי בבתי חולים פועלים גם שרותים שלנו, כלומר של החינוך המיוחד. שרותים אלה כוללים מורים ומטפלים שתפקידם לספק תעסוקה לימודית- חינוכית לילדים וגם התערבות טיפולית. אני בטוחה כי הורי הילדה מכירים את האפשרות ואם לא, שווה לשאול את הצוות הרפואי. כמו כן במרבית מחלקות הילדים פועל פרוייקט "קו אור". במסגרת הפרוייקט הילדים המאושפזים מקבלים מחשב נייד או מגיעים לעמדת מחשב, ובאמצעותו לומדים ונחשפים לקבוצות וירטואליות של בני גילם המאושפזים בבתי החולים השונים בארץ. קיימת גם אפשרות לחבר מצלמה בכתתה של הילדה ובחדרה בבית החולים כך שהיא תוכל לראות את ילדי הכתה והם אותה, כך תוכל להיות חלק מהשיעור. במסגרת תוכנית זו קיימות אפשרויות מגוונות נוספות. ואחרון חביב, ישנם גם עובדות סוציאליות ופסיכולוגים בבתי חולים אשר תפקידם לסייע בהתמודדות לילד ולמשפחה. לך אוריתוש יקרה אני מציעה להיות הדודה הנפלאה כמו שאת יודעת להיות. היא לא זקוקה לדעתי ל"דמות טיפולית" נוספת, אלא לפינוקים ולאהבה שכן מאלה לעולם אין יותר מדי. שולחת חיבוק אוהב לילדה המקסימה ומקווה כי תשוב הביתה במהרה. רפואה שלמה דיאנה מצרפת קישור לנושא "קו אור"

תודה על ההתייחסות הנרחבת,

דיאנה את מדהימה כתמיד! הבעיה במקרה של אחייניתי, שכיוון שכל יום מקוים שהיא תשתחרר, לא מתחילים עם עזרה טיפולית מטעם צוות בית החולים, ובטח לא בפרוייקטים של למידה וירטואלית, למידה מרחוק וכאלה. אבל אני אעביר לאחותי את האינפורמציה, כדי שתנסה להשיג לה משהו. אני אכן משתדלת (כמו כולם במשפחה) לתת לה פינוקים ואהבה. תודה שוב!!

למעלה