התמודדות עם בחינות

titan2000

New member
התמודדות עם בחינות

שלום, שמי יוסי, אני לא יודע אם זה המקום אבל ננסה.. אני בן 16, תלמיד כיתה יא. ככל שאני זוכר את עצמי תמיד הצלחתי בלימודים אבל משום מה בשנתיים האחרונות התחילה אצלי איזשהי תופעה של חוסר בטחון בבחינות שבגללה ירדתי לאט לאט בלימודים. הבעיה שלי היא שאני תמיד לומד לפני מבחנים, בזמן המבחן אני מרגיש שאני יודע את החומר (אני מדבר על מבחנים כמו פיזיקה וכימיה, לא היסטוריה, תנך או משהו כזה..), כותב את המבחן ולבסוף אני לא מקבל ציון גבוה, הכל בגלל טעויות ממש שטותיות שאחר-כך אני ממש כועס על עצמי שעשיתי אותם ובכלל לא מבין איך יכולתי לעשות כזה דבר. (פניתי לכאן בגלל הבגרות בכימיה שעשיתי לפני כמה ימים והתברר שעשיתי טעויות מאוד טיפשיות למרות שידעתי את החומר ואני מצפה לציון של 75-80). עוד בעיה היא שאחרי כל מבחן כזה כשאני מבין שטעיתי יש לי ירידת מתח ענקית שמונעת ממני להמשיך הלאה במשך כמה זמן, זה מאוד מפריע, קודם כל בגלל שאני צריך להתרכז במקצועות אחרים לקראת הבגרות, וגם בגלל שאני עוסק בהמון פרוייקטים מחוץ לבצפר וקשה לי להמשיך כשאני נכנס למצב רוח הזה של אחרי בחינה גרועה. אני גם אציין שקשה לי לאכזב את ההורים שלי (שתמיד היו רגילים לציונים מאוד גבוהים) וגם מבחינה אישית אני שואף למצויינות ואני רוצה להוכיח לעצמי שאני כן מסוגל וכן יכול. לשאלה, האם יש משהו שיכול לעזור לי להחזיר אליי את הבטחון של הבחינות? האם אני יכול לעשות משהו כדי למנוע את "ירידת המתח" בתפקוד שלי אחרי בחינה לא מוצלחת? ובכלל לשפר את ההרגשה שלי? (אם צריך עוד פרטים אני כאן)
 

יונה שו

New member
שלום יוסי ../images/Emo140.gif וברוך הבא

אפשר להבין את האכזבה שלך ממה שקורה בזמן האחרון - יש עלית מתח לקראת המבחן, הידע ישנו אצלך, וציונים יורדים בשל טעויות "טפשיות" מה שמוריד את המתח וגורם למצב רוח כזה שלא מאפשר גם את הפרויקטים שלקחת על עצמך.. גם מאד מובן חוסר הביטחון שאליו הגעת אחרי כל התהליך הזה, פתאום לא הכל ברור ומובן, אולי צריך לפעול אחרת, אולי משהו בדרך כתיבה אינו מספיק.. ייתכן, שמה שקודם בא לך בקלות, צריך עכשיו קצת יותר לבדוק לעומק... הרבה פעמים תלמידים מצליחים ברוב השנים בתיכון ללא מאמץ ומגיע גיל שבו צריך מאמץ אחר, שלא רגילים אליו. צריך לבדוק מהי הדרך שאתה פועל כשקורא את השאלות וכותב את התשובות - כדאי לחלק את זמן המבחן כך, שתמיד יישאר לך קצת זמן לבדוק את התרגילים. לפעמים בבדיקה נוספת רואים את הטעויות.. לפעמים יש חוסר תשומת לב, או חוסר ריכוז, הגורמים לטעויות הללו לקרות. ובאמת אם תכתוב כאן מה הטעויות אולי נוכל לעזור באסטרטגיה מתאימה. בכל מקרה - טוב שהגעת לכאן... ננסה לעשות כמיטב יכולתנו וגם אתה - כדי שתצליח.
 

titan2000

New member
דוגמאות לטעויות

במקצועות עיוניים אין לי ממש בעיה, בד"כ זה קורה במקצועות המדעיים, פיסיקה\מחשבים\כימיה\מתמטיקה. לא דברים כמו לשכוח +,- או חישוב לא נכון, דווקא בזה אין לי בעיה, אלאדברים שאני לא חושב עליהם בזמן המבחן, נגיד היה צריך לפתור תרגיל בדרך מסויימת, וידעתי את זה, אבל במבחן עצמו לא עשיתי את זה, או שצריך לדעת חומר מסויים כדי לפתור בשלמות איזשהי בעייה, ובזמן המבחן אני לא שם לב לכל הכיוונים בבעיה ופותר אותה בצורה לא שלמה ולפעמים לא נכונה. הייתי גם רוצה עצה איך לא להתאכזב ו"ליפול" אחרי אי-הצלחה במבחן..
 

יונה שו

New member
קיבלת מבחן עם שאלות בפיזיקה וכו'

מה הצעדים שאתה עושה - אם תוכל לפרט בדיוק : קריאת השאלון ? השאלה ? מיד עונה ? חושב קודם ? מנסה לפתור ואז קורא שוב ? וכו'.... אם תוכל בבקשה לכתוב מהי הדרך החביבה עליך מזה שנים - איך אתה ניגש לכתיבת המבחן. ובעניין העצה - אם אגיד לך "עזוב, יוסי, שטויות זה רק מבחן..." לא יעזור שאגיד.. הרי אתה מאוכזב... אם אספר לך על עוד המוני תלמידים שנכשלים ואחר כך מצליחים מעולה - גם זה לא סוג של נחמה. אולי אם תוכל אחרי מבחן להגיע לפה... ולקטר... או לקטר באזני מי שתמצא לנכון או מי שמוכן שתקטר - זה יכול לעזור קצת... והאמת ? אין עצה אחת... רק מה שתוכל לשכנע את עצמך.. גם אם זה באמירה סתמית של - לא נורא וכו'... המוח שלך יקלוט.. ובהמשך הדרך המוח יפלוט לך, ואתה כבר תאמין לו. כן... זה עובד. בהתחלה כאילו סתם אומרים לעצמנו, זה בסדר, יהיה טוב, שטויות, זה יעבור, זה רק מבחן. ואחר כך המוח משדר לנו, ואנחנו יכולים להאמין לו ... תנסה
ואם תמצא שיטה טובה, יאללה... לספר לנו פה.
 
למעלה