התמודדות עם ילדים להורים גרושים...

הדסו^ש

New member
התמודדות עם ילדים להורים גרושים...

לקראת פתיחת שנת הלימודים, פרסום משרד החינוך בקרב המורים המלצות להתמודדות וסיוע לילדים להורים גרושים/מתגרשים. הסעיפים העיקריים שם, על פי הכתבה, מתייחסים לשמירת מעורבות של שני ההורים במה שקורה עם הילד בבית הספר, ולגילוי רגישות מיוחדת לילדים אלה בזמן שעוסקים בבית הספר בנושאים "משפחתיים" כמו בר מצווה וציור אילן יוחסין. אני לא בטוחה מה דעתי בעניין. מצד אחד, הגירושין הם באמת נקודה כואבת לרבים מאיתנו, שמעוררת בנו קצת יותר רגישות לנושאים מסויימים, ויכול להיות מבורך שהמורים יגלו קצת הבנה בנושא. ומצד שני, בחלק מהתגובות כבר קראתי שם הערות בסגנון - "עכשיו גם נותנים להם לגטימציה לחטט לילדים שלי בנשמה. איזה הכשרה יש להם? ואיזו זכות?". מה דעתכם? (אהה, ולגבי השעה - כן, מסתבר שיש לי קצת נדודי שינה
)

התמודדות בתי הספר עם ילדים להורים גרושים

כולכם כבר קראתם את הסיפור שלי "נורמלית", בו סיפרתי איך מורה בכיתה ב' ניגשה אלי בהפסקה ואמרה לי: "ההורים שלך גרושים - אבל את דווקא נורמלית". חשבתי שזה משפט שאותה מורה אמרה בשנת 1979, כי היא לא הכירה את הנושא. תמיד כעסתי כשהיתי צריכה למלא טופס: מקצוע האב, קודם כל, למה זה צריך לעניין מישהו? ושנית מה אני אמורה לכתוב? מקצוע האב - עושה צרות?. בכל אופן מקריאה בפורומים אחרים, מסתבר שהמורה הממוצע/ת בישראל, אפילו בימינו שזה לא נדיר שהורים מתגרשים, מתנהגים בצורה מפגרת לחלוטין לעניין, כמו פיל שעושה נזק. התלונן אבא בפורום: "גרושים גרושות", שהמורה לקראת "יום המשפחה", קראה לבת שלו לפני כל הכיתה, ואמרה לכולם: "אתם רואים תלמידים, וההורים שלה גרושים", הילדה, לא רוצה לחזור לכיתה, המורה ביישה אותה לפני כל הילדים. מ-ע-צ-ב-ן! במשך 12 שנות לימוד, לא היתה אף יועצת חינוכית סכל מוסדות הלימוד שלמדתי, שחשבה לקרוא לי לשיחה, ולשאול אותי איך אני מתמודדת, בעלי אומר שטוב שלא קראו לי לשיחה, איך אמרת הדסו^ש מי רוצה שיחטטו לו בנשמה. שינה מתוקה הדסו^ש!

למעלה