התמודדות עם העבר

s h i r k u s h

New member
התמודדות עם העבר ../images/Emo178.gif

אני בעד לחיות את ההווה ולהסתכל אל העתיד, אבל מה עושים כשהעבר לא מרפה וממשיך להטריד
 
שאלת את שאלת השאלות

כמישהי שהעבר שלה רדף אחריה במשך שנים רבות, ועדיין לפעמים צץ ועולה בלי שום אזהרה מראש, אני יכולה לומר לך שאין תרופת פלא. אי אפשר לשנות את העבר ואת מה שהיה, אפשר רק לדבר עליו, לעבד אותו, לבכות... וזה כמובן בלי לדעת מהו העבר שלך ולמה הוא עדיין מטריד אותך. אני גם יודעת עוד משהו אחד - כשמתחילים ליצור חוויות טובות בהווה, ככל שמרגישים טוב יותר בכאן ובעכשיו, כך משקלו של העבר הולך ופוחת. זה לא בבת-אחת כי זה קשה ליצור כשמשהו כואב מאוד, אבל זה אפשרי.
 

KOMY

New member
ואוסיף רק תוספת קטנה...

את העבר לא ניתן לשנות, אבל אכן ניתן לשנות את ההתיחסות שלנו, את הראיה שלנו ואת רגשותינו כלפיו. ולדעתי זה כמו לשנות אותו... או קרוב לזה. לפחות אצלי זה עובד מצוין, לשנות ע"י שינוי הרגש והעמדה כלפי אותו זיכרון... למשל, אם קרה משהו כשהיינו ילדים קטנים, וזה כאילו "רודף" אותנו? אז אנו כבר לא ילדים קטנים, והעולם הריגשי שלנו הרבה יותר עשיר, ואז אני בוחרת רגש אחר או מחשבות אחרות לסיטואציה שהיתה אז... זה לא קל, צריך לעבוד על זה ולהתאמץ כדי לגרום לשינויים מהסוג הזה... אבל זה עובד! לפעמים כדאי לעשות זאת בעזרתם של אנשים שמאומנים בתחום הזה...
!
 

Neora Barak

New member
מצטרפת מאוד למה ששתי הנשים

המאוד חכמות שלפני אמרו!!! העבר הוא עובדה, שלמעשה עשתה אותנו לתוצר המוגמר שאנו היום, את העבר איננו יכולים לשנות, זוהיא עובדה, חלק מאיתנו, הביוגרפייה שלנו, אנחנו יכולים לשדרג את העבר שלנו על ידי עשייה בהווה, לעתיד שאנחנו !!! נבחר, ונשלוט בו, אם נדע לגייס את העוצמות שקיבלנו מהעבר, כדי להזיז דברים קדימה, כמו שכתבה נכון יעל, העבר ילך ויתמעט, וההווה יכבוש לו מקום, אבל מלקטר.. לא יוצא כלום, צריך לקום, להתנער, ולעשות.. חג שמח ושבת נפלאה לכולם !!
 

opalit

New member
הן צודקות....

אלו שכתבו מעליי. צריך להשתחרר ממנו איכשהו, אבל לא לשכוח אותו. שאלו אותי אם אני מצטערת על משהו, עברתי הרבה. עניתי תשובה שפשוט יצאה מבלי לחשוב:שכל מה שעשיתי וכל מה שעברתי עד היום הביאו אותי למה שאני היום, אני לא מצטערת על כלום.
 

אופירA

New member
מנהל
עבר וכאבים

אני מאד הזדהיתי עם משפט שנכתב בספר "הנזיר שמכר את הפררי שלו" - שדיבר על שאין להצטער על העבר, מאחר שהוא חלק בלתי נפרד מההצלחה העתידית (הוא מתייחס לעבר רווי כשלונות ותחושת בזבוז). כנ"ל הוא מדבר על הכישלון - שהוא אבי ההצלחה. אבל נגד הכאבים אין לי שליטה. אחרי 8 ימי בדידות עלו בי הרבה מאד מחשבות קשות, ותהיות: כבר מזמן שמתי לב שהעבר שבו שנים ארוכות התעללה בי חברת ביה"ס - אע"פ שאני מסווגת אותו כאחד האכזריים בחיי - גז ואיננו. הוא לא עולה בי, הוא לא מעלה בי כאב. ראיתי שהמקום הזה נפתר לחלוטין. בסיס ההתעללות היה חוסר עמוד שדרה, ועמוד שדרה קיבלתי גם קיבלתי. אבל נקודות עבר אחרות - אפיזודות של אטימות ושל אכזריות מצד הוריי - הגם שכבר סיגלתי לעצמי את ההבנה שהם חולים וחסרי אחריות, אינן נוטשות אותי ברמות של כאב. וגם אם אין הן עולות אל פני השטח יום יום, הרי שהן ישובות בטח על מכונן, ועולות כשהכאב מציף... כמובן שאינני מוותרת, ואינני עומדת לוותר עד סוף ימי - לפתור את השאלות הפנימיות שמעלות בי כאב כ"כ נורא, ולנצחן. והאמינו לי, הלוואי ולא הייתי צריכה לנצחן, אלא להשאירן מאחור ולצעוד קדימה. ניסיתי גם זאת בחיי. אך הניסיון לימדני שהן נוגסות בצעדי הליכתי, ומפריעות להתקדמותי על כל צעד ושעל. ומאז, בד בבד עם הצעידה קדימה, אני ממשיכה להזיל מכיסי דמים מרובים ולחפש בכל עוז את הכוח להיפטר מהצורך לכאוב. ובינתיים - ממשיכה לכאוב. הכי טוב אני מתחברת לרגשות שמעלים ניצולי שואה (או צאצאיהם) בסיפורי הזכרונות שלהם. חקרתי תחום זה מכל עבריו. שאבתי המון כוח מהתמודדויותיהם. עם זאת, ספגתי לתוכי את כאבם, והוא מעיק עלי. היום קראת את "עלי מרורות" - יומן מזעזע במיוחד, לא מומלץ לאף אחד! מדובר ביהודי פולני, שתאר כעדות את קורותיו. והוא עבר את המלחמה בפולין, במשך 6 שנים בתוך הגיהינום עצמו! עד כה קראתי את יומניהם של יהודי הונגריה בעיקר, שהצטרפו לזוועה רק בשנה האחרונה שלה... אז מצד אחד לא טוב שאני קוראת דברים כאלה (לנו, כיום יש הרבה פחות כוחות נפש מאשר פעם, ולי במיוחד. אפילו לקרוא על חייהן של נשים שכיבסו ביד ולא במכונת כביסה, קשה לי...) מצד שני רק עם בעלי ייסורים כאלה אני מזדהה. מה יהיה?
 

opalit

New member
לא קראתי

וכן לזה התכוונתי. בא לך לספר? למה היית לבד 8 ימים? ולמה את מתחברת רק עם כאב? אני חושבת שיש כאב שצריך להתמודד איתו, ויש שצריך להניח לו כי "סיימנו" איתו, עם הלכאוב אותו , לקבל אותו ולגמור את העניין ב-מסקנות או תובנות. כנראה שאת עדיין לא השלמת עם חלקם וזה בסדר גמור, יש תהליכים שצריך לעבור כל אחד לגופו. הבנתי שאת נפגשת עם פסיכולוגית וזה כבר צעד. אם את מזדהה רק עם בעלי יסורים, וזו רק דעתי שלי, את מאפשרת לכאב לקחת חלק גדול בך, באישיות, ואולי זה מראה כמה קה לך בכל מקרה פה יש משהו שאת צריכה לעבוד עם עצמך גם אם זה "להכריח בעדינות" את עמצך.
 
בילדותי מאד נמשכתי אל סיפורי השואה

ורק אל אלו של הסבל. סיפורי גבורת המרד או הפרטיזנים - ממש לא עניינו אותי. אני חושבת שאצלי זו הייתה דרך להרגיש כאב. היום, אני ממש לא מסוגלת לקרוא ספרים כאלה. גם הצפייה בטלויזיה בתכניות על סבל אנושי - קשה לי לעומת פעם.
 
למעלה