אני לא לוקח ללב
כשהייתי קטן, נקודת המוצא שלי הייתה שכולם צריכים לאהוב אותי. כשמישהו לא קיבל אותי, הרגשתי צורך לעשות הכל כדי לקבל בכל זאת את "האישור שלו". מהר מאוד הבנתי שזה לא כיף לי, כי הדברים שיגרמו למי שלא מקבל אותי כן לקבל אותי, הם בדיוק הדברים שהם לחלוטין לא אני.
אז הפנמתי מגיל צעיר את העובדה שלא כל אדם שיפגוש אותי יאהב אותי או יקבל אותי. זה היה בכלל עוד הרבה לפני שידעתי מיניות ומגדר מהם - עוד ברמה הבסיסית ביותר של הקיום. כן, לא כל אדם שאני אפגוש יאהב בהכרח את העובדה שנולדתי. נו, זה בסדר גמור.
באופן כללי אני לא בדיוק הטיפוס שעומד בנורמה, גם אם נוציא את עניין הביג'נדריות שלי. אז מבחינתי זה בדיוק אותו הדבר כמו תמיד - לא מקבלים אותי? סבבה. זכותם. אני לא הולך להתווכח על זה ולא הולך להתלונן.
קרה לי אגב, בזכות הגישה הזאת, הרבה מקרים מעניינים. מקרים של אנשים שלא באתי להם בטוב בעין, אבל בגלל שלא ממש ניסיתי להשתנות בשבילם (ולא ניסיתי גם לעשות דווקא מנגד), המהות שלי התחילה לסקרן אותם.
אני כבר לא יכול לספור את כמות הפעמים שמישהו בא אלי ואמר לי שלפני שהתחילו לדבר איתי חשבו עלי הרבה דברים שליליים, אבל בעקבות אפילו הכמה משפטים הראשונים שלי הם פתאום גילו בן אדם דווקא ממש מעניין.
הדרך הכי טובה לדעתי להתמודד עם דחייה היא פשוט לקבל אותה. לא זה לא, וזה כל מה שזה. לא צריך לצאת כנגד כל אדם שדוחה אותנו - לא לנסות להשתנות בשבילו ולא לנסות להחצין דברים כדי לעשות דווקא. פשוט להיות נאמנים לעצמינו ולא ממש לייחס חשיבות למי שזה לא בא לו טוב בעין.
מניסיוני האישי, הגישה הזאת פותחת צוהר רחב יותר לדיבור אפשרי בעתיד ושינוי הרושם, מאשר הגישות האחרות שציינתי
אבל זה רק אני, אולי למישהו/י פה יש דרך טובה יותר